Подарете си едно приключение в Рим през пролетта

Подарете си едно приключение в Рим през пролетта

Още се чудите накъде да поемете през пролетта? Влизате на страниците на туристическите агенции, а там ви очакват толкова много примамливи оферти, че започвате да се питате накъде да поемете този път?
Париж, Лондон, Барселона, Лисабон, Виена, Будапеща… всички те ще ви допаднат много, но ако искате да изживеете една истинска романтична приказка, то тогава вашето място е Рим.
Вечният град е едновременно древен, модерен, космополитен, романтичен и… мелодичен и всеки, който го посети го носи в сърцето си до края на живота си…

Какво да видите в Рим?
Колизеумът
Най-посещаваната забележителност в Рим, затова не бива да я пропускате и вие. Внушителен, зашеметяващ и изпълнен много история. Ако нямате много време, можете спокойно да го разгледате и отвън пак да добиете представа за мащабите и красотата му. Ако пък държите да го разгледате и от вътре, подгответе се за дълго чакане на опашка за билети.

Римският форум
Форумът е бил сърцето на Рим и е събирал на едно място всички сфери на обществения живот на древните римляни. За да го разгледате, ще ви е нужно повечко време, тъй като е разположен на доста голяма площ, а забележителностите, които ще трябва да разгледате не са никак малко.
За да си спестите време от чакане на опашки за билети, можете да закупите такива онлайн или да закупите комбиниран билет за Колизеума и Римския форум.

Фонтан ди Треви
Виждали сте на снимка прочутия фонтан, нали? Е, на живо е още по-прекрасен и задължително трябва да го включите в обиколката си. Разходете се до там, усетете атмосферата и хвърлете монета във фонтана.
Ако искате да опитате от най-вкусното джелато в Рим, в страничните улички около фонтана има доста места, където предлагат от прочутия италиански сладолед, който според нас заслужава да бъде включен в списъка на забележителностите на града.

Галерия „Боргезе”
Мечтали сте да зърнете отблизо творби на Рафаело, Караваджо, Рубенс, Тициан? Отделете си време и разгледайте галерията, няма да съжалявате.

Базиликата „Свети Петър”, Ватикана
Няма как да отидете до Рим и да не отделите време да разгледате Ватикана. Ако не разполагате с много време обаче, опитайте да разгледате поне базиликата „Свети Петър”, която е не само най-голямата църква в света, но е и най-свещеното място за всички католици по света.

Площад Испания и Испанските стълби
Стълбите са забележителност, която можете да пропуснете, ако нямате много време или ако не искате да се блъскате в тълпата. 135 - те стъпала, които свързват площада с църквата „Тринита дей Монти” са любимо място за срещи и винаги са пълни с туристи.

Какво трябва да знаете още за Рим и Италия?
*Много малък процент от италианците говорят английски. По-лесно ще се разберете с тях, ако жестикулирате или използвате разговорник.
*Винаги, когато пресичате улиците се оглеждайте, защото италианците не признават много знаците и пешеходните пътеки.
*Почти всички забележителности имат дни със свободен достъп. Ако искате да спестите пари от билети е добре да се информирате предварително кои забележителности в кои дни са със свободен достъп.
*Заведенията в близост до популярните туристически маршрути са със завишени цени. Хранете се в заведения в страничките улички, ако искате да спестите пари от храна.
*Цените на кафето могат да бъдат различни в едно и също заведение. Ако искате да спестите пари, пийте кафето си на бара на заведението. Със сядането на маса в заведението, цената автоматично се вдига.
*Когато говорите с местните, гледайте ги в очите и се здрависайте с всички от компанията. В противен случай това може да се сметне за неуважение.

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.