• - Сряда

Обща информация за Великобритания

ВЕЛИКОБРИТАНИЯ - Лондон, Замъка Уиндзор, Гринуич, Оксфорд, Стратфорд на Ейвън

Обща информация за Великобритания Обща информация за Великобритания Обща информация за Великобритания Обща информация за Великобритания Обща информация за Великобритания Обща информация за Великобритания

*Условия

Условия за прекратяване

Полезно

Ориентировъчни такси за посещение на туристически обекти в свободното Ви време:


ЛОНДОН:

 

Обект

Цена

Работно време

Катедралата "Сейнт Пол"

възрастен: 18 GBP
дете: 8 GBP

08:30 – 16:30ч.
почивен ден: неделя

Лондонската кула

възрастен: 22.70 GBP
дете: 17.70 GBP

09:00-16:30ч.
неделя и понеделник: 10:00-16:30ч.

Тауър бридж

възрастен: 9.80 GBP

дете: 4.20 GBP

лято: 10:00 – 17:30ч.
зима: 09:30 – 17:00ч.

Бритиш мюзиъм

безплатно

10:00–17:30ч.
петък: 10:00–20:30ч

Бъкингамският дворец

възрастен: 23 GBP
дете: 13 GBP

 

Уестминстърското абатство

възрастен: 22 GBP

дете: 9 GBP

09:30 - 15:30ч.

 

ГРИНУИЧ:

Обект

Цена

Работно време

Гринуичката кралска обсерватория

възрастен: 15 GBP
дете: 6.50 GBP

10:00–17:00ч.

 

УИНДЗОР:

Обект

Цена

Работно време

Замъкът "Уоруик"

20 GBP

 

 

 *Всички, посочени по-горе такси са ориентировъчни и ТА "Сърнела" не носи отговорност при тяхната промяна от съответните институции.

 

ПРОГРАМА

Великобритания - древна, красива и уникална

 

Великобритания е страна, която очарова всеки турист, който реши да я посети. Това е страната на великолепните замъци, красивите гледки, двуетажните автобуси, обратното движение и… мъгливото време.

Тук всеки може да открие по нещо за себе си, защото Албиона е пълен с изненади, легенди и места, които само чакат да бъдат открити от пътешествениците.

Какво не бива да пропускате да посетите, ако сте решили да се отправите на пътешествие в Англия?

Столицата на Великобритания е сред най-желаните за посещения от туристите градове в Европа и тъкмо за това започваме със забележителностите на този уникален град.

Бъкингамският дворец

Разположен между Хайд Парк, Сейнт Джеймс Парк и Грийн Парк, Бъкингамският дворец е официална резиденция на кралското семейство от повече от 300 години. Днес дворецът е не само резиденция на кралицата и в него се посрещат важни делегации, но е и един от символите на Великобритания

Някой от залите и градините на двореца са отворени за посещение през определен период от време, а билети за разходката трябва да се закупят предварително.

Тауър Бридж

Мостът над Темза е един от символите на Лондон, който нито един турист не бива да пропуска да види. Издигнат през 1894 година и днес Тауър Бридж е нещо, което изумява всеки, който го погледне. В двата края на подвижния мост се издигат две внушителни кули, които са свързани помежду си с пешеходни пътеки. Мостът е подвижен и двете му крила се вдигат до 90 градуса, когато под него трябва да минат по-големи кораби.

Биг Бен

Биг Бен е може би най-прочутата в света часовникова кула и се намира… ами точно тук, в сърцето на Лондон. През 2012 година Биг Бен е преименуван на Кулата на Елизабет II, но едва ли това наименование ще се наложи.

„Окото на Лондон"

The London Eve е виенско колело, което се намира брега на река Темза. Огромното, много бавно движещо се виенско колело се извисява на 120 метра височина и гледките, които се разкриват от него към града оставят всеки, който се е качил в някоя от 32 - те му капсули без дъх.

Уестмистърското абатство

Абатството е най-известният готически храм в Англия, който е и един от символите на английската корона. В него са били коронясвани всички крале и кралици на Англия, в него и до днес се свързват в брак членовете на кралската фамилия, в него намират и своето последно убежище.

Ботаническата градина в Бидейл, Северен Йоркшир

Градината е разположена на площ от 85 акра и в нея могат да се видят уникални и изключително редки растения и дървета. Към градината има и зоологическа градина, където живеят редки животински видове.

Адрианов вал - графство Нотърбърланд

Уникалното отбранително съоръжение се намира близо до град Холтуисъл. Издигнато през 122 година по нареждане на император Адриан, валът и до днес внушава респект.

Замъкът Корф - графство Дорсет

Замъкът е забележителност от национално значение и има почти 1000 годишна интересна история, която екскурзоводите с радост ще ви разкажат, ако решите да го посетите.

Корнуол

Полуостровът впечатлява всеки пътешественик с красивите си плажове и сините си води. Корнуол е прекрасно място за почивка.

 

Очаквайте скоро новите ни предложения!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на Научете повече.