Какво да видите в Египет?

Наръчник за пътешественици


Пролетта наближава и пътешественикът във вас се пробужда за нови и вълнуващи приключения? Обмисляте варианти за пътуване, но изборът на дестинации е толкова голям, че не можете да вземете решение?
Ами ако… ами ако се впуснете в приключението наречено Египет?
Предполагаме, че няма човек, който да не иска да види със собствените си очи Пирамидите в Гиза, Сфинкса, Хеопсовата пирамида и който да откаже подобно приключение из тайните на Древен Египет.
Ако тази идея ви допада, последвайте ни, за да разберете повече за Египет, неговите забележителности и за нещата, за които трябва да внимавате, докато сте там.

Кога да пътувате?Климатът на Египет е тропически, предимно пустинен, което означава, че и температурите през лятото са много високи. Затова, ако планирате екскурзия до страната най-доброто време да го направите е от януари до май и от септември до ноември, тъй като тогава температурите са поносими.

Разгледайте и нашите оферти за пътуване до Египет.

Как да пътувате?Можете да организирате пътуването си сами, но по-добрият вариант е да потърсите услугите на някоя туристическа агенция, за да сте напълно спокойни, че почивката ви ще мине перфектно и по план.

Ако все пак решите да се справите сами, тогава трябва да знаете следното:

*В Египет около всяка забележителност ще се натъкнете на безброй търговци, които ще се опитат да ви продадат сувенири. Обикновено цените, на които се предлагат сувенирите са няколко пъти по-високи от нормалното. Ако не искате да бъдете измамени, следвайте неписаното правило в Египет и да се пазарите. Пазарлъкът е много важен и може да ви спести немалко пари, затова се пазарете навсякъде и за всичко.
*Въпреки, че официалната валута в страната е египетски долари, можете да се разплащате без никакъв проблем и в евро или американски долари. За да сте по-спокойни обаче е добре да се разплащате в местна валута.
*Ако сте свикнали да сте постоянно в интернет ще трябва за няколко дни да се примирите с положението, тъй като в Египет почти липсва добър интернет. Ако положението „не се търпи”, все пак можете да потърсите някое интернет - кафе или да пробвате в хотела, в който сте се настанили, но шансът да влезете в Мрежата не е много голям.
*Ако използвате маршрутки в Египет е добре да знаете, че разписанието е на „магия” както е трудно да разберете къде са началните и крайните спирки. Затова, ако ви се наложи да използвате транспорт по-добре заложете на таксита. Те са евтини, но и тук важи правилото в пазаренето.
*Преди отпътуването си осигурете някой от основните лекарства, които могат да ви потрябват, тъй като е възможно в Египет те да са с различни наименования и да се затрудните да ги откриете. Задължително си носете и слънцезащитен крем и шапка, за да се предпазите от слънчевите лъчи.
*Водата от чешмата в Египет не става за пиене, затова си купувайте само бутилирана.

Какво да видите в Египет?И сами знаете, че забележителностите в тази древна страна са изключително много и няма как да ги обиколите всички за няколко броени дни, но все пак не бива да пропускате :

Пирамидите в Гиза;
Храмът Абу Симбел;
Храмът на Хор;
Кайро;
Луксор;
Хургада.


Ако се възползвате от нашите предложения ние можем да ви предложим Луксозен круиз по Нил, който включва посещения до всички популярни забележителности на Египет. По време на круиза ще бъдете придружавани от опитен екскурзовод и ще можете да се насладите на почивката си изцяло.

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.