• Самолет
 • 9дни / 8нощ.
 • Нощувка и закуска
 • - Сряда

Екскурзия до Лондон, Копенхаген, Амстердам, Бремен и Хамбург 12.07.2019

ВЕЛИКОБРИТАНИЯ - Лондон, Замъка Уиндзор, Оксфорд, Стратфорд на Ейвън, Гринуич
БЕЛГИЯ - Антверпен, Брюксел, Брюж
НИДЕРЛАНДИЯ - Амстердам
ГЕРМАНИЯ - Бремен, Хамбург
ДАНИЯ - Копенхаген, Замъка Кронборг

избери дата 01:00ч Трансфер Хасково
2 възрастни
Дата
Настаняване
Цена
Изберете
 • Отнема само 2 минути
 • Незабавно потвърждение
 • Без такси за резервация или при плащане с кредитна карта!

Цената включва

Цената НЕ включва

*Условия

Плащания
до 1 дни след Резервация  30%
до 21 дни преди Тръгване  100%
Неустойки
за Анулация до 7 дни преди Тръгване 100%
за Анулация до 14 дни преди Тръгване 70%
за Анулация до 30 дни преди Тръгване 50%
Условия за прекратяване

Полезно

Информация за вашето пътуване

 

1. Багаж

 • Самолетни екскурзии – всяка програма включва в описанието на цената съответните размери на багажа, който Ви е разрешен да носите, моля обърнете внимание на размерите на съответния багаж

Позволени   На борда на самолета пътниците имат право да носят: дрехи и обувки; козметика до 100мл всяка опаковка, като всички контейнери трябва да се поберат в една прозрачна найлонова торбичка с вместимост не повече от 1 л.; електронни устройства; лекарства, придружени от съответен документ

Непозволени храна; течности; опасни медикаменти; остри предмети; лесноразваляеми стоки; произведения на изкуството или на изящните изкуства; бижута, ценни метали, скъпоценни или полускъпоценни камъни; предмети и материали, застрашаващи безопасността на полета или живота, здравето, неприкосновеността или вещите на лицата в самолета, потенциално могат да застрашат самолета, хората или вещите; предмети, които не са подходящо опаковани

 • Автобусни екскурзии  - няма ограничение за размера на багажа, като е препоръчително всеки турист да носи 1 брой багаж с размери като стандартен куфар за чекиране - 149cm x 119cm x 179cm

 

2. Документи и разрешителни:

при провеждането на  пътуването по туристическия пакет потребителите – пътуващи се задължават да носят следните необходими документи:

а). валиден задграничен паспорт в страни извън Европа и европейски страни, които са извън Европейския съюз, съответно лична карта за пътуване в страните от ЕС. Документите за самоличност следва да са със срок на валидност най – малко 6 месеца след датата на планираната крайна дата на пътуването. /Представят се на Туроператора за справка при сключването на договора/.

б). валидни визи за страните, за които се изискват такива, освен когато ТУРОПЕРАТОРЪТ се е ангажирал да снабди потребителите - пътуващи с изискуемите визи.

в). когато потребители - пътуващи са лица под 18 години и не са придружени и от двамата си родители:

- когато лицето не е придружено и от двамата си родители - се изисква нотариално заверено разрешение от двамата родители за пътуване и напускане на страната, и копие на акт за раждане.

- когато лицето е придружено само от единия родител – нотариално заверение разрешение от другия родител за пътуване и напускане на страната, съответно заместващо го съдебно решение, и акт за раждане, а в случаите, когато единият родител е починал – акт за смърт.

г/. когато потребители - пътуващи са лица, които не са граждани на страна-членка на Европейския съюз, са длъжни предварително да се информират в посолствата на съответните държави за изискванията за паспортен и визов режим в държавите, включени в Програмата на пътуването или през границите на които е предвидено преминаването за осъществяването на туристическото пътуване, и да извършат всички необходими действия за изпълнението и спазването им преди осъществяване на пътуването.

