• - Сряда

Обща информация за Франция

ФРАНЦИЯ - Анси, Амиен, Анемас, Арл, Версай, Горд, Дижон, Дисниленд, Дюнкерк, Екс ан Прованс, Замъка Блоа, Замъка Шамбор, Замъка Шеверни, Кан, Каркасон, Колмар, Ле Бо дьо Прованс, Лион, Лувър, Мон Сен Мишел, Ним, Ница, Оранж, Париж, Рен, Руан, Сен Тропе, Страсбург

Обща информация за Франция Обща информация за Франция Обща информация за Франция Обща информация за Франция

*Условия

Условия за прекратяване

Полезно

Ориентировъчни такси за посещение на туристически обекти в свободното Ви време:

Париж:

Обект

Цена

Работно време

Музея Орсе

Възрастен: 14 €
18-25г.: 11 €

09:30-18:00ч.
Удължено работно време в четвъртък - до 21.45ч.
Почивен ден: понеделник

Музея Роден

Възрастен: 10 €

18-25г.: 4 €

10:00-17:45ч.
Почивен ден: понеделник

Музея Пикасо

12,50 €

10:30-18:00ч.

Почивен ден: понеделник

Пантеона

Възрастен: 9 €

Под 26г.: 7 €

10:00-18:00ч.

Кулите на Нотр Дам

Възрастен: 10 €

Под 26г.: безплатно

07:45-18:45ч.

Разходка с корабче по Сена

12-15 €

 

 

Авиньон:

обект

цена

работно време

Двореца на Папите

12 €

Лято: 09:00 – 19:00ч.
Зима: 09:30 – 17:45ч.

Моста "Сен Бенезе"

5 €

Лято: 09:00 – 19:00ч.
Зима: 09:30 – 17:45ч

Комбиниран билет /Доверца + Моста/

14,50 €

 

 

 

 

ПРОГРАМА

Франция - любовта се носи във въздуха

 

Франция е една от най-красивите и предпочитани туристически дестинации. Затова и не е никак учудващо, че към страната се отправят повече от 90 милиона туристи всяка година… просто това е Франция - страната на любовта, шансоните, виното, модата и уханните кроасани.

Европейската държава има какво да предложи за всеки един пътешественик и всеки сам открива местата, които най-много му допадат, но все пак има няколко места, които всеки, абсолютно всеки трябва да посети поне веднъж, за да усети истинския дух на Франция.

Айфеловата кула

Едва ли има някой, който да не мечтае да се качи до върха на Айфеловата кула. И няма как да е иначе, това е най-големият символ на космополитен Париж.

Създадена и издигната само за две години по повод 100 - годишнината от Френската революция, Айфеловата кула и до днес е най-високата сграда във френската столица.

Дали Айфел, създателят на кулата някога си е мислел, че неговото творение ще е едно от най-бленуваните места за посещения в света? Едва ли! Факт е обаче, че няма турист, който да отдели време, за да посети Айфеловата кула.

Версайският дворец

Разположен в едно от предградията на Париж (Версай), днес дворецът е сред най-популярните дворци по света. Версайският дворец е изключително архитектурно творение, но това, което впечатлява всеки, който реши да го посети са уникалните му градини. Разположени на площ от 100 ха, градините са проектирани с изключителен усет към красотата на природата.

Базилика Сакре Кьор (Свято сърце)

Сакре Коьр е още една от големите забележителности в Париж, които не бива да се пропускат. Християнският храм е проектиран от Пол Абадие, а строителството му е започнало през 1875 година и е приключило едва през 1914 година.

Нотр Дам - „Парижката Света Богородица”

Католическата катедрала в готически стил впечатлява не само с огромните си размери, но и с уникалните си готически скулптури и цветните си витражи.

Лувър

Няма как, говорейки за световно културно наследство да не споменем Лувъра. А стане ли дума за Франция, дори не е нужно да се чудите на къде да се отправите още щом стъпите в Париж.

Историята на кралския Лувър започва през 1190 година, когато Филип Втори построява замък, който да защитава града от нашественици. По-късно замъкът се разширява, а през 1878 година, когато е довършено и второто крило Лувъра придобива вида, в който и днес го познаваме.

През 1793 година официално е превърнат в музей и днес в помещенията му могат да се видят повече от 35 000 ценни световни съкровища.

Не само в Париж има какво да се види… Представяме ви някой от най-интересните места във Франция, които ще ви допаднат със сигурност.

Долината на Лоара

Обичате замъци? Долината на река Лоара е вашето място! По цялото протежение на реката са разположени един след друг замъци, замъци и пак замъци… Задължителни за посещение са Шамбор, Амбоаз, Виландри, Ланже.

Марсилия

Вторият по големина град в Южна Франция е и най-старият град във Франция, основан от… гърците през 7 век преди н. е. Най-голямата забележителност и символ на града е Нотр - Дам дьо Гард.

Прованс, Южна Франция

Ако душата ви копнее за простор и лавандулови полета и страхотна кухня, Прованс ви очаква!

 

Екскурзии,в които можете да осетите Париж:

 

 

 

 

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на Научете повече.