• Автобус
 • 6дни / 4нощ.
 • Нощувка и закуска
 • - Сряда

Екскурзия до Хърватска и Черна гора 28.09.2019

ЧЕРНА ГОРА - Будва, Котор
ХЪРВАТИЯ - Дубровник, Загреб, Задар, Плитвички езера, Сплит, Трогир

избери дата 03:00ч стадион Младост, Хасково
2 възрастни
Дата
Настаняване
Цена
Изберете
 • Отнема само 2 минути
 • Незабавно потвърждение
 • Без такси за резервация или при плащане с кредитна карта!

Цената включва

Цената НЕ включва

*Условия

Плащания
до 1 дни след Резервация  30%
до 21 дни преди Тръгване  100%
Неустойки
за Анулация до 7 дни преди Тръгване 100%
за Анулация до 14 дни преди Тръгване 70%
за Анулация до 30 дни преди Тръгване 50%
Условия за прекратяване

Полезно

Информация за вашето пътуване

 

1. Багаж

 • Самолетни екскурзии – всяка програма включва в описанието на цената съответните размери на багажа, който Ви е разрешен да носите, моля обърнете внимание на размерите на съответния багаж

Позволени   На борда на самолета пътниците имат право да носят: дрехи и обувки; козметика до 100мл всяка опаковка, като всички контейнери трябва да се поберат в една прозрачна найлонова торбичка с вместимост не повече от 1 л.; електронни устройства; лекарства, придружени от съответен документ

Непозволени храна; течности; опасни медикаменти; остри предмети; лесноразваляеми стоки; произведения на изкуството или на изящните изкуства; бижута, ценни метали, скъпоценни или полускъпоценни камъни; предмети и материали, застрашаващи безопасността на полета или живота, здравето, неприкосновеността или вещите на лицата в самолета, потенциално могат да застрашат самолета, хората или вещите; предмети, които не са подходящо опаковани

 • Автобусни екскурзии  - няма ограничение за размера на багажа, като е препоръчително всеки турист да носи 1 брой багаж с размери като стандартен куфар за чекиране - 149cm x 119cm x 179cm

 

2. Документи и разрешителни:

при провеждането на  пътуването по туристическия пакет потребителите – пътуващи се задължават да носят следните необходими документи:

а). валиден задграничен паспорт в страни извън Европа и европейски страни, които са извън Европейския съюз, съответно лична карта за пътуване в страните от ЕС. Документите за самоличност следва да са със срок на валидност най – малко 6 месеца след датата на планираната крайна дата на пътуването. /Представят се на Туроператора за справка при сключването на договора/.

б). валидни визи за страните, за които се изискват такива, освен когато ТУРОПЕРАТОРЪТ се е ангажирал да снабди потребителите - пътуващи с изискуемите визи.

в). когато потребители - пътуващи са лица под 18 години и не са придружени и от двамата си родители:

- когато лицето не е придружено и от двамата си родители - се изисква нотариално заверено разрешение от двамата родители за пътуване и напускане на страната, и копие на акт за раждане.

- когато лицето е придружено само от единия родител – нотариално заверение разрешение от другия родител за пътуване и напускане на страната, съответно заместващо го съдебно решение, и акт за раждане, а в случаите, когато единият родител е починал – акт за смърт.

г/. когато потребители - пътуващи са лица, които не са граждани на страна-членка на Европейския съюз, са длъжни предварително да се информират в посолствата на съответните държави за изискванията за паспортен и визов режим в държавите, включени в Програмата на пътуването или през границите на които е предвидено преминаването за осъществяването на туристическото пътуване, и да извършат всички необходими действия за изпълнението и спазването им преди осъществяване на пътуването.

 

3. Консумация на храна и напитки

Консумацията на храна и напитки е позволена във всички видове транспорт. НО, ако пътувате със самолет, в общоевропейските ограничения за багаж се посочва, че всички течности, превозвани в ръчен багаж трябва да са не повече от 100 мл и трябва да се побират в малък плик. Превозването на храни не е забранено от авиокомпаниите. Някои страни забраняват вноса на определени храни, затова ако планирате да носите храна по време на пътуването, запознайте се с нормативната уредба на страната, до която ще пътувате, или през които ще преминете транзитно. Въпреки всичко, хората, отговарящи за сигурността имат право да отстранят всяка течност, напитка, храна, които потенциално могат да застрашат самолета, хората или вещите и предмети и материали, застрашаващи безопасността на полета или живота, здравето, неприкосновеността или вещите на лицата в самолета  -  всякакви материали, които са забранени според правилата и разпоредбите на държавите, засегнати от превоза или са  неподходящи за превоз предмети поради тяхното тегло, размери или други характеристики.

