• Самолет
 • 6дни / 5нощ.
 • Нощувка и закуска
 • - Сряда

Екскурзия до Антверпен, Хага, Амстердам, Брюксел и Лондон 07.08.2019

БЕЛГИЯ - Антверпен, Брюксел, Брюж
НИДЕРЛАНДИЯ - Амстердам, Хага
ВЕЛИКОБРИТАНИЯ - Лондон, Гринуич, Замъка Уиндзор, Оксфорд, Стратфорд на Ейвън

Екскурзия до Антверпен, Хага, Амстердам, Брюксел и Лондон 07.08.2019 Екскурзия до Антверпен, Хага, Амстердам, Брюксел и Лондон 07.08.2019 Екскурзия до Антверпен, Хага, Амстердам, Брюксел и Лондон 07.08.2019 Екскурзия до Антверпен, Хага, Амстердам, Брюксел и Лондон 07.08.2019 Екскурзия до Антверпен, Хага, Амстердам, Брюксел и Лондон 07.08.2019 Екскурзия до Антверпен, Хага, Амстердам, Брюксел и Лондон 07.08.2019 Екскурзия до Антверпен, Хага, Амстердам, Брюксел и Лондон 07.08.2019 Екскурзия до Антверпен, Хага, Амстердам, Брюксел и Лондон 07.08.2019 Екскурзия до Антверпен, Хага, Амстердам, Брюксел и Лондон 07.08.2019 Екскурзия до Антверпен, Хага, Амстердам, Брюксел и Лондон 07.08.2019 Екскурзия до Антверпен, Хага, Амстердам, Брюксел и Лондон 07.08.2019 Екскурзия до Антверпен, Хага, Амстердам, Брюксел и Лондон 07.08.2019 Екскурзия до Антверпен, Хага, Амстердам, Брюксел и Лондон 07.08.2019
избери дата 01:00ч Трансфер Хасково
2 възрастни
Дата
Настаняване
Цена
Изберете
 • Отнема само 2 минути
 • Незабавно потвърждение
 • Без такси за резервация или при плащане с кредитна карта!

Цената включва

Цената НЕ включва

*Условия

Плащания
до 1 дни след Резервация  30%
до 21 дни преди Тръгване  100%
Неустойки
за Анулация до 7 дни преди Тръгване 100%
за Анулация до 14 дни преди Тръгване 70%
за Анулация до 30 дни преди Тръгване 50%
Условия за прекратяване

Полезно

Информация за вашето пътуване

 

1. Багаж

 • Самолетни екскурзии – всяка програма включва в описанието на цената съответните размери на багажа, който Ви е разрешен да носите, моля обърнете внимание на размерите на съответния багаж

Позволени   На борда на самолета пътниците имат право да носят: дрехи и обувки; козметика до 100мл всяка опаковка, като всички контейнери трябва да се поберат в една прозрачна найлонова торбичка с вместимост не повече от 1 л.; електронни устройства; лекарства, придружени от съответен документ

Непозволени храна; течности; опасни медикаменти; остри предмети; лесноразваляеми стоки; произведения на изкуството или на изящните изкуства; бижута, ценни метали, скъпоценни или полускъпоценни камъни; предмети и материали, застрашаващи безопасността на полета или живота, здравето, неприкосновеността или вещите на лицата в самолета, потенциално могат да застрашат самолета, хората или вещите; предмети, които не са подходящо опаковани

 • Автобусни екскурзии  - няма ограничение за размера на багажа, като е препоръчително всеки турист да носи 1 брой багаж с размери като стандартен куфар за чекиране - 149cm x 119cm x 179cm

 

2. Документи и разрешителни:

при провеждането на  пътуването по туристическия пакет потребителите – пътуващи се задължават да носят следните необходими документи:

а). валиден задграничен паспорт в страни извън Европа и европейски страни, които са извън Европейския съюз, съответно лична карта за пътуване в страните от ЕС. Документите за самоличност следва да са със срок на валидност най – малко 6 месеца след датата на планираната крайна дата на пътуването. /Представят се на Туроператора за справка при сключването на договора/.

б). валидни визи за страните, за които се изискват такива, освен когато ТУРОПЕРАТОРЪТ се е ангажирал да снабди потребителите - пътуващи с изискуемите визи.

в). когато потребители - пътуващи са лица под 18 години и не са придружени и от двамата си родители:

- когато лицето не е придружено и от двамата си родители - се изисква нотариално заверено разрешение от двамата родители за пътуване и напускане на страната, и копие на акт за раждане.

- когато лицето е придружено само от единия родител – нотариално заверение разрешение от другия родител за пътуване и напускане на страната, съответно заместващо го съдебно решение, и акт за раждане, а в случаите, когато единият родител е починал – акт за смърт.

