ЕКСКУРЗИЯ ДО МАДРИД

ПЪРВИ ДЕН– 25.09.2017– Отпътуване от летище София за Мадрид /по желание трансфер до летище София за туристите от Пловдив и Хасково/. Пристигане в Мадрид. Нощувка.


ВТОРИ ДЕН– 26.09.2017– Закуска. Отпътуване за разглеждане на „имперския град“ Толедо. Старата столица е съхранила зад стените си най-светлите и най-кървави страници от испанската история. Добре запазените сгради говорят не само за величието на испанската империя, но и умело съчетават три различни религии и култури-мавърска, юдейска и христианска. Навсякъде се усеща не само духа на няколко епохи, но и виртуозно съчетание на архитектурни стилове- от традиционен римски градеж, през арабски стени, готически детайли, през характерния за Толедо мудехар до жизнерадостните форми на Испанския ренесанс. Това е видно от църквите „Санта Мария ла Бланка“,“Санто Томе“ ,крепостта Алказар. Катедралата е най-забележителното хранилище на изкуството в Толедо.Любителите на емоционалното творчество на Ел Греко могат да посетят неговия дом, превърнат в музей. Отпътуване и туристическа обиколка на Мадрид, която ще ни разкрие богатата и разнообразна архитектура на испанската столица. Модерния булевард „Кастелияна“ започва с небостъргачите на Мадридското Сити, с наклонените кули Кио, преминава покрай стадиона на Атлетико Мадрид, през площад „Колумб“ достига до елегантния площад „Сибелес“ със знаменития фонтан и впечатляващия Дворец на съобщенията и емблематичното здание на Банка Испания. Ще преминем покрай световно известния музей Прадо, покрай великолепните градини на „Парке дел Буен Ретиро“ и Арката Пуерта де Алкала, покрай модернистичната сграда на гара Аточа. През шикозния булевард „Гран Вия“ ще достигнем до площад „Испания“ с паметника на Сервантес с Дон Кихот и Санчо Панса. Пешеходната обиколка ще ни запознае с богатото минало, но и ще ни потопи в атмосферата на града. Сърцето на града е централният площад“Пуерта дел Сол“ със сградата на Кметството и Часовника, нулевия километър,статуята на мечето- символ на града, а по-назад във времето ще ни върне историческия площад „Пласа Майор“. Обиколката ще завърши пред красивия площад “ Ориенте“,където е Кралският театър, катедралата „ Алмудена“, градините на Сабатини и внушителният Кралски дворец. Нощувка.


ТРЕТИ ДЕН– 27.09.2017– Закуска. Отпътуване за Валенсия. Туристическата програма ще започне покрай градините“Турия“-старото корито на реката,превърнато в един огромен зелен оазис в центъра на града до „Градана изкуствата и науките“ - място, което се е превърнало във визитна картичка на Валенсия. Грандиозният футуристичен комплекс създаден по проект на родения тук световно известен творец Сантяго Калатрава иФеликс Кандела е образец на съвременната инженерна мисъл и архитектура. Пешеходната разходкавстарата част на града ще започне от главната порта Серрано, която олицетворява духа на средневековна Валенсия. От тук през март се провъзгласява началото на един от най-известните празници в Испания- Лас Фаяс. Ще продължим към площад „Plaza de la Virgen“ Тук се намира старата сграда на Правителствения дворец и базиликата „Света Богородица“,която е важен култов обект за жителите на града, тъй като тук се пази драгоценния образ на СветатаДева- покровителка на града. Наблизо е и гордостта на Валенсия -Катедралата, където умело са смесени различни архитектурни стилове.Вътре в специален параклис се пази прочутата реликва Светия граал -Санто Калис.Западната й фасада е известна в града, като място където от векове се провежда Водния трибунал.През криволичещи улички и площадчета ще достигнем до впечатляващата сграда на Музея на керамиката и до Пазарния площад, където е великолепната Лонха-де-ла-Седа- сградата на Копринената борса,считана за шедьовър на

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.