• Самолет
 • 11дни / 10нощ.
 • Нощувка и закуска
 • - Сряда

Екскурзия до Хелзинки, Копенхаген, Стокхолм и Фиордите 18.07.2019

ШВЕЦИЯ - Стокхолм, Малмьо
ФИНЛАНДИЯ - Хелзинки
НОРВЕГИЯ - Нероуфиорд, Берген, Осло, Согнефиорд
ДАНИЯ - Копенхаген, Холте

Екскурзия до Хелзинки, Копенхаген, Стокхолм и Фиордите 18.07.2019 Екскурзия до Хелзинки, Копенхаген, Стокхолм и Фиордите 18.07.2019 Екскурзия до Хелзинки, Копенхаген, Стокхолм и Фиордите 18.07.2019 Екскурзия до Хелзинки, Копенхаген, Стокхолм и Фиордите 18.07.2019 Екскурзия до Хелзинки, Копенхаген, Стокхолм и Фиордите 18.07.2019 Екскурзия до Хелзинки, Копенхаген, Стокхолм и Фиордите 18.07.2019 Екскурзия до Хелзинки, Копенхаген, Стокхолм и Фиордите 18.07.2019 Екскурзия до Хелзинки, Копенхаген, Стокхолм и Фиордите 18.07.2019 Екскурзия до Хелзинки, Копенхаген, Стокхолм и Фиордите 18.07.2019 Екскурзия до Хелзинки, Копенхаген, Стокхолм и Фиордите 18.07.2019 Екскурзия до Хелзинки, Копенхаген, Стокхолм и Фиордите 18.07.2019 Екскурзия до Хелзинки, Копенхаген, Стокхолм и Фиордите 18.07.2019 Екскурзия до Хелзинки, Копенхаген, Стокхолм и Фиордите 18.07.2019 Екскурзия до Хелзинки, Копенхаген, Стокхолм и Фиордите 18.07.2019 Екскурзия до Хелзинки, Копенхаген, Стокхолм и Фиордите 18.07.2019 Екскурзия до Хелзинки, Копенхаген, Стокхолм и Фиордите 18.07.2019 Екскурзия до Хелзинки, Копенхаген, Стокхолм и Фиордите 18.07.2019
избери дата 10:20ч Трансфер Хасково
2 възрастни
Дата
Настаняване
Цена
Изберете
 • Отнема само 2 минути
 • Незабавно потвърждение
 • Без такси за резервация или при плащане с кредитна карта!

Цената включва

Цената НЕ включва

*Условия

Плащания
до 1 дни след Резервация  30%
до 21 дни преди Тръгване  100%
Неустойки
за Анулация до 30 дни преди Тръгване 50%
за Анулация до 14 дни преди Тръгване 70%
за Анулация до 7 дни преди Тръгване 100%
Условия за прекратяване

Полезно

Информация за вашето пътуване

 

1. Багаж

 • Самолетни екскурзии – всяка програма включва в описанието на цената съответните размери на багажа, който Ви е разрешен да носите, моля обърнете внимание на размерите на съответния багаж

Позволени   На борда на самолета пътниците имат право да носят: дрехи и обувки; козметика до 100мл всяка опаковка, като всички контейнери трябва да се поберат в една прозрачна найлонова торбичка с вместимост не повече от 1 л.; електронни устройства; лекарства, придружени от съответен документ

Непозволени храна; течности; опасни медикаменти; остри предмети; лесноразваляеми стоки; произведения на изкуството или на изящните изкуства; бижута, ценни метали, скъпоценни или полускъпоценни камъни; предмети и материали, застрашаващи безопасността на полета или живота, здравето, неприкосновеността или вещите на лицата в самолета, потенциално могат да застрашат самолета, хората или вещите; предмети, които не са подходящо опаковани

 • Автобусни екскурзии  - няма ограничение за размера на багажа, като е препоръчително всеки турист да носи 1 брой багаж с размери като стандартен куфар за чекиране - 149cm x 119cm x 179cm

 

2. Документи и разрешителни:

при провеждането на  пътуването по туристическия пакет потребителите – пътуващи се задължават да носят следните необходими документи:

а). валиден задграничен паспорт в страни извън Европа и европейски страни, които са извън Европейския съюз, съответно лична карта за пътуване в страните от ЕС. Документите за самоличност следва да са със срок на валидност най – малко 6 месеца след датата на планираната крайна дата на пътуването. /Представят се на Туроператора за справка при сключването на договора/.