г/. когато потребители - пътуващи са лица, които не са граждани на страна-членка на Европейския съюз, са длъжни предварително да се информират в посолствата на съответните държави за изискванията за паспортен и визов режим в държавите, включени в Програмата на пътуването или през границите на които е предвидено преминаването за осъществяването на туристическото пътуване, и да извършат всички необходими действия за изпълнението и спазването им преди осъществяване на пътуването.

 

3. Консумация на храна и напитки

Консумацията на храна и напитки е позволена във всички видове транспорт. НО, ако пътувате със самолет, в общоевропейските ограничения за багаж се посочва, че всички течности, превозвани в ръчен багаж трябва да са не повече от 100 мл и трябва да се побират в малък плик. Превозването на храни не е забранено от авиокомпаниите. Някои страни забраняват вноса на определени храни, затова ако планирате да носите храна по време на пътуването, запознайте се с нормативната уредба на страната, до която ще пътувате, или през които ще преминете транзитно. Въпреки всичко, хората, отговарящи за сигурността имат право да отстранят всяка течност, напитка, храна, които потенциално могат да застрашат самолета, хората или вещите и предмети и материали, застрашаващи безопасността на полета или живота, здравето, неприкосновеността или вещите на лицата в самолета  -  всякакви материали, които са забранени според правилата и разпоредбите на държавите, засегнати от превоза или са  неподходящи за превоз предмети поради тяхното тегло, размери или други характеристики.

 

4. Подходяща ли е екскурзията за хора в неравностойно положение

Програмата на пътуването НЕ Е подходяща за лица, които поради възраст или физическо и здравословно състояние са с ограничена подвижност и не могат да се подлагат или не могат да издържат на продължителни и/или интензивни пешеходни обиколки и екскурзии!

 

5. И ... Най-важно – бъдете сигурни, че сте взели:

 • личните си документи – лична карта/паспорт, банкови карти и пари, всички документи, които са ви нужни от т.2
 • Пригответе си многофункционални дрехи и в зависимост от това къде отивате, проверете прогнозата за времето, ден преди да отпътувате за целия период на програмата./ Може би ще Ви е нужно следното -дъждобран, чадър, слънцезащитни кремове, репеленти/
 • Изберете удобни обувки – минимум 2 чифта!
 • една малка чанта с най-необходимите лекарства за първа помощ – обезболяващи, противоалергични, температуропонижаващи, за стомашно-чревно неразположение.
 • Малък несесер с козметика – основни тоалетни принадлежности в тубички с максимални размери 100мл.
 • Не забравяйте телефони, зарядните устройства, допълнителни карти памет и преобразуватели/в зависимост от държавата, в която ще бъдете/.

Изхранване

Нощувка и закуска

ПРОГРАМА

АНТВЕРПЕН– ХАГА– АМСТЕРДАМ– БРЮЖ– БРЮКСЕЛ– ЛОНДОН– „УИНДЗОР“– ОКСФОРД– СТРАТФОРД НА ЕЙВЪН

 

Дата на отпътуване: 07.08.2019г.

 

ПЪРВИ ДЕН– 07.08.2019– 06.15ч.-  Отпътуване от летище София за Брюксел. По желание трансфер за туристите от Пловдив и Хасково. 08.05ч. Пристигане в Брюксел. Отпътуване и разглеждане на Антверпен- един от най-красивите и запленяващи белгийски градове. Градът е известен като „Диамантения град“ и градът на Рубенс- тук се намира родната къща на великия художник, неговото ателие и градината в която е творял и рисувал своите известни картини/ вход- 10 евро/  ,Катедралата, където са 4 те известни картини в оригинал на Рубенс /вход 6 евро/ , Кметството и площада „Брабо“, свързан с легендата за основаването на града. Отпътуване и разглеждане на Хага- изключително жив град, в който модерното върви ръка за ръка с традицията и историята. Разположена на брега на Северно море, административната столица на Холандия впечатлява с контраста между широките модерни булеварди и малките криволичещи улички, между историческите сгради и футуристичните сдания. Тук се намират всички важни институции на страната, Резиденцията на холандското кралско семейство, Седалището на Международния съд и редица други правни институции на ООН. Туристическа обиколка на Хага - Двореца на мира, Биненхоф, двореца „Морисхюис“, където се намира Кралската художествена галерия с редица шедьоври на холандскоти и фламандски майстори. Възможност за посещение на Парка на миниатюрите „Мадуродам“, в който оживяват пейзажи от цяла Холандия - със своите вятърни мелници, канали, катедрали и замъци, пресъздаващи миналото и настоящето на Кралството.Нощувка.

