• Самолет
 • 6дни / 5нощ.
 • Нощувка и закуска
 • - Сряда

Екскурзия до Милано, Женева, Париж, Замъците по Лоара и Версай 19.10.2018

ИТАЛИЯ - Милано, Лаго Маджоре
ФРАНЦИЯ - Париж, Замъка Шамбор, Замъка Шеверни, Версай
ШВЕЙЦАРИЯ - Женева

Екскурзия до Милано, Женева, Париж, Замъците по Лоара и Версай 19.10.2018 Екскурзия до Милано, Женева, Париж, Замъците по Лоара и Версай 19.10.2018 Екскурзия до Милано, Женева, Париж, Замъците по Лоара и Версай 19.10.2018
избери дата 03:31ч Трансфер Хасково
2 възрастни
Дата
Настаняване
Цена
Изберете
 • Отнема само 2 минути
 • Незабавно потвърждение
 • Без такси за резервация или при плащане с кредитна карта!

Цената включва

Цената НЕ включва

*Условия

Плащания
до 1 дни след Резервация  30%
до 21 дни преди Тръгване  100%
Неустойки
за Анулация до 7 дни преди Тръгване 100%
за Анулация до 14 дни преди Тръгване 70%
за Анулация до 30 дни преди Тръгване 50%
Условия за прекратяване

Изхранване

Нощувка и закуска

ПРОГРАМА

 „ИЗОЛА БЕЛА“– МИЛАНО– ЖЕНЕВА– ПАРИЖ– ЗАМЪКА “ШАМБОР“– ЗАМЪКА“ШЕВЕРНИ“– ДВОРЕЦА “ВЕРСАЙ”

                                                                                             

ПЪРВИ ДЕН– 19.10.2018– 07.35ч.- Отпътуване от София за Милано. 08.45ч.-Пристигане в Милано. По желание трансфер до летище София за туристите от Хасково и Пловдив. Отпътуване за  Лаго Маджоре. Разходка с кораб до Бормеевите Изола Бела – Лаго Маджоре – един много малък остров, великолепен, и частен, принадлежащ до ден днешен на фамилията Боромео. Изола Бела –„красивият остров“ – подарен и построен в стил барок за Изабела – съпругата на Карло Боромео през 1632г.  Пред погледа ви изникват десет терасовидни барокови градини, в тях се разхождат бели пауни, с най-редки цветя и плодови насаждения, сувенирни магазини. Тук са идвали на почивка Чарлз Дикенс, Наполеон с Жозефина – били са гости в залата за танци, тук са танцували принц Чарлз и принцеса Даяна. Отпътуване и разглеждане на Милано- финансовата,икономическа и модна столица на Италия. Визитната картичка на втория по големина град е Катедралата, строена повече от пет столетия. Едва ли има в цялата световна църковна архитектура по просторен паметник на готическата архитектура превърната в символ на необятните възможности на човешкото умение. Тя въздейства със своите размери от 11 700 кв.м и височина от 108,50м. На самия връх на купола е издигната статуята на Богородица, позлатена от местния златар Бини, видима от всички части на града. Преминавайки през пасажа “Виктор Емануил II”, осеян с луксозни бутици се стига до световноизвестната опера “Ла Скала”. Няма да пропуснем по време на нашата обиколка  и Замъка Сфорцеско.Нощувка.

ВТОРИ ДЕН– 20.10.2018– Закуска. Отпътуване за  Женева- европейското седалище на ООН, космополитен град, място за срещи на идеи и хора,  родното място на Жан-Жак Русо и на известните швейцарски часовници. Ще направим снимки пред Двореца на нациите ище се разходим в историческия център на левия бряг на река Рона с Катедралата и Кметството, до площада Бур-де-Фур. От Английския парк ще се полюбуваме на Цветния часовник,моста Мон Блан ,остров Русо,  на езерото със знаменития фонтан, който е визитна картичка на Женева. Отпътуване за Париж. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН– 21.10.2018– Закуска. Разглеждане на Париж- градът на мечтите, градът на любовта, но и градът на самотните души. Всеки има място в този град на светлината и на безкрайния празник. Панорамна и туристическа програма, която ще премине автобусно и пешеходно по следните забележителности – остров Ла Сите, люлката на града, в средата на който  се издига една от най-великолепните френски готически катедрали – парижката „Света Богородица“, продължаваме към Двореца на правосъдието, където са били дворците на първите френски крале, зад нея се открива една истинска перла на готическата архитектура – „Светият параклис“, увенчан с устремено към небето острие, високо 75 метра, следваща стъпка – един от най-големите дворци в света –  Лувъра, всеизвестен и будещ любопитство у всекиго, най-вече заради шедьовъра, намиращ се в него – Джокондата на Леонардо. Отправяме се към градините на Тюйлери, в която се намира и „Оранжерията“ с картини на Реноар, Сезан, Моне, Матис, Пикасо, излизаме на площад Конкорд -„Площадът на съгласието“, от който започва главният булевард на града – „Шанз-Елизе“ – мечта на всеки турист. Следва Триумфалната арка, откъдето тръгват 12 големи булеварда, един от които води към Айфеловата кула/„най-красивата парижанка“/,  от която гледката е незабравима и неповторима. Тръгваме към Марсово поле, Военното училище, Трокадеро, величествената сграда на Инвалидите, построена през 18ти век. Следват Военният музей, който разполага с 57 600 експоната, също и  музеят на Роден, Латинския квартал, сградата “Орсе“- Музеят на импресионистите, Сорбоната и църквата към него, в която е погребан кардинал Ришельо. Част от разходката е Пантеона, в който почиват останките на Волтер, Жан-Жак Русо, Виктор Юго, Емил Зола и други велики французи, ще се спрем пред „Мадлената“ – единствена църква без кръст, построена през 1842г в древногръцки стил,  площад“Вандом“- с Вандомската колона, Операта – велико творение на архитекта Шарл Гарние,  Националната библиотека , която притежава над 8 500 000 тома, ще се разходим по „Риволи“ – една от най-оживените улици на Париж с магазини, бутици,  градините на „Тюйлери“, частни картинни галерии за модерно изкуство, бутикови хотели и заведения.  По желание имате възможност  за посещение на Айфеловата кула и разходка с корабче по Сена. Вечерта разглеждане на квартала “Монмартър” (базиликата “Сакре Кьор”, Площада на художниците) –  различната част на Париж, която всички туристи нетърпеливо очакват да посетят – интересния нощен живот, част от който е  кабаре“Мулен Руж“, плас“Пигал“ . Из тесните  улички, изпълнени с тревоги, надежди и радост, с музика и багри, с десетки стативи на художници, с малки кафенета и стари кръчми, човек попада в различни измерения и не може да се насити на тази атмосфера. По желание посещение на кабаре “Мулен Руж”.  Нощувка.         