 

3. Консумация на храна и напитки

Консумацията на храна и напитки е позволена във всички видове транспорт. НО, ако пътувате със самолет, в общоевропейските ограничения за багаж се посочва, че всички течности, превозвани в ръчен багаж трябва да са не повече от 100 мл и трябва да се побират в малък плик. Превозването на храни не е забранено от авиокомпаниите. Някои страни забраняват вноса на определени храни, затова ако планирате да носите храна по време на пътуването, запознайте се с нормативната уредба на страната, до която ще пътувате, или през които ще преминете транзитно. Въпреки всичко, хората, отговарящи за сигурността имат право да отстранят всяка течност, напитка, храна, които потенциално могат да застрашат самолета, хората или вещите и предмети и материали, застрашаващи безопасността на полета или живота, здравето, неприкосновеността или вещите на лицата в самолета  -  всякакви материали, които са забранени според правилата и разпоредбите на държавите, засегнати от превоза или са  неподходящи за превоз предмети поради тяхното тегло, размери или други характеристики.

 

4. Подходяща ли е екскурзията за хора в неравностойно положение

Програмата на пътуването НЕ Е подходяща за лица, които поради възраст или физическо и здравословно състояние са с ограничена подвижност и не могат да се подлагат или не могат да издържат на продължителни и/или интензивни пешеходни обиколки и екскурзии!

 

5. И ... Най-важно – бъдете сигурни, че сте взели:

 • личните си документи – лична карта/паспорт, банкови карти и пари, всички документи, които са ви нужни от т.2
 • Пригответе си многофункционални дрехи и в зависимост от това къде отивате, проверете прогнозата за времето, ден преди да отпътувате за целия период на програмата./ Може би ще Ви е нужно следното -дъждобран, чадър, слънцезащитни кремове, репеленти/
 • Изберете удобни обувки – минимум 2 чифта!
 • една малка чанта с най-необходимите лекарства за първа помощ – обезболяващи, противоалергични, температуропонижаващи, за стомашно-чревно неразположение.
 • Малък несесер с козметика – основни тоалетни принадлежности в тубички с максимални размери 100мл.
 • Не забравяйте телефони, зарядните устройства, допълнителни карти памет и преобразуватели/в зависимост от държавата, в която ще бъдете/.

Изхранване

Нощувка и закуска

ПРОГРАМА

ЛОНДОН – “ГРИНУИЧ”– “УИНДЗОР”– ОКСФОРД– СТРАТФОРД НА ЕЙВЪН – БРЮЖ – АНТВЕРПЕН – АМСТЕРДАМ – БРЮКСЕЛ – БРЕМЕН – ХАМБУРГ– КОПЕНХАГЕН

 

Дата на отпътуване: 12.07.2019г.

 

ПЪРВИ ДЕН– 12.07.2019– Отпътуване в 06.05ч. от летище София за Лондон с полет на Wizzair /по желание трансфер до летище София за туристите от Хасково и Пловдив/.  07.30ч.- Пристигане в Лондон. Посрещане на летище Лутън от представител-екскурзовод на български език. Следва панорамна и туристическа обиколка на Лондон – разходка до двореца “Бъкингам”, мемориалът на кралица Виктория, поглед към известният булевард "The Mall", който свързва Бъкингам палас с Трафалгар скуеър – церемониалният маршрут, забранен за автобуси, по който се движи кралската процесия, и който е бил "претъпкан" с над 1 000 000 посетители по време на Златния и Диамантения юбилей на Кралица Елизабет II, както и по време на процесията за сватбата на Уилям и Кейт Мидълтън. Продължаваме към абатството “Уестминстър” –- мястото, в което, след коронацията на Уилям Завоевателя през 1066г,  се провеждат коронациите на британските и английските монарси, включително и на Елизабет II, тук се провеждат и кралските сватби, последната най-запомняща се през 2011г. на Уилям и Кейт. Следва гледка към Парламента, надвесил се над р. Темза, часовникът "Биг Бен", по-известен вече с името "Кулата на Елизабет", официално преименуван в чест на Елизабет през 2012 г. за Диамантения ѝ юбилей; продължаваме с разходка по “Даунинг стрийт” към едно от най-значимите и запомнящи се места в Лондон – “Трафалгар скуеър” с 52-метровата статуя на Адмирал Нелсън в средата, охранявана от четири лъвски статуи. Отправяме се към лондонското Сити, на първо място ще се възхитим на катедралата “Свети Павел”, ненадминато творение, което за щастие Кристофър Рен успява да реконструира до днешните внушителни размери и забележителен вид след пожара през 1666г.. Катедралата е "свидетел" на изключителни събития като сватбата на Чарлз и лейди Даяна, погребенията на много влиятелни личности  като адмирал Нелсън, Маргарет Тачър, сър Уинстън Чърчил и др. Насочваме се към крепостта "Тауър", Кралският дворец на Нейно Величество, охраняван от известните Бийфийтъри, крепост, която е служила за Кралска резиденция, за затвор, за място за екзекуции, една от най-известните, от които на Ан Болейн. Крепостта е била също място за мъчения, хазна, оръжейна и зоологическа градина. Мостът “Тауър” – Символът на Лондон, един представителен, емблематичен елемент, разпознаваем от всеки, най-известният мост в целия свят, осветен винаги в синьо и бяло. Често по погрешка смятан за Лондонският мост, Мостът Тауър е уникална и изключително ценна английска "придобивка", която се откроява като безпрецедентна забележителност, привличаща милиони туристи. Възможност за разглеждане на забележителности в свободното време или по желание посещение на музея на восъчните фигури ”Мадам Тюсо" или Лондонското око /при предварителна резервация/, известно още като „Колелото на хилядолетието“.  Качвайки се на 135 височина, в една от 30-те капсули,  ще може да видите и снимате цял Лондон, а при хубаво време, гледката може да се простре чак до замъка "Уиндзор". Нощувка.