 

4. Подходяща ли е екскурзията за хора в неравностойно положение

Програмата на пътуването НЕ Е подходяща за лица, които поради възраст или физическо и здравословно състояние са с ограничена подвижност и не могат да се подлагат или не могат да издържат на продължителни и/или интензивни пешеходни обиколки и екскурзии!

 

5. И ... Най-важно – бъдете сигурни, че сте взели:

 • личните си документи – лична карта/паспорт, банкови карти и пари, всички документи, които са ви нужни от т.2
 • Пригответе си многофункционални дрехи и в зависимост от това къде отивате, проверете прогнозата за времето, ден преди да отпътувате за целия период на програмата./ Може би ще Ви е нужно следното -дъждобран, чадър, слънцезащитни кремове, репеленти/
 • Изберете удобни обувки – минимум 2 чифта!
 • една малка чанта с най-необходимите лекарства за първа помощ – обезболяващи, противоалергични, температуропонижаващи, за стомашно-чревно неразположение.
 • Малък несесер с козметика – основни тоалетни принадлежности в тубички с максимални размери 100мл.
 • Не забравяйте телефони, зарядните устройства, допълнителни карти памет и преобразуватели/в зависимост от държавата, в която ще бъдете/.

Изхранване

Нощувка и закуска

ПРОГРАМА

 ЗАГРЕБ – ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА – ЗАДАР – ТРОГИР – СПЛИТ – ДУБРОВНИК – БУДВА – КОТОР

Дати на отъптуване: 28.09.2019

 

