• Автобус
 • 3дни / 2нощ.
 • Нощувка и закуска
 • - Сряда

Уикенд екскурзия до Будапеща и Виена 01.11.2019

АВСТРИЯ - Виена
УНГАРИЯ - Будапеща

Уикенд екскурзия до Будапеща и Виена 01.11.2019 Уикенд екскурзия до Будапеща и Виена 01.11.2019 Уикенд екскурзия до Будапеща и Виена 01.11.2019 Уикенд екскурзия до Будапеща и Виена 01.11.2019 Уикенд екскурзия до Будапеща и Виена 01.11.2019 Уикенд екскурзия до Будапеща и Виена 01.11.2019 Уикенд екскурзия до Будапеща и Виена 01.11.2019 Уикенд екскурзия до Будапеща и Виена 01.11.2019 Уикенд екскурзия до Будапеща и Виена 01.11.2019
избери дата 02:00ч стадион Младост, Хасково
2 възрастни
Дата
Настаняване
Цена
Изберете
 • Отнема само 2 минути
 • Незабавно потвърждение
 • Без такси за резервация или при плащане с кредитна карта!

Цената включва

Цената НЕ включва

*Условия

Плащания
до 1 дни след Резервация  30%
до 21 дни преди Тръгване  100%
Неустойки
за Анулация до 7 дни преди Тръгване 100%
за Анулация до 14 дни преди Тръгване 70%
за Анулация до 30 дни преди Тръгване 50%
Условия за прекратяване

Полезно

Информация за вашето пътуване

 

1. Багаж

 • Самолетни екскурзии – всяка програма включва в описанието на цената съответните размери на багажа, който Ви е разрешен да носите, моля обърнете внимание на размерите на съответния багаж

Позволени   На борда на самолета пътниците имат право да носят: дрехи и обувки; козметика до 100мл всяка опаковка, като всички контейнери трябва да се поберат в една прозрачна найлонова торбичка с вместимост не повече от 1 л.; електронни устройства; лекарства, придружени от съответен документ

Непозволени храна; течности; опасни медикаменти; остри предмети; лесноразваляеми стоки; произведения на изкуството или на изящните изкуства; бижута, ценни метали, скъпоценни или полускъпоценни камъни; предмети и материали, застрашаващи безопасността на полета или живота, здравето, неприкосновеността или вещите на лицата в самолета, потенциално могат да застрашат самолета, хората или вещите; предмети, които не са подходящо опаковани

 • Автобусни екскурзии  - няма ограничение за размера на багажа, като е препоръчително всеки турист да носи 1 брой багаж с размери като стандартен куфар за чекиране - 149cm x 119cm x 179cm

 

2. Документи и разрешителни:

при провеждането на  пътуването по туристическия пакет потребителите – пътуващи се задължават да носят следните необходими документи:

а). валиден задграничен паспорт в страни извън Европа и европейски страни, които са извън Европейския съюз, съответно лична карта за пътуване в страните от ЕС. Документите за самоличност следва да са със срок на валидност най – малко 6 месеца след датата на планираната крайна дата на пътуването. /Представят се на Туроператора за справка при сключването на договора/.

б). валидни визи за страните, за които се изискват такива, освен когато ТУРОПЕРАТОРЪТ се е ангажирал да снабди потребителите - пътуващи с изискуемите визи.

в). когато потребители - пътуващи са лица под 18 години и не са придружени и от двамата си родители:

- когато лицето не е придружено и от двамата си родители - се изисква нотариално заверено разрешение от двамата родители за пътуване и напускане на страната, и копие на акт за раждане.

- когато лицето е придружено само от единия родител – нотариално заверение разрешение от другия родител за пътуване и напускане на страната, съответно заместващо го съдебно решение, и акт за раждане, а в случаите, когато единият родител е починал – акт за смърт.

г/. когато потребители - пътуващи са лица, които не са граждани на страна-членка на Европейския съюз, са длъжни предварително да се информират в посолствата на съответните държави за изискванията за паспортен и визов режим в държавите, включени в Програмата на пътуването или през границите на които е предвидено преминаването за осъществяването на туристическото пътуване, и да извършат всички необходими действия за изпълнението и спазването им преди осъществяване на пътуването.

 

3. Консумация на храна и напитки

Консумацията на храна и напитки е позволена във всички видове транспорт. НО, ако пътувате със самолет, в общоевропейските ограничения за багаж се посочва, че всички течности, превозвани в ръчен багаж трябва да са не повече от 100 мл и трябва да се побират в малък плик. Превозването на храни не е забранено от авиокомпаниите. Някои страни забраняват вноса на определени храни, затова ако планирате да носите храна по време на пътуването, запознайте се с нормативната уредба на страната, до която ще пътувате, или през които ще преминете транзитно. Въпреки всичко, хората, отговарящи за сигурността имат право да отстранят всяка течност, напитка, храна, които потенциално могат да застрашат самолета, хората или вещите и предмети и материали, застрашаващи безопасността на полета или живота, здравето, неприкосновеността или вещите на лицата в самолета  -  всякакви материали, които са забранени според правилата и разпоредбите на държавите, засегнати от превоза или са  неподходящи за превоз предмети поради тяхното тегло, размери или други характеристики.

 

4. Подходяща ли е екскурзията за хора в неравностойно положение

Програмата на пътуването НЕ Е подходяща за лица, които поради възраст или физическо и здравословно състояние са с ограничена подвижност и не могат да се подлагат или не могат да издържат на продължителни и/или интензивни пешеходни обиколки и екскурзии!

