Разходка из Рим за ден - какво можете да видите

Ако късметчето от новогодишната баница, което ви се е паднало е екскурзия до Италия, време е да разгледате офертите на туристическа агенция Сърнела, докато е време.
А докато вие разглеждате и избирате почивката или екскурзията до Италия, които туроператора предлага, ние ще ви „разходим” набързо сред най-големите забележителности на Рим, които не бива да пропускате.
Ако не планувате да сте само в Рим, а градът е само част от по-голяма обиколка на Италия, тогава трябва да си направите много прецизен план на забележителностите, които искате да видите. Казваме ви това, тъй като градът наистина е уникален и буквално на всяка уличка в централната част има какво да се види.
Предлагаме ви два пешеходни маршрута, които могат да са ви от помощ, ако имате само ден за обиколки из Рим.

Пешеходен маршрут 1Разходката ви може да започне от Пиаца дела Ротонда, където да се насладите на известния Пантеон. След това можете да продължите към Виа дел Seminario до Виа дел Корсо - една от основните пътни артерии, по която ще стигнете до църквата Света Мария дел Пополо, която не бива да пропускате да разгледате.
В близост до Св. Мария дел Пополо се намират още няколко църкви, които си струва да се видят, но ако нямате много време можете да продължите към Виа делла Кончилиационе и да стигнете до базиликата Свети Петър. Площадът и величествената базилика са сред най-посещаваните туристически обекти в Рим и със сигурност си струва да се видят, затова не пропускайте да ги видите и вие.

След обиколката на площада и разглеждането на базиликата можете да поемете към площад Навона, да направите малко снимки на фонтана на четирите реки и да продължите към Испанските стълби и разбира се до най-популярния не само в Италия, но и в света Фонтан ди Треви.
Ако имате още малко сили, можете да продължите до Castel Sant’ Angelo.

Маршрутът е около 7 км., така че е добре да сте с удобни обувки.

Маршрут 2Този пешеходен маршрут е около 2 км. и започва с разглеждане на Колизеума. След това можете да продължите разходката си по Via dei Fori Imperiali, където ще се насладите на 2000 годишната история на града. Маршрутът ще ви отведе до църкви и паметници с голямо архитектурно и историческо значение като Олтара на Отечеството, базиликата Санта Мария ин Арачели, Капитолия, „устата на истината”, която се намира в портика на църквата Санта Мария ин Космедин.

Ако не сте много уморени можете да продължите разходката си до храмовете на Forum Boarium и други интересни архитектурни и исторически обекти в Рим.
Ако пък не искате да обикаляте Рим сами, просто можете да се доверите на екскурзоводите към туроператорската агенция http://sarnela.com/, които не само ще ви разведат из най-известните забележителности на древния Рим, но и ще ви разкажат интересни истории.

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.