 

ВТОРИ ДЕН– 13.07.2019– Закуска. Свободен ден в Лондон или по желание рано сутринта отпътуване на еднодневна екскурзия до замъка “Уиндзор”/ един от символите на кралската власт в Англия, построен от Уилям Завоевателя, считан за най-стария и най-голям замък в света/, който през май, 2018 беше "домакин" на най-обсъжданата сватба, някога състояла се в кралските фамилии, тази на Хари и Меган. Оксфорд един от най старите и известни университети от 13 век, разположен на река Темза. Карфакс е центъра, откъдето тръгват четирите улици още от Средновековието и там са разположени забележителностите на града: Бодлианската библиотека, Шелдънският театър, църквите „Св. Майкъл“ и „ Св. Дева Мария“ , Стратфорд на Ейвън, родното място на Уилям Шекспир/. Градът е разположен на река Ейвън и е град-декор с известните къщи, градът, в който е минал животът на великия Уилям Шекспир. Тук се намира и църквата “Холи Тринити“, където можете да прочетете на български език за интересни моменти от живота на писателя, а в двора е и неговият гроб, както и на много други известни личности от Стратфорд/ вход 3 английски лири/. Отпътуване обратно към Лондон. Вечерта свободно време и възможност за разходка до Ковънт гардън , квартала “Сохо“ и други места за разходка в града. Нощувка.

 

ТРЕТИ ДЕН– 14.07.2019– Закуска. Свободен ден в Лондон. Отпътуване и разглеждане на oбсерваторията “Гринуич”.Тук се намира нулевия меридиан, тук се отчита точното астрономическо време, тук се намира и Кралската обсерватория, както и гринуичкия музей с навигационните и отчитащи времето уреди.  Отпътуване с ферибот за Франция. Това е едно невероятно пътешествие от близо два часа и възможността да изпратите и да се снимате на залеза на слънцето. Да се откъснете от острова и да се приземите на стария континент Европа.Нощувка.

 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН– 15.07.2019– Закуска. Отпътуване и разглеждане на Брюж приказно градче, а разходката в него ще ни пренесе векове назад. Каналите, които опасват града, шарените тухлени сгради и романтичните средновековни улички са малка част от очарованието му. Разходката в Стария град , който е затворен за автомобили - Фламандските бегинажи, старата болница „Св. Йоан”(днес музей на един от майсторите на фламандската живопис Ханс Мемлинг), музея на Салвадор Дали, църквата „Дева Мария“, извисяваща се над града със своята готическа кула, църквата „Света Кръв“, Кметството, Зеления кей, Кея на броеницата.Разглеждане на Антверпен- един от най-красивите и запленяващи белгийски градове. Градът е известен като „Диамантения град“ и градът на Рубенс- тук се намира родната къща на великия художник, неговото ателие и градината в която е творял и рисувал своите известни картини/ вход- 10 евро/  ,Катедралата, където са 4 те известни картини в оригинал на Рубенс /вход 6 евро/ , Кметството и площада „Брабо“, свързан с легендата за основаването на града. Отпътуване за Амстердам. Нощувка.