 

5. И ... Най-важно – бъдете сигурни, че сте взели:

 • личните си документи – лична карта/паспорт, банкови карти и пари, всички документи, които са ви нужни от т.2
 • Пригответе си многофункционални дрехи и в зависимост от това къде отивате, проверете прогнозата за времето, ден преди да отпътувате за целия период на програмата./ Може би ще Ви е нужно следното -дъждобран, чадър, слънцезащитни кремове, репеленти/
 • Изберете удобни обувки – минимум 2 чифта!
 • една малка чанта с най-необходимите лекарства за първа помощ – обезболяващи, противоалергични, температуропонижаващи, за стомашно-чревно неразположение.
 • Малък несесер с козметика – основни тоалетни принадлежности в тубички с максимални размери 100мл.
 • Не забравяйте телефони, зарядните устройства, допълнителни карти памет и преобразуватели/в зависимост от държавата, в която ще бъдете/.

Изхранване

Нощувка и закуска

ПРОГРАМА

БУДАПЕЩА– ВИЕНА

 

Дата на отпътуване: 01.11.2019г

 

ПЪРВИ ДЕН – Отпътуване в 02.00ч.от стадион “Младост” в гр.Хасково, 03.15ч. от хотел “Тримонциум” в гр.Пловдив, 05.30ч. от стадион “Васил Левски” в гр.София за Будапеща. Пристигане и разглеждане на Будапеща- наричана “Кралицата на Дунав”, “Перлата на Дунав“, заради прекрасната панорама от дворци, площади и мостове, живописно разположени по двата бряга на реката, чиито отражения се оглеждат във водата.  В архитектурата на унгарската столица цари еклектика-една  хармония между Средновековие и Ренесанс, готика и барок, класика и модернизъм.По желание кораб по Дунав* с разглеждане на нощна Будапеща, която погледната откъм реката е една приказна светлинна ферия с внушителния комплекс на Парламента, Рибарския бастион, Кралския дворец, Цитаделата, хълма “Гелерт”, остров Маргит, ефектно осветените мостове между Буда и Пеща. Нощувка.

 

ВТОРИ ДЕН Закуска. Отпътуване и разглеждане на Виена. Австрийската столица е необикновено красив град. За нейния чар допринасят природните дадености/ Дунав и Винервалд/, многовековната история, впечатляващите с архитектурата си сгради, многобройни музеи и паметници, великолепни паркове, внушителни дворци. Отвсякъде лъха изтънчен вкус и усет за изящество и красота. Виена с основание се счита и за световна столица на музиката. Тук живеят и творят цяла плеяда от велики композитори като Хайдн, Моцарт, Бетовен, Шуберт, Брамс, Глук, Брукнер, Малер, Шьонберг, Йохан Щраус и фамилия. А знаменитите виенски валсове с неувяхваща слава и до днес шестват по целия свят. Туристическата програма  ще започне с разглеждане градините на бароковия дворец на принц Евгени Савойски -„Белведере”. Панорамната обиколка на най-представителния булевард „Рингщрасе“ ще ни разкрие великолепието на Виена. В кръг по цялата му дължина от 6,5 км са разположени най-големите обществени сгради и разкошни дворци. Тук извисява стройните си неоготически кули Кметството, до него в съседство е австрийският Парламент с голям беломраморен фонтан и статуя на Атина Палада. На булеварда е ренесансовата сграда на Бургтеатър, на Виенския университет и световно известната Виенска държавна опера. От площад  “Мария Терезия”ще започне пешеходната ни обиколка. През бившата императорска резиденция - огромния дворецов комплекс  „Хофбург“ ще се разходим по улица “Грабен” с бароковия паметник  „ Колоната на чумата“  и ще достигнем до величествената катедрала “Свети Стефан”,впечатляваща с височината си от 136 м и цетния покрив от 230 000 керемиди с гербовете на Австрия и Виена. Ще имаме възможност да опитаме чаша виенско кафе и сладкиш в някоя от елегантните виенски сладкарници. Нощувка.

 

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Будапеща. Панорамната обиколка в града ще започне от моста „Ержбет“, покрай внушителната сграда на Парламента визитната картичка на Будапеща. Този живописен белокаменен дворец в неоготически стил се възвишава на самия дунавски бряг и се счита   за един от най-красивите административни комплекси в Европa. Представителният булевард „Андраши“ ще ни отведе до Площада на героите, построен за ознаменуване на хилядолетието от основаването на унгарската държава. Тук е и градския парк Варошлигет и красивата минерална баня “Сечени” и замъка “Вайдахуняд”. Преминавайки по най-стария емблематичен верижен мост Ланцхид ще се изкачим на дворцовия хълм в Буда, където е  красивата църква “Св.Матияш”,  величествения Кралски дворец,  изящните бели кули на Рибарския бастион. Гледката, която се открива оттук е наистина зашеметяваща.Ще си оставим и малко свободно време за разходка по главната търговска улица “Ваци”. Отпътуване за България.

Възрастен в двойна/ тройна стая

лв

Възрастен в единична стая

лв

Дете до 12 г. с двама възрастни

лв

245лв.

325лв.

225лв.

 

 

Цената включва:

 

 

 • 2 нощувки със закуски в хотели;
 • Автобусен транспорт по програмата;
 • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
 • Медицинска застраховка.

 

Цената не включва:

 

 • Входните такси на посещаваните туристически обекти;
 • Двореца “Шьонбрун“ при минимум 15 туристи – 45лв., за деца до 12г.-35лв. / транспорт, резервация, вход, екскурзовод, слушалки /
 • Кораб по Дунав * – 30лв.
 • Градска такса – заплаща се на рецепция 

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на Научете повече.