ЧЕТВЪРТИ ДЕН– 22.10.2018–  Закуска. Свободно ден в Париж или по желание посещение на музея Лувър - най-големият национален музей на Франция и е най-посещаваният музей в света.Сградата, която в миналото е била първо военно укрепление, а после кралска резиденция, е разположена в центъра на Париж, между река Сена и улица „Риволи“. Нощувка.          

ПЕТИ ДЕН– 23.10.2018–  Закуска. Свободно време или по желание eкскурзия до два от замъците по Лоара- “Шамбор” /един от най-красивите ренесансови замъци, най-красиво дворцово укрепление в ренесансов стил и уникална архитектура, с 440 стаи, построени в традиционни форми на френските средновековни крепости от неизвестни ренесансови майстори/ . “Шеверни”/ замъкът, покоряващ със своята симетрия, с подредбата , с красотата и хармонията си. Един от първите замъци отворен за посещения- 1914година. Богати колекции на картини, гоблени, пищни кралски подредби, зелени паркове в английски стил със дървета, засадени още през 19 век /. Нощувка.     

ШЕСТИ ДЕН– 24.10.2018– Закуска. По желание посещение на двореца “Версай”: пищен, прекрасен и бляскав.  Преминаването през десетките зали, сред великолепие, блясък и злато може да се проследи драматичната съдба на френската държава през последните петнадесет столетия. А самият парк, построен върху площ от 1000 декара е образец на френската дворцова градина и няма повторение никъде по света. Из алеите му има десетки статуи  оригинали и копия от творби на велики антични ваятели.. Трансфер до летище Бове/Париж. 16.25ч.- Отпътуване от Париж за София. 20.05ч. Пристигане в София.  По желание трансфер до Пловдив и Хасково.

Възрастен в двойна/ тройна стая

лв

Възрастен в единична стая

лв

Дете до 12 г. с двама възрастни

лв

895лв.

1095лв.

845лв.

  Има сама жена за комбинация!

 

Цената включва:

 • 5 нощувки със закуски в хотели
 • Самолетен билет София-Милано с включени летищни такси и ръчен багаж до 10кг. с максимални р-ри 55см Х 40см Х 20см;
 • Самолетен билет Париж-София с включени летищни такси и ръчен багаж до 10кг. с максимални р-ри 55см Х 40см Х 20см;
 • Автобусен транспорт по програмата;
 • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
 • Медицинска застраховка.

Цената не включва:

 • Входните такси на посещаваните туристически обекти;
 • Билет за корабче от Стреза до Изола Бела и обратно и входна такса за двореца - 28 евро;
 • Айфелова кула до 3-ти ет./входна такса и резервация/ - 35 евро;
 • Кабаре “Мулен Руж”/вариететна програма, ½ бутилка шампанско и автобусен транспорт/ 135 евро*;
 • Двореца “Версай”/автобусен транспорт, входна такса и резервация/ 35 евро*, до 26г. 15 евро;**
 • Музей “Лувър” /входна такса и резервация/ 22 евро*, за лица до 26 години- безплатно; **
 • Екскурзия до два от замъците по Лоара “Шамбор” и “Шеверни” /автобусен транспорт, входна такса и резервация/65 евро;*
 • Трансфер до летище София и обратно за туристите от Пловдив и Хасково 50лв.
 • Регистриран багаж до 20кг. + 1бр ръчен багаж– 120лева;
 • Градска такса – заплаща се на рецепция  

 

 

*Посещението на Айфеловата кула, кабаре»Мулен Руж», музей “Лувър”, двореца “Версай”, екскурзията до два от замъците по Лоара “Шамбор” и “Шеверни” и трансфера до летище София и обратно  се заявяват и заплащат предварително, при записване за екскурзията и се провеждат при минимум 20 туриста*

**Цените за Лувъра и Версай не включват екскуровод.

 

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на Научете повече.