 

ПЕТИ ДЕН– 16.07.2019– Закуска. Разглеждане на Амстердам централния площад “Дам”  място, създадено през 13-ти век като бент, построен върху 11 000 дървени пилона около река Амстел, за да се предпази града от наводняване. Основните забележителности тук са Кралският дворец, Националният паметник на Освобождението, свързан с жертвите от Втората световна война, Новата църква, впечатляваща с красивата си готическа фасада, музеят на мадам Тюсо. Няма да пропуснем цветния пазар, от където можете да си купите най-различни луковици и сувенири , площад “Рембранд”, носещ името на големия холандски художник, живял в близост през XVII век. Тук, през 2006 година, по повод навършването на 400 години от рождението на Рембранд , е издигната бронзова инсталация, пресъздаваща една от най-известните му картини "Нощна стража". Свободно време в Амстердам и възможност за посещение на музеи: музеят Ван Гог, „Стаделик музеум“, „Рейкс музеум“, музея на Ане Франк  или цветния пазар. Отпътуване за Брюксел. Нощувка.

 

ШЕСТИ ДЕН– 17.07.2019– Закуска. Разглеждане на Брюксел – град на изкуствата, на комиксите, на Европейския съюз, на северната архитектура, на пържените картофки, на бирата и мидите. Дали ще го харесате, или не, никой не може да Ви каже, но със сигурност  не бихте го сравнили с друг град и не бихте го забравили. Главният площад „Гран плас“ е „най-красивият театър в света“ според Жан Кокто. Обкръжен е с красиви исторически сгради, принадлежащи на различни занаятчийски гилдии. Впечатляваща е сградата на кметството на централния площад, не само със съвършените пропорции на зданието, но и с множеството скулптури, украсяващи фасадата и несравнимата красота на кулата, чийто връх е превзела статуята на Свети Архангел Михаил. Тук на всеки две години през август известният огромен цветен килим с размери 77 х 24 метра, с над 500 000 бегонии украсява града и привлича към себе си милиони туристи с приказната си красота. Няма да пропуснем  един от символите на Брюксел закачливата статуя на Манекен Пиз-или пикаещото във фонтан  момченце, което за всеки празник на града е с различни одежди. Ще се разходим  до закритите галерии "Св.Юбер" с множество кафенета и магазини, за да опитаме една от 100 вида бири или пралини  от прочутия белгийски шоколад, да се полюбуваме на изделия от брюкселска дантела. Отпътуване за Германия. Нощувка.

 

СЕДМИ ДЕН ДЕН– 18.07.2019– Закуска.Отпътуване за най-приказния град в Гемания – Бремен. Името му се свързва с героите на Братя Грим – магарето, кучето, котето и петела, популярни като Бременските градски музиканти. Макар, че в приказката те не стигат до Бремен, образите им могат да се видят навсякъде. Пешеходна обиколка в Стария град – Марктплац, Бременската дупка, Кметството на града със статуята на Бременските музиканти, Катедралата “Свети Петър“ и паметника на каменния Роланд, която повече от 600 години украсява центъра на града, улицата на музеите „Böttcherstrasse”, градския парк. Отпътуване и разглеждане на Хамбург, известен като градът с най-много мостове в Европа. Разположен на брега на река Елба при вливането ѝ в Северно море, Хамбург впечатлява с богатата си история и неповторима атмосфера на модерен и мултикултурен град. Туристическа обиколка на града: езерото Алстер, аркадите на Алстер; Чили хаус, внушителната сграда на Кметството, бароковата църква “Св. Михаил”, Шпайхерщат - районът със старите складове, ул. „Репербан”, известна като „Улицата на червените фенери“ с многобройните театри, барове и клубове, сред които и „Кайзеркелер“, където през 1960 г. „Бийтълс“ започват международните си изяви, Пристанището. Нощувка.

