• Самолет
 • 5дни / 4нощ.
 • Нощувка и закуска
 • - Сряда

Екскурзия до Италианските езера 02.04.2019 4 нощувки

ИТАЛИЯ - Комо, Беладжо, Лаго Маджоре, Стреза, Изола Бела, Изола Мадре, Милано, Лаго ди Гарда, Бардолино, Сирмионе, Болоня

Екскурзия до Италианските езера 02.04.2019 4 нощувки Екскурзия до Италианските езера 02.04.2019 4 нощувки Екскурзия до Италианските езера 02.04.2019 4 нощувки Екскурзия до Италианските езера 02.04.2019 4 нощувки Екскурзия до Италианските езера 02.04.2019 4 нощувки Екскурзия до Италианските езера 02.04.2019 4 нощувки Екскурзия до Италианските езера 02.04.2019 4 нощувки Екскурзия до Италианските езера 02.04.2019 4 нощувки Екскурзия до Италианските езера 02.04.2019 4 нощувки
избери дата 06:00ч Трансфер Хасково
2 възрастни
Дата
Настаняване
Цена
Изберете
 • Отнема само 2 минути
 • Незабавно потвърждение
 • Без такси за резервация или при плащане с кредитна карта!

Цената включва

Цената НЕ включва

*Условия

Плащания
до 1 дни след Резервация  30%
до 21 дни преди Тръгване  100%
Неустойки
за Анулация до 7 дни преди Тръгване 100%
за Анулация до 14 дни преди Тръгване 70%
за Анулация до 30 дни преди Тръгване 50%
Условия за прекратяване

Полезно

Информация за вашето пътуване

 

1. Багаж

 • Самолетни екскурзии – всяка програма включва в описанието на цената съответните размери на багажа, който Ви е разрешен да носите, моля обърнете внимание на размерите на съответния багаж

Позволени   На борда на самолета пътниците имат право да носят: дрехи и обувки; козметика до 100мл всяка опаковка, като всички контейнери трябва да се поберат в една прозрачна найлонова торбичка с вместимост не повече от 1 л.; електронни устройства; лекарства, придружени от съответен документ

Непозволени храна; течности; опасни медикаменти; остри предмети; лесноразваляеми стоки; произведения на изкуството или на изящните изкуства; бижута, ценни метали, скъпоценни или полускъпоценни камъни; предмети и материали, застрашаващи безопасността на полета или живота, здравето, неприкосновеността или вещите на лицата в самолета, потенциално могат да застрашат самолета, хората или вещите; предмети, които не са подходящо опаковани

 • Автобусни екскурзии  - няма ограничение за размера на багажа, като е препоръчително всеки турист да носи 1 брой багаж с размери като стандартен куфар за чекиране - 149cm x 119cm x 179cm

 

2. Документи и разрешителни:

при провеждането на  пътуването по туристическия пакет потребителите – пътуващи се задължават да носят следните необходими документи:

а). валиден задграничен паспорт в страни извън Европа и европейски страни, които са извън Европейския съюз, съответно лична карта за пътуване в страните от ЕС. Документите за самоличност следва да са със срок на валидност най – малко 6 месеца след датата на планираната крайна дата на пътуването. /Представят се на Туроператора за справка при сключването на договора/.

б). валидни визи за страните, за които се изискват такива, освен когато ТУРОПЕРАТОРЪТ се е ангажирал да снабди потребителите - пътуващи с изискуемите визи.

в). когато потребители - пътуващи са лица под 18 години и не са придружени и от двамата си родители:

- когато лицето не е придружено и от двамата си родители - се изисква нотариално заверено разрешение от двамата родители за пътуване и напускане на страната, и копие на акт за раждане.

- когато лицето е придружено само от единия родител – нотариално заверение разрешение от другия родител за пътуване и напускане на страната, съответно заместващо го съдебно решение, и акт за раждане, а в случаите, когато единият родител е починал – акт за смърт.

г/. когато потребители - пътуващи са лица, които не са граждани на страна-членка на Европейския съюз, са длъжни предварително да се информират в посолствата на съответните държави за изискванията за паспортен и визов режим в държавите, включени в Програмата на пътуването или през границите на които е предвидено преминаването за осъществяването на туристическото пътуване, и да извършат всички необходими действия за изпълнението и спазването им преди осъществяване на пътуването.