 

ВТОРИ ДЕН– 08.08.2019– Закуска. Разглеждане на Амстердам- централния площад “Дам” където е  Кралския дворец- намирате се под морското ниво и сте върху 11 000 пилоти, върху които е построен центъра на града, Националния паметник на Освобождението, свързан с жертвите от Втората световна война, Цветния пазар, от където можете да си купите най-различни лукувици и сувенири , площад “Рембранд”и пресъздадената от съвременните художници неговата „Нощна стража“. Свободно време в Амстердам и възможност за посещение на музеи: музеят Ван Гог, „Стаделик музеум“, „Рейкс музеум“, музея на Ане Франк  или цветния пазар. Нощувка.

 

ТРЕТИ ДЕН– 09.08.2019– Закуска. Отпътуване и разглеждане на Брюж- приказно градче, а разходката в него ще ни пренесе векове назад. Каналите, които опасват града, шарените тухлени сгради и романтичните средновековни улички са малка част от очарованието му. Разходката в Стария град , който е затворен за автомобили - Фламандските бегинажи, старата болница „Св. Йоан”(днес музей на един от майсторите на фламандската живопис Ханс Мемлинг), музея на Салвадор Дали, църквата „Дева Мария“, извисяваща се над града със своята готическа кула, църквата „Света Кръв“, Кметството, Зеления кей, Кея на броеницата. Разглеждане на Брюксел- град на изкуствата, на комиксите, на Европейския съюз, на северната архитектура, на пържените картофки,  на бирата и мидите. Дали ще го харесате, или не,но със сигурност  не бихте го сравнили с друг град и не бихте го забравили. Главният площад „Гран плас“ е „най-красивият театър в света“според Жан Кокто. Обкръжен е с красиви исторически сгради, принадлежащи на различни занаятчийски гилдии. Впечатляваща е сградата на  старото кметство-„Отел де-Вил“с красив флюгер от 15 век. Тук на всеки две години през август се подрежда  известния огромен цветен килим.Няма да пропуснем  един от символите на Брюксел- закачливата статуя на Манекен Пиз-или пикаещото във фонтан  момченце. Ще се разходим  до закритите галерии”Св.Юбер” с множество кафенета и магазини,за да опитаме една от 100 вида бири или пралини  от прочутия белгийски шоколад, да се полюбуваме на изделия от брюкселска дантела. Нощувка.

 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН– 10.08.2019– Закуска. Отпътуване с ферибот за Великобритания. Това е едно невероятно пътешествие от близо два часа, което ви предоставя възможността да се снимате на изгрева на слънцето. Разглеждане на oбсерваторията “Гринуич”. Тук се намира нулевият меридиан, отчита се точното астрономическо време, тук се намира и Кралската обсерватория, както и гринуичкия музей с навигационните и отчитащи времето уреди. Следва панорамна и туристическа обиколка на  Лондон- разходка до двореца “Бъкингам”, мемориалът на кралица Виктория, поглед към известният булевард "The Mall", който свързва Бъкингам палас с Трафалгар скуеър – церемониалният маршрут, по който се движи кралската процесия, по който е забранено да се движат автобуси, и който е бил "претъпкан" с над 1 000 000 посетители по време на Златния и Диамантения юбилей на Кралица Елизабет II, както и по време на процесията за сватбата на Улиям и Кейт Мидълтън. Продължаваме към абатството “Уестминстър” - мястото, в което, след коронацията на Уилям Завоевателя през 1066г,  се провеждат коронациите на британските и английските монарси, тук се провеждат и кралските сватби, последната най-запомняща се през 2011г. на Уилям и Кейт. Следва гледка към Парламента, надвесил се над р. Темза, часовникът "Биг Бен", по-известен вече с името "Кулата на Елизабет", официално преименуван в нейна чест през 2012 г. за Диамантения ѝ юбилей, продължаваме с разходка по “Даунинг стрийт” към едно от най-значимите и запомнящи се места в Лондон – “Трафалгар скуеър” със 52-метровата статуя на Адмирал Нелсън в средата, охранявана от четири лъвски статуи, отправяме се към лондонското Сити, катедралата “Свети Павел”, ненадминато творение, което за щастие Кристофър Рен успява да реконструира до днешните ѝ размери и забележителен вид след пожара през 1666г., катедралата е "свидетел" на изключителни събития като сватбата на Чарлз и лейди Даяна, погребенията на много влиятелни личности  като адмирал Нелсън, Маргарет Тачър, сър Уинстън Чърчил и др. Насочваме се към крепостта "Тауър", Кралският доврец на Нейно Величество, охраняват от известните Бийфийтъри, крепост, която е служила за Кралска резиденция, за затвор, за място за екзекуции, една от най-известните, от които на Ан Болейн, била е място за мъчения, хазна, оръжейна и зоологическа градина. Мостът “Тауър” – Символът на Лондон, един представителен, емблематичен елемент, разпознаваем от всеки, най-известният мост в целия свят, осветен винаги в синьо и бяло. Често по погрешка смятан за Лондонският мост, Мостът Тауър е уникална и изключително ценна английска "придобивка", която се откроява като безцпрецедентна забележителност, привличаща милиони туристи. Възможност за разглеждане на забележителности в свободното време или по желание посещение на музея на восъчните фигури ”Мадам Тюсо" или Лондонското око /при предварителна резервация/, известно още като „Колелото на хилядолетието“.  Качвайки се на 135 височина, в една от 30-те капсули,  ще може да видите и снимате цял Лондон, а при хубаво време, гледката може да се простре чак до замъка "Уиндзор". Нощувка.