б). валидни визи за страните, за които се изискват такива, освен когато ТУРОПЕРАТОРЪТ се е ангажирал да снабди потребителите - пътуващи с изискуемите визи.

в). когато потребители - пътуващи са лица под 18 години и не са придружени и от двамата си родители:

- когато лицето не е придружено и от двамата си родители - се изисква нотариално заверено разрешение от двамата родители за пътуване и напускане на страната, и копие на акт за раждане.

- когато лицето е придружено само от единия родител – нотариално заверение разрешение от другия родител за пътуване и напускане на страната, съответно заместващо го съдебно решение, и акт за раждане, а в случаите, когато единият родител е починал – акт за смърт.

г/. когато потребители - пътуващи са лица, които не са граждани на страна-членка на Европейския съюз, са длъжни предварително да се информират в посолствата на съответните държави за изискванията за паспортен и визов режим в държавите, включени в Програмата на пътуването или през границите на които е предвидено преминаването за осъществяването на туристическото пътуване, и да извършат всички необходими действия за изпълнението и спазването им преди осъществяване на пътуването.

 

3. Консумация на храна и напитки

Консумацията на храна и напитки е позволена във всички видове транспорт. НО, ако пътувате със самолет, в общоевропейските ограничения за багаж се посочва, че всички течности, превозвани в ръчен багаж трябва да са не повече от 100 мл и трябва да се побират в малък плик. Превозването на храни не е забранено от авиокомпаниите. Някои страни забраняват вноса на определени храни, затова ако планирате да носите храна по време на пътуването, запознайте се с нормативната уредба на страната, до която ще пътувате, или през които ще преминете транзитно. Въпреки всичко, хората, отговарящи за сигурността имат право да отстранят всяка течност, напитка, храна, които потенциално могат да застрашат самолета, хората или вещите и предмети и материали, застрашаващи безопасността на полета или живота, здравето, неприкосновеността или вещите на лицата в самолета  -  всякакви материали, които са забранени според правилата и разпоредбите на държавите, засегнати от превоза или са  неподходящи за превоз предмети поради тяхното тегло, размери или други характеристики.

 

4. Подходяща ли е екскурзията за хора в неравностойно положение

Програмата на пътуването НЕ Е подходяща за лица, които поради възраст или физическо и здравословно състояние са с ограничена подвижност и не могат да се подлагат или не могат да издържат на продължителни и/или интензивни пешеходни обиколки и екскурзии!

 

5. И ... Най-важно – бъдете сигурни, че сте взели:

 • личните си документи – лична карта/паспорт, банкови карти и пари, всички документи, които са ви нужни от т.2
 • Пригответе си многофункционални дрехи и в зависимост от това къде отивате, проверете прогнозата за времето, ден преди да отпътувате за целия период на програмата./ Може би ще Ви е нужно следното -дъждобран, чадър, слънцезащитни кремове, репеленти/
 • Изберете удобни обувки – минимум 2 чифта!
 • една малка чанта с най-необходимите лекарства за първа помощ – обезболяващи, противоалергични, температуропонижаващи, за стомашно-чревно неразположение.
 • Малък несесер с козметика – основни тоалетни принадлежности в тубички с максимални размери 100мл.
 • Не забравяйте телефони, зарядните устройства, допълнителни карти памет и преобразуватели/в зависимост от държавата, в която ще бъдете/.

Изхранване

Нощувка и закуска

ПРОГРАМА

ХЕЛЗИНКИ – ДВОРЕЦ „ДРОТНИНГХОЛМ“ – СКАНСЕН – СТОКХОЛМ  – ОСЛО – СОГНЕФИОРД“ – “НЕРОУФИОРД” – БЕРГЕН – ГЬОТЕБОРГ – ЗАМЪКА „КРОНБОРГ“ – КОПЕНХАГЕН

 

ПЪРВИ ДЕН– 18.07.2019– 15.30ч.-Отпътуване от София за Стокхолм. 17.20ч. Пристигане в Стокхолм. Трансфер от летището до хотела. Настаняване в хотел. Нощувка.

