• - Четвъртък

Обща информация за Португалия

ПОРТУГАЛИЯ - Лисабон, Порто, Синтра, Кашкайш, Лейрия

Обща информация за Португалия Обща информация за Португалия Обща информация за Португалия

*Условия

Условия за прекратяване

ПРОГРАМА

 

 

Португалия - страната, която не оставя никой безразличен

Португалия е малка, но изключително привлекателна страна. Тук всеки може да открие по нещо за себе си. Ако решите да я посетите, ще се влюбите в хората, гледките, виното, музиката, забележителностите и това (повярвайте), ще ви накара да се връщате отново там.

Най-популярните атракции, които карат туристите да се връщат оново в Португалия

Лисабон

Изключително красив и изпълнен с много забележителности, Лисабон ще ви очарова на мига. Магията на този град наистина е толкова силна и завладяваща, че ще ви е трудно да си тръгнете от него.

Забележителностите, които можете да разгледате в Лисабон са безброй, но ето какво не бива да пропускате:

Белем

Известна още като Кулата на Сент Винсент, кулата се извисява на брега на река Тежу като верен страж на града. Построена е през 1515 година, за да пази входа на града, днес Белем е една от най-големите атракции на Лисабон.

Замъкът Сан Хорхе

Издигнат на върха на хълм в стария квартал на Лисабон, замъкът може да се види от всяка точка на града. Построен по времето на мавританското владичество, разрушаван, преустрояван, разширяван, днес замъкът е най-голямата забележителност на Лисабон.

Манастирът Жеронимуш

Задължителна спирка за всеки пътешественик е манастирът Жеронимуш, затова не бива да го пропускате и вие. Манастирският комплекс е построен през 1500 година по заповед на Мигел I и за построяването му са използвани средства, които Васко Да Гама е донесъл при пътешествията си по света.

Трамвайна линия 28

Няма да сте видели нищо от Лисабон, ако не се качите на старите трамваи, които вървят по линия 28. Разходката по линия 28 е сред най-популярните сред туристите атракция.

Синтра

За нищо на света не пропускайте да отделите време и да разгледате малкото градче Синтра. Градът се намира на около 40 км. от Лисабон, а забележителностите, които не бива да пропускате там са:

Дворецът на Синтра - ще го откриете в самия център на града и сигурни сме, ще останете очаровани от разглеждането му.

Националният дворец Пена - Ако дворецът в центъра на Синтра ви е впечатлил, то дворецът Пена ще ви влюби в себе си. Дворецът се извисява над Синтра и отдалеч прилича на приказен дворец от приказките. Построен от Фердинанд II, дворецът е сред най-големите забележителности на Португалия.

Замъкът на маврите - Впечатляващ военен форт от IX век, който днес е включен в списъка на ЮНЕСКО.

Обидош

Градът е известен като Дом на кралиците, тъй като се е давал като дар на португалските кралици в продължение на 600 години. Обгърнат отвсякъде от високи мавритански стени, в града сякаш времето е спряло. Тихи, криволичещи улички, романтична обстановка, красиви сгради ви очакват, ако решите да отделите малко от времето и да посетите Обидош - Дом на кралиците.

Кашкайш

Ако търсите място, на което да усетите истинския пулс на Португалия, Кашкайш е точното място. Градчето е толкова красиво, че сякаш е излязло изпод четката на художник.

 

Екскурзия Португалия и Испания обиколна 19.09.2018

 

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на Научете повече.