 

ПЕТИ ДЕН– 11.08.2019– Закуска. Свободен ден в Лондон или по желание рано сутринта отпътуване на еднодневна екскурзия до “Уиндзор”/ един от символите на кралската власт в Англия, построен от Уилям Завоевателя, считан за най-стария и най-голям замък в света/, Оксфорд един от най старите и известни университети от 13 век, разположен на река Темза. Карфакс е центъра , от където тръгват четирите улици още от Средновековието и там са разположени забележителностите на града: Бодлианската библиотека, Шелдънският театър, църквите „Св. Майкъл“ и „ Св. Дева Мария“ , Стратфорд на Ейвън / родното място на Уилям Шекспир/. Градът е разположен на река Ейвън и е град-декор с известните къщи, градът, в който е минал животът на великия Уилям Шекспир. Тук се намира и църквата “Холи Тринити“, където можете да прочетете на български език за интересни моменти от живота на писателя, а в двора е и неговият гроб, както и на много други известни личности от Стратфорд/ вход 3 английски лири/. Отпътуване обратно към Лондон. Вечерта свободно време и възможност за разходка до Ковънт гардън , квартала“Сохо“ и други места за разходка в града. Нощувка.

 

ШЕСТИ ДЕН– 12.08.2019– Закуска. Свободен ден в Лондон. Трансфер с автобус до летище Лутън. 21.40ч.-Отпътуване от Лондон за София. 

 

СЕДМИ ДЕН– 13.08.2019– 02.50ч.- Пристигане на летище София. По желание трансфер от летище София до Пловдив и Хасково.

 

Възрастен в двойна/ тройна стая

Възрастен в единична стая

Дете до 12 г. с двама възрастни

1295 лв.

1695 лв.

1245 лв.

 

Отстъпка от цената при записване до 31.05.2019 или до изчерпване на промоционалните места: 70лв.

Има сама жена за комбинация!

Цената включва:

 • 5 нощувки със закуски в хотели;
 • Самолетен билет София-Брюксел с включени летищни такси и ръчен багаж с максимални р-ри  40 x 30 x 20 cm;
 • Самолетен билет Лондон-София с включени летищни такси и ръчен багаж с максимални р-ри  40 x 30 x 20 cm;
 • Автобусен транспорт по програмата;    
 • Фериботен билет;                                              
 • Екскурзоводски услуги;                                                                                                                   
 • Медицинска застраховка.

 

Цената не включва:

 • Входните такси на туристически обекти;
 • багаж до 10кг. с максималнир-ри 55 x 40 x 23 см.- 40лв.;
 • Доплащане за регистриран багаж до 20кг: 180 лв
 • Еднодневна екскурзия до “Уиндзор” , “Оксфорд” и „Стратфорд на Ейвън“/автобусен транспорт, екскурзовод и входни такси/– 75 евро, за ученици -65 евро;
 • Музея на восъчните фигури “Мадам Тюсо”/резервация и входна такса/до 15г. – 54лв., над 16г. –64лв.;
 • Лондонското око /резервация и входна такса/ до 15г. –46 лв., над 16г. – 56лв.;
 • Трансфер от Пловдив и Хасково до летище София и обратно- 50лв.;
 • Музея „Ван Гог“/входна такса и резервация/ - 22 евро, до 18г. – безплатно.

 

*Посещението на „Мадам Тюсо“, Лондонското око, екскурзията до „Уиндзор“, „Оксфорд“ и „Страдфорд на Ейвън“ обратно се заявяват и заплащат предварително, при записване за екскурзията и се провеждат при минимум 20 туристи*

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на Научете повече.