 

3. Консумация на храна и напитки

Консумацията на храна и напитки е позволена във всички видове транспорт. НО, ако пътувате със самолет, в общоевропейските ограничения за багаж се посочва, че всички течности, превозвани в ръчен багаж трябва да са не повече от 100 мл и трябва да се побират в малък плик. Превозването на храни не е забранено от авиокомпаниите. Някои страни забраняват вноса на определени храни, затова ако планирате да носите храна по време на пътуването, запознайте се с нормативната уредба на страната, до която ще пътувате, или през които ще преминете транзитно. Въпреки всичко, хората, отговарящи за сигурността имат право да отстранят всяка течност, напитка, храна, които потенциално могат да застрашат самолета, хората или вещите и предмети и материали, застрашаващи безопасността на полета или живота, здравето, неприкосновеността или вещите на лицата в самолета  -  всякакви материали, които са забранени според правилата и разпоредбите на държавите, засегнати от превоза или са  неподходящи за превоз предмети поради тяхното тегло, размери или други характеристики.

 

4. Подходяща ли е екскурзията за хора в неравностойно положение

Програмата на пътуването НЕ Е подходяща за лица, които поради възраст или физическо и здравословно състояние са с ограничена подвижност и не могат да се подлагат или не могат да издържат на продължителни и/или интензивни пешеходни обиколки и екскурзии!

 

5. И ... Най-важно – бъдете сигурни, че сте взели:

 • личните си документи – лична карта/паспорт, банкови карти и пари, всички документи, които са ви нужни от т.2
 • Пригответе си многофункционални дрехи и в зависимост от това къде отивате, проверете прогнозата за времето, ден преди да отпътувате за целия период на програмата./ Може би ще Ви е нужно следното -дъждобран, чадър, слънцезащитни кремове, репеленти/
 • Изберете удобни обувки – минимум 2 чифта!
 • една малка чанта с най-необходимите лекарства за първа помощ – обезболяващи, противоалергични, температуропонижаващи, за стомашно-чревно неразположение.
 • Малък несесер с козметика – основни тоалетни принадлежности в тубички с максимални размери 100мл.
 • Не забравяйте телефони, зарядните устройства, допълнителни карти памет и преобразуватели/в зависимост от държавата, в която ще бъдете/.

Изхранване

Нощувка и закуска

ПРОГРАМА

КОМО – БЕЛАДЖО – ЛАГО МАДЖОРЕ – СТРЕЗА –„ИЗОЛА БЕЛА“– „ИЗОЛА МАДРЕ“– МИЛАНО– ЛАГО ДИ ГАРДА– БАРДОЛИНО– СИРМИОНЕ– БОЛОНЯ

 

Дата на отпътуване: 02.04.2019г.

 

ПЪРВИ ДЕН– 02.04.2019– 11.15ч.-Отпътуване от летище София за Милано / По желание трансфер до летище София за туристите от Хасково и Пловдив /. 12.55ч.- Пристигане в Милано. Отпътуване за езерото Комо -най-дълбокото езеро в Европа, вдъхновило с красотата си много художници,писатели,музиканти, артисти. Разглеждане на  градчето Комо  „Пиаца дел Дуомо” и  катедралата „Санта Мария Маджоре”. Възможност за изкачване с фiникуляр до Брунате, откъдето се открива прекрасна гледка към езерото, и където се намират вила „Белависта”, в която е починал Пенчо Славейков. Отпътуване с корабче от Комо за Беладжо, перлата на Лаго ди Комо. Нощувка. 

 

ВТОРИ ДЕН– 03.04.2019– Закуска.Отпътуване за Лаго Маджоре –второто по големина езеро в Италия.От брега на красивото градче Стреза се открива прекрасна гледка към три от Бормеевите острови  Изола Мадре,Изола деи Пескатори и Изола Бела. Разходка с корабче и разглеждане на пленителния “Изола Бела“, на който се намира известния Дворец на принцовете Боромео – един истински бароков оазис, разположен сред прекрасни терасовидни градини. Отпътуване с корабче и разглеждане на „Изола Мадре“. Ненапразно Густав Флобер нарича Изола Мадре „земен рай”. Паркът е в английски стил с великолепни цветя и екзотични растения и заема площ от 80 000 кв.м. Самият дворец пази духа на 16-ти век с прекрасна мебелировка. Впечатляват много произведения на изкуството, Залата на сезоните, Приемния салон, колекцията от марионетни кукли. Отпътуване и разглеждане на Милано финансовата,икономическа и модна столица на Италия. Визитната картичка на втория по големина град е Катедралата, строена повече от пет столетия. Едва ли има в цялата световна църковна архитектура по просторен паметник на готическата архитектура, превърната в символ на необятните възможности на човешкото умение. Тя въздейства със своите размери от 11 700 кв.м и височина от 108,50м. На самия връх на купола е издигната статуята на Богородица, позлатена от местния златар Бини, видима от всички части на града. Преминавайки през пасажа “Виктор Емануил II”, осеян с луксозни бутици се стига до световноизвестната опера “Ла Скала”. Няма да пропуснем по време на нашата обиколка  и Замъка Сфорцеско. Нощувка.

