• Самолет
 • 5дни / 3нощ.
 • Нощувка и закуска
 • - Сряда

Екскурзия до Барселона със самолет 28.03.2019

ИСПАНИЯ - Барселона, Фигерес

Екскурзия до Барселона със самолет 28.03.2019 Екскурзия до Барселона със самолет 28.03.2019 Екскурзия до Барселона със самолет 28.03.2019 Екскурзия до Барселона със самолет 28.03.2019 Екскурзия до Барселона със самолет 28.03.2019 Екскурзия до Барселона със самолет 28.03.2019 Екскурзия до Барселона със самолет 28.03.2019
избери дата 01:15ч Трансфер Хасково
2 възрастни
Дата
Настаняване
Цена
Изберете
 • Отнема само 2 минути
 • Незабавно потвърждение
 • Без такси за резервация или при плащане с кредитна карта!

Цената включва

Цената НЕ включва

*Условия

Плащания
до 1 дни след Резервация  30%
до 21 дни преди Тръгване  100%
Неустойки
за Анулация до 7 дни преди Тръгване 100%
за Анулация до 14 дни преди Тръгване 70%
за Анулация до 30 дни преди Тръгване 50%
Условия за прекратяване

Полезно

Информация за вашето пътуване

 

1. Багаж

 • Самолетни екскурзии – всяка програма включва в описанието на цената съответните размери на багажа, който Ви е разрешен да носите, моля обърнете внимание на размерите на съответния багаж

Позволени   На борда на самолета пътниците имат право да носят: дрехи и обувки; козметика до 100мл всяка опаковка, като всички контейнери трябва да се поберат в една прозрачна найлонова торбичка с вместимост не повече от 1 л.; електронни устройства; лекарства, придружени от съответен документ

Непозволени храна; течности; опасни медикаменти; остри предмети; лесноразваляеми стоки; произведения на изкуството или на изящните изкуства; бижута, ценни метали, скъпоценни или полускъпоценни камъни; предмети и материали, застрашаващи безопасността на полета или живота, здравето, неприкосновеността или вещите на лицата в самолета, потенциално могат да застрашат самолета, хората или вещите; предмети, които не са подходящо опаковани

 • Автобусни екскурзии  - няма ограничение за размера на багажа, като е препоръчително всеки турист да носи 1 брой багаж с размери като стандартен куфар за чекиране - 149cm x 119cm x 179cm

 

2. Документи и разрешителни:

при провеждането на  пътуването по туристическия пакет потребителите – пътуващи се задължават да носят следните необходими документи:

а). валиден задграничен паспорт в страни извън Европа и европейски страни, които са извън Европейския съюз, съответно лична карта за пътуване в страните от ЕС. Документите за самоличност следва да са със срок на валидност най – малко 6 месеца след датата на планираната крайна дата на пътуването. /Представят се на Туроператора за справка при сключването на договора/.

б). валидни визи за страните, за които се изискват такива, освен когато ТУРОПЕРАТОРЪТ се е ангажирал да снабди потребителите - пътуващи с изискуемите визи.

в). когато потребители - пътуващи са лица под 18 години и не са придружени и от двамата си родители:

- когато лицето не е придружено и от двамата си родители - се изисква нотариално заверено разрешение от двамата родители за пътуване и напускане на страната, и копие на акт за раждане.

- когато лицето е придружено само от единия родител – нотариално заверение разрешение от другия родител за пътуване и напускане на страната, съответно заместващо го съдебно решение, и акт за раждане, а в случаите, когато единият родител е починал – акт за смърт.

г/. когато потребители - пътуващи са лица, които не са граждани на страна-членка на Европейския съюз, са длъжни предварително да се информират в посолствата на съответните държави за изискванията за паспортен и визов режим в държавите, включени в Програмата на пътуването или през границите на които е предвидено преминаването за осъществяването на туристическото пътуване, и да извършат всички необходими действия за изпълнението и спазването им преди осъществяване на пътуването.

 

3. Консумация на храна и напитки

Консумацията на храна и напитки е позволена във всички видове транспорт. НО, ако пътувате със самолет, в общоевропейските ограничения за багаж се посочва, че всички течности, превозвани в ръчен багаж трябва да са не повече от 100 мл и трябва да се побират в малък плик. Превозването на храни не е забранено от авиокомпаниите. Някои страни забраняват вноса на определени храни, затова ако планирате да носите храна по време на пътуването, запознайте се с нормативната уредба на страната, до която ще пътувате, или през които ще преминете транзитно. Въпреки всичко, хората, отговарящи за сигурността имат право да отстранят всяка течност, напитка, храна, които потенциално могат да застрашат самолета, хората или вещите и предмети и материали, застрашаващи безопасността на полета или живота, здравето, неприкосновеността или вещите на лицата в самолета  -  всякакви материали, които са забранени според правилата и разпоредбите на държавите, засегнати от превоза или са  неподходящи за превоз предмети поради тяхното тегло, размери или други характеристики.

 

4. Подходяща ли е екскурзията за хора в неравностойно положение

Програмата на пътуването НЕ Е подходяща за лица, които поради възраст или физическо и здравословно състояние са с ограничена подвижност и не могат да се подлагат или не могат да издържат на продължителни и/или интензивни пешеходни обиколки и екскурзии!