 

ВТОРИ ДЕН– 19.07.2019– Закуска. Разходка в Стокхолм – ще усетите забързания урбанистичен „пулс“ на града как живее хармонично със спокойствието и тишината. Стокхолм е не само столица на Швеция, но и най-големият град в Скандинавия – град на контрасти, в който различни стилове музика, мода, и технологии се раждат, иновации биват създавани, които се разпространяват в световен мащаб.  Многообразен, либерален, и толерантен към различията, град, в който има съвършена смесица от контрастни елементи, живеещи в непринуденост и хармония. Градът е изключително красив, зелен и изпълнен с толкова много забележителности, че няма да разочарова никой любител на пътуванията, както казват „град за всеки един“. Разглеждане на Стокхолм– Гамла Стан или Стария град е мястото, което ще ви върне назад във времето. Тук разходките из малките улички са празник за душата, вкусната храна  и популярните забележителности като Стокхолмската катедрала, Нобеловия музей, църквата Ридархолм, Кралския дворец, малките тесни каменни улички със сгради в топла охра и златисто, придават на Гамла Стан уникална атмосфера. Разходката до „тихият и спокоен оазис“ Юргорден ще ви изненада изключително приятно, защото там са концентрирани много от забележителностите на Стокхолм, кралските градини и нестандартни музеи като Музей „Васа”, Музея на „АББА”, Нордическия музей. 16.45ч.- Отпътуване от Стокхолм за Хелзинки. Нощувка в каюта.

 

ТРЕТИ ДЕН– 20.07.2019– Пристигане и разглеждане на Хелзинки. Наричат финладската столица „Белият град на Севера“, тъй като голяма част от емблематичните сгради в града са изградени от бял мрамор. Пешеходната обиколка ще започне от Сенатския площад, Хелзинската кадедрала, паметника на руския цар Александър II, наричан от финландците „Добрият Цар“, Университета, Президентския дворец, Парламента, Източноправославна катедрала “Успенски”. Свободно време за разходка. 16.45ч.- Отпътуване от Хелзинки за Стокхолм. Нощувка в каюта.

 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН– 21.07.2019– Пристигане сутринта в Стокхолм. Свободен ден или по желание разглеждане на двореца „Дротнингхолм“. Наричат този дворец „Версай на Севера“. Официалната резиденция и целогодишен дом на сегашното кралско семейство – Карл XVI и кралица Силвия. Самото име „Дротнингхолм“ означава „Остров на Кралицата“. Най-любопитното и интересното е, че дори когато кралската фамилия е в двореца, той отново е отворен за посещния. Построен в далечната 1622г . е събрал ценни колекции от цял свят: пищни мебели, произведения на изкуството и картини от 17-ти до 19-ти век, великолепни полюлеи, порцеланови украшения, златни тавани.  През летните месеци се предлага голям избор от представления в дворцовия театър, който някога е бил осветяван с 400 свещи, а сега – с нежно и скрито в тайнство осветление. Нощувка.

 

ПЕТИ ДЕН–22.07.2019–Закуска. Свободен ден или по желание разглеждане на Скансен, първият Етнографски музей на открито в комбинация със зоологическа градина. Разположен на остров Юргорден, създаден през 1891г. с над 150 постройки, пресъздаващи типичните шведски дървени къщи и ферми от всяко кътче на страната, с хора в национални одежди, той представя живата история на Швеция и цялата тя се разгръща пред посетителя със своите най-специфични детайли – как хората някога са живели според смяната на сезоните, в крак със своите обичаи и традиции, по време на работа, по време на празници, и в ежедневието си. Във въздуха витаят ароматите на тестените изделия, току-що пред Вас изпечени и приготвени, в някогашните фурни и скари. Ще видите и градини с лековити билки, ще се разхождате между животните в зоопарка. Посещавайки Скансен, вие изцяло ще се възхитите от  удивителната разходка във времето и пространството на Кралство Швеция. Отпътуване за Оребро. Нощувка.