 

ТРЕТИ ДЕН– 04.04.2019– Закуска. По желание посещение увеселителен парк Гардаленд или Лаго ди Гарда:

 • увеселителен парк Гардаленд- един от най-атрактивните увеселителни паркове в света. Намира се в Североизточната част на Италия – в близост до най-голямото алпийско езеро – Лаго ди Гарда. Многото атракции са подходящи за всички възрасти и предпочитания – от най-малките до любителите на силните усещания. Гостите на парка могат да се насладят на множество приключения, разделени в няколко зони  екстремните атракциони са събрани в зоната „Adrenaline“, зоната с повече спокойствие и интересни занимания носи името „Adventure“, а зоната за най-малките е „Fantasy“. Гардаленд е разположен сред уникална природа и зеленина, неговата площ заема 445 000 квадратни метра. Част от парка е и Гардаленд Сий Аквариум Лайф, който предлага уникално пътешествие към дълбините на морето и срещи с непознати водни обитатели.
 • Лаго ди Гарданай-голямото езеро в Италия.Разглеждане на едноименното градче Гарда, сгушено в подножието на Алпите. Разходката продължава по бреговете на езерото до малкото селище Бардолино,приютило  стари романски църкви като „Сан Северо”,„Сан Коломбано” и „Сан Зено”, известно с производството на вино.Спирка в  най-известния курорт на езерото Сирмионе, красиво разположен  на полуостров около старинната крепост на фамилия Скалиджери. Нощувка.

 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН– 05.04.2019– Закуска. Отпътуване  и разглеждане на Болоня  един от забележителните градове на Италия. Той е център на втория по богатство регион на страната – Емилия Романя и е известен като кулинарната столица на Италия. Неслучайно самите италианци наричат града „Тлъстата Болоня“. Tуристическа обиколка в централната част на града: Площада на Нептун с красивия фонтан, Площад Маджоре, базилика “Сан Петронио”, Палацо Комунале, Палацо дел Подеста, наклонените кули, символ на града и, разбира се, най-стария университет в Европа, открит през далечната 1088 г. Свободно време за разходка и възможност да се насладим на невероятната местна кухня. Нощувка.

 

ПЕТИ ДЕН– 06.04.2019– Трансфер до летище Бергамо/Милано. 09.20ч.-Отпътуване от Милано за София. 12.20ч.-Пристигане в София. По желание трансфер за туристите от Хасково и Пловдив.

 

 

 

Възрастен в двойна/ тройна стая

лв

Възрастен в единична стая

лв

Дете до 12 г. с двама възрастни

лв

595лв.

745лв.

545лв.

 

 

Цената включва:

 

 • Самолетен билет София- Милано -София с включена летищна такса и малък ръчен багаж с максимални р-ри 40см х30смх20см;
 • 4 нощувки със закуски в хотел;
 • Автобусен транспорт по програмата;
 • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
 • Медицинска застраховка.

 

Цената не включва:

 

 • Входните такси на посещаваните туристически обекти.
 • финикуляр до Брунате /по желание минимум 15-желащи/- 5.50 евро*;
 • Регистриран багаж до 20кг. + 1бр. малък ръчен багаж– 140 лева;
 • ръчен багаж до 10кг. с максимални р-ри 55см Х 40см Х 20 см. - 40лв.;
 • регистриран багаж до 10кг. с максимални р-ри 55см Х 40см Х 20 см. - 55лв.;
 • Трансфер с автобус до летище София и обратно за туристите от Пловдив и Хасково-50лв.;
 • Градска такса – заплаща се на рецепция
 • Билет за корабче до Беладжо – 27 евро*;
 • Билет за корабче от Лаго Маджоре до „Изола Бела” и „Изола Мадре” и с включени входни такси за дворците – 45 евро;
 • Увеселителен парк Гардален/входна такса, резервация и транспорт/- 35 евро

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на Научете повече.