 

5. И ... Най-важно – бъдете сигурни, че сте взели:

 • личните си документи – лична карта/паспорт, банкови карти и пари, всички документи, които са ви нужни от т.2
 • Пригответе си многофункционални дрехи и в зависимост от това къде отивате, проверете прогнозата за времето, ден преди да отпътувате за целия период на програмата./ Може би ще Ви е нужно следното -дъждобран, чадър, слънцезащитни кремове, репеленти/
 • Изберете удобни обувки – минимум 2 чифта!
 • една малка чанта с най-необходимите лекарства за първа помощ – обезболяващи, противоалергични, температуропонижаващи, за стомашно-чревно неразположение.
 • Малък несесер с козметика – основни тоалетни принадлежности в тубички с максимални размери 100мл.
 • Не забравяйте телефони, зарядните устройства, допълнителни карти памет и преобразуватели/в зависимост от държавата, в която ще бъдете/.

Изхранване

Нощувка и закуска

ПРОГРАМА

БАРСЕЛОНА

Дата на отпътуване: 28.03.2019г.

 

ПЪРВИ ДЕН– 28.03.2019– Отпътуване в 06.30ч. от летище София за Барселона. По желание трансфер за туристите от Хасково и Пловдив. 07.40ч.- Пристигане в Барселона. Трансфер от летището. Разглеждане на Барселона с екскурзовод на български- най-динамичния и най-новаторски град на Средиземноморието. Обиколката на Барселона ще започне от най-големия стадион в Европа„ Камп Ноу“ и ще продължи към площад „Испания”, Побле Еспаньол, Олимпийския стадион с изкачване на хълма Монджуик, откъдето се открива прекрасна гледка към Барселона./там ще направим и фотопауза/. После ще се спуснем към площад“Колумб”, пристанището- Порта де ла Пау, където в старите корабостроителници се намира Морския музей и Аквариума, където под 80 метров  прозрачен тунел са представени над 8000 екземпляра от морската флора и фауна. Покрай разкошния парк на Цитаделата ще видим Триумфалната Арка в стил мудехар, построена за международното изложение през 1888г и ще достигнем до жизнения център на града „ Пласа де Каталуня“. Пешеходна разходка по емблематичната улица “Ла Рамбла” до Готическия квартал. Няма да пропуснем и бронзовата чешма Каналетас, водата на която кара пътешествениците пак да се завръщат в Барселона. Нощувка.

 

ВТОРИ ДЕН– 29.03.2019– Закуска. Ден посветен на архитектурните шедьоври на великия каталонски архитект Антонио Гауди, обявени за паметници на културата под егидата на ЮНЕСКО. По желание посещение на парка “Гюел” и  Катедралата „Саграда Фамилия”- най-завладяващия му архитектурен проект и символ на Барселона. Пешеходна разходка по „Пасео де Грасия” до къщата „Каса Мила“, позната още като „Ла Педрера“/ каменоломната / и причудливата къща „Каса Батло”. Посещение на шоуто „Звук и светлина” с магическите фонтани на площад „ Испания“. Нощувка.

 

ТРЕТИ ДЕН– 30.03.2019– Закуска. Свободен ден в Барселона. По желание посещение на фламенко спектакъл.  Нощувка.

 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН– 31.03.2019– Закуска.  Свободен ден в Барселона. 18.30ч.- Трансфер от хотела до  летището в Барселона. 22.05ч. Отпътуване от Барселона за София.  

                             

ПЕТИ ДЕН– 01.04.2019– 01.55ч.- Пристигане в София. По желание трансфер за туристите от Хасково и Пловдив.

Възрастен в двойна/ тройна стая лв

Възрастен в единична стая лв

Дете до 12 г. с двама възрастни лв

745лв.

1045лв.

695лв.

 

 

Цената включва:

 • 3 нощувки със закуски в хотели;
 • Самолетен билет София-Барселона-София с включени летищни такси и с включени летищни такси и ръчен багаж с максимални р-ри  40 x 30 x 20 cm;
 • Трансфер летище-хотел-летище;
 • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
 • Медицинска застраховка.

                               

                                       

Цената не включва:

 • Входните такси на посещаваните туристически обекти
 • Фламенко спектакъл / напитка и спектакъл Фламенко/: 45 евро *;
 • багаж до 10кг. с максимални  р-ри 55 x 40 x 20 см.- 40лв.;
 • Доплащане за регистриран багаж до 20кг: 160 лв
 • Билети за метро по програмата около 15 евро;
 • парка “Гюел”/екскурзовод, резервация и входна такса/- 25 евро
 • катедралата „Саграда Фамилия”/резервация, екскурзовод и входна такса/- 45 евро
 • Трансфер от летище София до Пловдив и Хасково: 50лв. *.
 • Градска такса – заплаща се на рецепция

 

*Посещението на Фламенко спектакъл, парка „Гюел“, катедралата „Саграда Фамилия“и трансфера до летище София и обратно се заявяват и заплащат предварително, при записване за екскурзията и се провеждат при минимум 15 туристи.

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на Научете повече.