 

ШЕСТИ ДЕН– 23.07.2019– Закуска. Отпътуване и разглеждане на Осло– невероятно специфичен и специален град – колкото разпилян, толкова и компактен, много зелен, а строителството не спира да кипи, с богата история и традиции, а един от най-модерните градове в Европа. Заради огромната му площ, разглеждането на норвежката столица ще бъде с автобус и пеша. Ще започнем от музейната част, където ще имате възможност да видите затворени в сгради плавателни съоръжения, от кораба Фрам, през сала на Тор Хейердал и дори и най-старите кораби и лодки, с които викингите са бродили из фиордите. След това ще се насочим към парка на Густав Вигеланд – най-странният и любим скулптор на норвежците. Паркът Vigelande най-големият парк в света на един единствен творец, в него са подбрани емблематичните му творби около 200 на брой, и самото доксоване до парка ви дава усещането като сблъсъка с операта – или ще се влюбите от пръв поглед, или повече никога няма да искате да чуете за него. След което ще се спуснем към центъра на града, колкото и разтегливо да е това понятие, към Кралският дворец, Националният театър, Катедралата и гарата, по-класически сгради, които са прелюдия като външност и строителство към една от най-модерните и впечатляващи опери в света. Нощувка.

 

СЕДМИ ДЕН– 24.07.2019– Закуска. Отпътуване от Осло за Берген. Туристическа програма в Берген – старата столица на Норвегия и в момента едно от главните им пристанища. Сгушен между няколко фиорда, градът вепчатлява с природата си, със стария град, в който калдъръмените улички, уединените занаятчийски ателиета, музеите, заведенията и галериите очароват всеки турист. Той е бил един от най-значимите центрове на Ханзата, в наши дни международен център на корабоплаването, морския туризъм и риболова. Маркетинг-етикетът на Берген е "Портата към фиордите" и на всичките му пристанища през лятото ежечасно пристигат кораби, които през лятото увеличават населението на града до 3-4 пъти от реалния му размер. В свободното си време ще можете да се влеете в рибния пазар, който е оживен, крещящ, весел, наситен с атмосфера, той е място, където можете да опитате китово месо и салами от дивеч. Нощувка. 

 

ОСМИ ДЕН– 25.07.2019– Закуска. Свободно време във Флам или по желание срещу допълнително доплащане разходка с железница + круиз по фиордите*. Тази експедиция с железницата и фериботния круиз по планините и фиордите на Норвегия ще ви зашемети с най-дивите и непокътнати места в Европа, впечатляващи пейзажи от водопади, стръмни скали, покрити със сняг върхове, ще видите как живеят норвежците в провинцията, един от друг по-високи безброй водопади, реки, езера, най-вероятно ще видите и сняг през юли месец. От Берген тръгваме в 08.39ч. с влак, с който ще се придвижим до Мирдал, където ще се качим на старата железница  Фламсбан /"погалете" сетивата си с малко предистория в снимки/, която ще ни отведе през множество тунели до градчето Флам, откъдето ще имаме възможност да плаваме с круизен ферибот до най-дългият фиорд в света Согнефиорд  и най-красивия отвесен фиорд Нероуфиорд и да се насладим на изключително живописен маршрут и безумно красива природа, стръмни планини, спиращи дъха водопади, незабравими синьо-зелени пейзажи и непотворими гледки. Отпътуване за Осло. Нощувка.

 

ДЕВЕТИ ДЕН– 26.07.2019– Закуска. Свободно време в Осло. По обяд отпътуване и разглеждане на Гьотеборг – Площадът на Густаф Адолф със статуята на самия Густаф Адолф II, с изключително интересната сграда на Кметството, след това се отправяме към Пристанището, Казиното и бившите имения на богатите нидерландци и германци, към Операта на Гьотеборг, която показва любовта и топлото отношение на северните народи към оперното изкуство, Главния булевард на града, Кралския мост, Театъра. Продължаваме към нидерланския квартал с известния Рибен пазар/“Фескекорка“/, следва разходка до Университета и до площада със статуята на Посейдон, на който се намират Градския театър, Концертната зала, Музеят на кукления театър и Музеят на изкуството „Констмюзеет“. От там всеки може да се впусне и да опознае един свой Гьотеборг – ваш е избора дали ще да хапнете по една говежда пържола или хамбургер по главната улица, дали ще отидете до Увеселителния парк Лизеберг, дали ще влезете в галериите, или просто ще се разходите в обширния парк Кунгспаркен, който се простира по цялата главна улица. Нощувка. 

