Три неща, които не очаквате да видите в Мадрид

Испания е една от световните ТОП туристически дестинации, а столицата ѝ Мадрид е първата спирка по пътя на всеки пътешественик. Градът е изпълнен с много забележителности и ние сме сигурни, че ще посетите повечето от тях (особено ако решите да пътувате с нашата туристическа агенция).В тази статия обаче решихме да ви срещнем с три от забележителностите на Мадрид, които със сигурност ще ви изненадат.

1.    Египетски храмTemplo de Debod или Храмът на Дебод е древен египетски храм, който едва ли очаквате да откриете в сърцето на Европа. Но той стои точно там, в Мадрид, в средата на парка Ла Монтана, заобиколен от изумително красиви градини.

Защо египетски храм краси една от най-красивите градини на Испания?През 1968 година Египет подарява храма на Испания в знак на благодарност за помощта на испанското правителство при спасяването на египетски исторически обекти от водите на язовир Асуан.

Камък по камък от древния храм е пренесен до Испания и е възстановен точно така, както са го построили египетските майстори преди 2000 години.

Около Templo de Debod испанският архитект Мануел Хереро Паласио проектира 8 хектара градини, така че всеки, който го посети да може да се разходи и да поседне съзерцавайки великолепието на храма.

Тази забележителност няма вход и можете да я разгледате по което и време на денонощието да решите. Ние ви съветваме да направите посещението си нощем, тъй като се твърди, че по това време снимките на храма стават невероятно красиви.

2.    Palacio de CristalКристалният дворец в Мадрид е изключително архитектурно бижу, което ще ви върне в епохата, в която сградите са се проектирали, за да носят наслада за очите.

Стъклената сграда се намира в парка Buen Retiro. Архитектурното творение е завършено през 1887 година и първоначално е било предназначено за изложбена зала на изкуството.

3.    Собрино де БотинАко Венеция си има най-старото работещо кафене в Европа, то Мадрид може да се похвали с най-стария ресторант в света.

Sobrino de Botin е отворен през 1725 година и оттогава до днес не е спирал да работи. В началото заведението е било странноприемница, в която посетителите носели със себе си продуктите, с които съдържателите да им приготвят храна. Лека - полека странноприемницата станала популярна и се превърнала в един от любимите ресторанти на местните и на гостите на града.

Първоначалните собственици на страноприемницата починали, без да оставят наследници, затова бизнесът им бил поет от техния племенник. Затова и ресторантът носи и това име - „Собрино де Ботин” на испански означава „Племенник на Ботин”.

Sobrino de Botin е една от най-големите атракции в Мадрид и вие можете да го разгледате не само отвън, но и да опитате от вкусната традиционна кухня, която продължава да се готви в него.

Ресторантът е вписан в Книгата на рекордите на Гинес като най-стария ресторант в света.

Ако искате да разгледате повече от забележителностите на Испания, разгледайте нашите оферти за почивки в екскурзии до тази невероятно красива европейска страна. 

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.