 

ОСМИ ДЕН– 19.07.2019– Закуска.Отпътуване за Копенхаген. Туристическа програма в Копенхаген – едно от най-интересните места, които ще бъдат посетени са официалните кралски резиденции, разположени в бившия кралски парк „Амалиенсборг“, и кралските приемни, които се намират в един от най-впечатляващите дворци на севера – „Кристиансборг“, чиято кула се извисява над равния Копенхаген, заедно с тази на Кметството и цветните кулички на парка „Тиволи“. Паркът „Тиволи“  е известен поради факта, че това е мястото, което вдъхновило Уолт Дисни да направи своят изключителен увеселителен парк. Ще видим символа на града – Малката Русалка, и също толкова впечатляващите статуи на Гефион със своите синове, на Ханс Кристиан Андерсен, ще разгледаме и втората най-дълга пешеходна улица в света “Строгет”, по която ще имате възможност да се разходите в свободното си време. Нощувка.

 

ДЕВЕТИ ДЕН– 20.07.2019– Закуска. По желание посещение на замъка “Кронборг”, известен като Замъка на Хамлет, един от най-красивите ренесансови замъци в северната част на Европа. Кронборг ще ви впечатли със семплотата си, с произведенията на изкуството, с оригиналността на архитектурния си план, както и със склуптурата на Олгер Датски. Това, което олицетворява Крал Артур за англичаните, въплъщава и Олгер Датски за датчаните, чиято статуя може да се види в подземието на Кронборг. Големият викинг, който стои търпеливо в подземията на двореца , за когото легендата разказва, че ще спи там, докато един ден, когато кралство Дания е отново в беда ще се събуди за да спаси нацията. Вечерна разходка в Копенхаген– величествен, но в същото време скромен, построен с много труд и пари, но и с много вкус – градът, който ви дава ясна представа за начина на живот на датчаните и датското кралското семейство, както и взаимоотношенията между двете съсловия.Трансфер с автобус до летището. 16.55ч.-Отпътуване от Копенхаген. 18.40ч.- Пристигане в София. По желание трансфер за туристите от Пловдив и Хасково.

 

Възрастен в двойна/ тройна стая

Възрастен в единична стая

Дете до 12 г. с двама възрастни

1595 лв.

2195 лв.

1545 лв.

 

 

 

Цената включва:

 • 8 нощувки със закуски в хотели;
 • Самолетен билет София-Лондон с включени летищни такси и и ръчен багаж с максимални р-ри  40 x 30 x 20 cm;
 • Самолетен билет Копенхаген- София с включени летищни такси и и ръчен багаж с максимални р-ри  40 x 30 x 20 cm;
 • Автобусен транспорт по програмата;
 • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
 • Медицинска застраховка;
 • Фериботен билет.

 

Цената не включва:

 • Входните такси на посещаваните туристически обекти;
 • багаж до 10кг. с максимални  р-ри 55 x 40 x 20 см.- 40лв.;
 • Доплащане за регистриран багаж до 20кг: 160 лв
 • Музея на восъчните фигури “Мадам Тюсо”/резервация и входна такса/до 15г. – 54лв., над 16г. –  64лв.;
 • Лондонското око /резервация и входна такса/ до 15г. –  46 лв., над 16г. – 56лв.;
 • Трансфер до летище София и обратно от Пловдив и Хасково –  50 лв.
 • Музея „Ван Гог“/входна такса и резервация/ - 22 евро, . до 18г. – безплатно;
 • Еднодневна екскурзия до “Уиндзор” , “Оксфорд” и „Стратфорд на Ейвън“/автобусен транспорт, екскурзовод и входна такса за двореца Уиндзор/– 75 евро
 • Екскурзия до замъка „Кронборг“/автобусен транспорт, резервация и входна такса/- 35 евро;

 

 

*Посещението на  "Ван Гог", „Мадам Тюсо“, Лондонското око, екскурзията до „Уиндзор“, „Оксфорд“ и „Страдфорд на Ейвън“, „Кранборг“, трансфера до летище София и обратно се заявяват и заплащат предварително, при записване за екскурзията и се провеждат при минимум 20 туристи*

 

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на Научете повече.