 

ДЕСЕТИ ДЕН– 27.07.2019– Закуска. Отпътуване и туристическа програма в Копенхаген– едно от най-интересните места, които ще бъдат посетени са официалните кралски резиденции, разположени в бившия кралски парк „Амалиенсборг“, и кралските приемни, които се намират в един от най-впечатляващите дворци на севера – „Кристиансборг“, чиято кула се извисява над равния Копенхаген, заедно с тази на Кметството и цветните кулички на парка „Тиволи“. Паркът „Тиволи“  е известен поради факта, че това е мястото, което вдъхновило Уолт Дисни да направи своят изключителен увеселителен парк. Ще видим символът на града – Малката Русалка, и също толкова впечатляващите статуи на Гефион със своите синове, на Ханс Кристиан Андерсен, ще разгледаме и втората най-дълга пешеходна улица в света “Строгет”, по която ще имате възможност да се разходите в свободното си време.  Нощувка.

 

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН– 28.07.2019– Закуска. Свободно време в Копенхаген или по желание посещение на замъка “Кронборг”, известен като Замъка на Хамлет, един от най-красивите ренесансови замъци в северната част на Европа. Кронборг ще ви впечатли със семплотата си, с произведенията на изкуството, с оригиналността на архитектурния си план, както и със склуптурата на Олгер Датски. Това, което олицетворява Крал Артур за англичаните, въплъщава и Олгер Датски за датчаните, чиято статуя може да се види в подземието на Кронборг. Големият викинг, който стои търпеливо в подземията на двореца , за когото легендата разказва, че ще спи там, докато един ден, когато кралство Дания е отново в беда ще се събуди за да спаси нацията. Разходка в Копенхаген– величествен, но в същото време скромен, построен с много труд и пари, но и с много вкус – градът, който ви дава ясна представа за начина на живот на датчаните и датското кралското семейство, както и взаимоотношенията между двете съсловия.  16.55ч.– Отпътуване от летището на Копенхаген за София. 20.30ч. Пристигане в София/по желание трансфер за туристите от Пловдив и Хасково/.  

 

Възрастен в двойна/ тройна стая

Възрастен в единична стая

Дете до 12 г. с двама възрастни

2395 лв.

3695 лв.

2295 лв.

 

 

Цената включва:

 • 8 нощувки със закуски в хотели 3 или 4 звезди;
 • 2 нощувки в каюта  за 2-ма на ферибота Стокхолм-Хелзинки-Стокхолм с компания  TALLINK SILJA LINE;
 • Самолетен билет София- Стокхолм с включени летищни такси и ръчен багаж с максимални р-ри  40 x 30 x 20 cm;
 • Самолетен билет Копенхаген- София с включени летищни такси и ръчен багаж с максимални р-ри  40 x 30 x 20 cm;       
 • Ръчен багаж до 10кг с максимални размери 55×40×20cm за 1 пътник / ИЛИ 1 регистриран багаж до 20кг за 2-ма пътници;
 • Автобусен транспорт по програмата;        
 • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
 • Медицинска застраховка.

 

Цената не включва:

 • Входните такси на посещаваните туристически обекти;
 • Екскурзия до музей "Скансен" /автобусен транспорт, резервация и входна такса/- 50 евро;
 • Екскурзия до двореца „Дротнингхолм“ /автобусен транспорт, резервация и входна такса/- 40 евро;
 • Екскурзия до замъка „Кронборг“/автобусен транспорт, резервация и входна такса/- 35 евро;
 • Трансфер от Пловдив и Хасково до летище София и обратно - 50 лв.;   
 • Допълнителен регистриран багаж до 20 кг.- 200 лева;
 • Допълнителен ръчен багаж до 10кг с максимални размери 55×40×20cm - 40лв.                                                                        
 • Екскурзия до фиордите „Согнефиорд“ и „Нероуфиорд“/автобусен транспорт и круизен ферибот/ – 75 евро, за деца до 16г.-65 евро;    
 • Пътуване с железница от Берген до фиордите -– 100 евро;

 

***Екскурзията до фиордите, железницата, замъка „Кронборг“, двореца „Дротнингхолм“, музей "Скансен", багажа и трансфера до летище София и обратно се заявяват , при записване за екскурзията и заплащат предварително  и се провеждат при минимум 20 туристи.

 

 

 

 

 

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на Научете повече.