ПЪРВИ ДЕН – Отпътуване в 03.00ч. от стадион “Младост” в гр.Хасково, 04.10ч. от хотел “Тримонциум” в гр.Пловдив, 06.00ч. от стадион “Васил Левски” в гр.София за Хърватска. Пристигане и разглеждане на Загреб- централния площад “Бан Йелачич”, Стария град, Катедралата с двете камбанарии,  Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос.  Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Отпътуване и разглеждане на Плитвичките езера - един наистина уникален природен феномен, където сред вековни гори са разположени над 16 езера, преливащи в множество водни каскади и красиви водопади. Разходката по добре указани пътеки, с корабче по езерото Козяк, с влакче по живописен път ще ви достави огромно удоволствие, а красивите гледки ще запомните завинаги. Паркът е най-големия природен резерват на Хърватия и е под егидата на ЮНЕСКО. Отпътуване и разглеждане на Задар. Старият град е красиво разположен на полуостров с отчасти запазени крепостни стени и руини от Римски форум от времето на император Август. За времето на венецианското господство говори стила на Катедралата и красивата църква “Св. Елиас”.Съвсем съвременни и оригинални са две творби на хърватския архитект Никола Башич . На брега има „Морски орган“, които издава различни звуци, според силата на вятъра и порива на вълните,благодарение на тръби поставени под водата. Другата инсталация е не по-малко интересна. Това е „ Поздрав към слънцето“-20 метров кръгъл модел на слънчевата система с фотоволтаични панели,които вечер излъчват различна светлина.Между другото,според режисьора Алфред Хичкок, това е градът с най-красивия залез в света. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН –  Закуска. Отпътуване за Трогир - един малък град-музей също включен в списъка за световното културно наследство.Неговата над 2300 годишна история е свързана с древните гърци, римляните,венецианците,унгарците, хърватите.На малкия остров има около 10 църкви, множество запазени дворци и обществени сгради от 13 до 17 век. Пешеходната разходка в стария град ще ни пренесе назад във времето: крепостта “Камерленго”,Старото кметство ,Лоджията с Часовниковата кула и гордо извисяващата се катедрала “Св. Лаврентий”-символ на града.Нейният главен портал дело на майстор Радован е истински шедьовър на ваятелското изкуство.Отпътуване за разглеждане втория по големина в Хърватия и най-голям град в Далмация - Сплит. Тук миналото и настоящето на града са вплетени заедно. Най-известната забележителност е Дворецът на роденият тук римски император Диоклециан.Върху част от останалите му фасади са вградени по-късно ренесансови и барокови постройки.Мавзолеят на императора е превърнат в 7 в. в голяма църква, до която през 12 век е издигната красива камбанария.Върху украсения с прекрасни релефи храм на Юпитер е построен параклис.Запазени са и дворци на богати венециански и местни търговци.А на мястото на някогашните крепостни стени днес е огромна крайбрежна улица с много палми и цвятя и безброй модерни ресторанти, кафенета и места за отмора. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН –  Закуска. Много красиви места разположени около Дубровник се конкурират по красота като романтичния Локрум,Елефитските острови,очарователния Млет,стария Цавтат, Конавле, полуостров Палешац. Но никой не може да се мери с Дубровник- една истинска перла в съкровищницата на Европа. Туристическата обиколка на Дубровник ще ни запознае с хилядолетната история и богата култура на града. Ще започнем от съхранените средновековни крепостни стени- гордостта и защитата на града, кръглата кула Минчета от 15 в.По старинната улица “Страдун” ще се отбием до малката ренесансова църква „ Св.Спас“, до Францисканския манастир с една от най-старите аптеки в Европа, ще се снимаме пред големия фонтан на Онуфрий и колоната на Орландо.Ще достигнем до сравнително скромния, но хармоничен Княжески дворец с градската Часовникова кула и разкошното здание на двореца Спонза.Ще остане време да се полюбуваме на бароковия интериор на църквата “Св. Влах”, на съкровищницата в катедралата “Успение Богородично”, на стенописите в езуитската църква, на морето откъм Старото пристанище. По желание- екскурзия с корабче до романтичния и вечно зелен остров Локрум. Разглеждане на ботаническата градина от богата субтропична растителност , сред която са останките от Бенедиктински манастир от 12 век и гордо разхождащи се пауни. Тук има и малко езеро наречено „Мъртво море“, и много закътани заливчета. И всичко това на фона на възхитителната гледка, която се открива към стария Дубровник. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Черна гора. Прелестта на черногорското крайбрежие е в неподражаемото съчетание на високите и девствени планини с чистото море. В которския залив морето е навлязло толково навътре в сушата, че е създало най-дълбокия фиьорд на Средиземноморието, а хората са построили около него същинска огърлица от белокаменни селища са допринесли за неповторимата му красота. Разглеждане на Котор - съхранил типичния облик на средновековен средиземноморски град, ограден с мощни крепостни стени с дължина от 4,5 км, които се свързват с възвишаваща се над града крепост“Св.Иван“.През главната морска врата ще попаднем на Оръжейния площад, където е Кулата на градския караул ,Княжеския дворец,Часовниковата кула и пирамидалния Стълб на позора.През истински лабиринт от тесни улички ще се озовем пред няколко църкви : монументалната „Св. Трифун“ ,красивата сръбско-православна “Св. Николай ”, и най-старата “Св. Лука” от 12 век.Отпътуване за Будванската ривиера. Разглеждане на Будва. И тук болшинството от историческите паметници са концентрирани в Стария град свързан с пясъчен провлак с новата част. Обграден с мощни крепостни стени, с малки и тесни улички и сгради с типично средиземноморска и венецианска архитектура.Около основната му забележителност Цитаделата са разположени и три значими църкви:“ Св.Йоан Кръстител“ от 7в.,“Св.Мария ин Пунта“ от манастир съществувал тук от 9 в. и новата православна църква в типичен византийски стил „Св. Троица“. И тъй като градът се счита за столица на черногорския туризъм, ще направим и кратка разходка около яхтеното пристанище. Отпътуване за България.

ШЕСТИ ДЕН – Пристигане в България.

Възрастен в двойна/ тройна стая

Възрастен в единична стая

Дете до 12 г. с двама възрастни

495 лв.

665 лв.

445 лв.

 

 

Цената включва :

 • 4 нощувки със закуски и  3 вечери в хотел;
 • Автобусен транспорт;
 • Екскурзоводски услуги;
 • Медицинска застраховка;

Цената не включва:

 • Входните такси на посещаваните туристически обекти;
 • Екскурзията с кораб до остров Локрум/билет до остров Локрум  и екскурзоводски услуги/- 49 лв
 • Разглеждане на Плитвички езера - /входна такса,  резервация и автобусен транспорт/ - 49 лв
 • Градска такса – заплаща се на рецепция 

 

*Корабът до остров Локрум и разглеждането на Плитвички езера се завява и заплаща предварително при записване за екскурзията.

 

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на Научете повече.