• Самолет
 • 4дни / 3нощ.
 • Нощувка и закуска
 • - Сряда

Екскурзия до Прага, замъка Хлубока и Чески Крумлов 06.09.2019

ЧЕХИЯ - Прага, Замъка Хлубока, Чески Крумлов

Екскурзия до Прага, замъка Хлубока и Чески Крумлов 06.09.2019 Екскурзия до Прага, замъка Хлубока и Чески Крумлов 06.09.2019 Екскурзия до Прага, замъка Хлубока и Чески Крумлов 06.09.2019 Екскурзия до Прага, замъка Хлубока и Чески Крумлов 06.09.2019 Екскурзия до Прага, замъка Хлубока и Чески Крумлов 06.09.2019 Екскурзия до Прага, замъка Хлубока и Чески Крумлов 06.09.2019 Екскурзия до Прага, замъка Хлубока и Чески Крумлов 06.09.2019
избери дата 10:20ч летище София, София
2 възрастни
Дата
Настаняване
Цена
Изберете
 • Отнема само 2 минути
 • Незабавно потвърждение
 • Без такси за резервация или при плащане с кредитна карта!

Цената включва

Цената НЕ включва

*Условия

Плащания
до 1 дни след Резервация  30%
до 21 дни преди Тръгване  100%
Неустойки
за Анулация до 7 дни преди Тръгване 100%
за Анулация до 14 дни преди Тръгване 70%
за Анулация до 30 дни преди Тръгване 50%
Условия за прекратяване

Полезно

Информация за вашето пътуване

 

1. Багаж

 • Самолетни екскурзии – всяка програма включва в описанието на цената съответните размери на багажа, който Ви е разрешен да носите, моля обърнете внимание на размерите на съответния багаж

Позволени   На борда на самолета пътниците имат право да носят: дрехи и обувки; козметика до 100мл всяка опаковка, като всички контейнери трябва да се поберат в една прозрачна найлонова торбичка с вместимост не повече от 1 л.; електронни устройства; лекарства, придружени от съответен документ

Непозволени храна; течности; опасни медикаменти; остри предмети; лесноразваляеми стоки; произведения на изкуството или на изящните изкуства; бижута, ценни метали, скъпоценни или полускъпоценни камъни; предмети и материали, застрашаващи безопасността на полета или живота, здравето, неприкосновеността или вещите на лицата в самолета, потенциално могат да застрашат самолета, хората или вещите; предмети, които не са подходящо опаковани

 • Автобусни екскурзии  - няма ограничение за размера на багажа, като е препоръчително всеки турист да носи 1 брой багаж с размери като стандартен куфар за чекиране - 149cm x 119cm x 179cm

 

2. Документи и разрешителни:

при провеждането на  пътуването по туристическия пакет потребителите – пътуващи се задължават да носят следните необходими документи:

а). валиден задграничен паспорт в страни извън Европа и европейски страни, които са извън Европейския съюз, съответно лична карта за пътуване в страните от ЕС. Документите за самоличност следва да са със срок на валидност най – малко 6 месеца след датата на планираната крайна дата на пътуването. /Представят се на Туроператора за справка при сключването на договора/.

б). валидни визи за страните, за които се изискват такива, освен когато ТУРОПЕРАТОРЪТ се е ангажирал да снабди потребителите - пътуващи с изискуемите визи.

в). когато потребители - пътуващи са лица под 18 години и не са придружени и от двамата си родители:

- когато лицето не е придружено и от двамата си родители - се изисква нотариално заверено разрешение от двамата родители за пътуване и напускане на страната, и копие на акт за раждане.

- когато лицето е придружено само от единия родител – нотариално заверение разрешение от другия родител за пътуване и напускане на страната, съответно заместващо го съдебно решение, и акт за раждане, а в случаите, когато единият родител е починал – акт за смърт.

г/. когато потребители - пътуващи са лица, които не са граждани на страна-членка на Европейския съюз, са длъжни предварително да се информират в посолствата на съответните държави за изискванията за паспортен и визов режим в държавите, включени в Програмата на пътуването или през границите на които е предвидено преминаването за осъществяването на туристическото пътуване, и да извършат всички необходими действия за изпълнението и спазването им преди осъществяване на пътуването.

 

3. Консумация на храна и напитки

Консумацията на храна и напитки е позволена във всички видове транспорт. НО, ако пътувате със самолет, в общоевропейските ограничения за багаж се посочва, че всички течности, превозвани в ръчен багаж трябва да са не повече от 100 мл и трябва да се побират в малък плик. Превозването на храни не е забранено от авиокомпаниите. Някои страни забраняват вноса на определени храни, затова ако планирате да носите храна по време на пътуването, запознайте се с нормативната уредба на страната, до която ще пътувате, или през които ще преминете транзитно. Въпреки всичко, хората, отговарящи за сигурността имат право да отстранят всяка течност, напитка, храна, които потенциално могат да застрашат самолета, хората или вещите и предмети и материали, застрашаващи безопасността на полета или живота, здравето, неприкосновеността или вещите на лицата в самолета  -  всякакви материали, които са забранени според правилата и разпоредбите на държавите, засегнати от превоза или са  неподходящи за превоз предмети поради тяхното тегло, размери или други характеристики.

 

4. Подходяща ли е екскурзията за хора в неравностойно положение

Програмата на пътуването НЕ Е подходяща за лица, които поради възраст или физическо и здравословно състояние са с ограничена подвижност и не могат да се подлагат или не могат да издържат на продължителни и/или интензивни пешеходни обиколки и екскурзии!

 

5. И ... Най-важно – бъдете сигурни, че сте взели:

 • личните си документи – лична карта/паспорт, банкови карти и пари, всички документи, които са ви нужни от т.2
 • Пригответе си многофункционални дрехи и в зависимост от това къде отивате, проверете прогнозата за времето, ден преди да отпътувате за целия период на програмата./ Може би ще Ви е нужно следното -дъждобран, чадър, слънцезащитни кремове, репеленти/
 • Изберете удобни обувки – минимум 2 чифта!
 • една малка чанта с най-необходимите лекарства за първа помощ – обезболяващи, противоалергични, температуропонижаващи, за стомашно-чревно неразположение.
 • Малък несесер с козметика – основни тоалетни принадлежности в тубички с максимални размери 100мл.
 • Не забравяйте телефони, зарядните устройства, допълнителни карти памет и преобразуватели/в зависимост от държавата, в която ще бъдете/.

Изхранване

Нощувка и закуска

ПРОГРАМА

ПРАГА– ЗАМЪКА ХЛУБОКА– ЧЕСКИ КРУМЛОВ

 

ПЪРВИ ДЕН– 06.09.2019– 10.20ч. Отпътуване от София за Прага. /По желание трансфер за туристите от Пловдив и Хасково/. 11.15ч. - Пристигане в Прага. Трансфер от летището до хотела. Наричат чешката столица „златна“ не само заради златните кубета и кули, които красят пражкото небе и се открояват във всеки сезон, но и заради неповторимата атмосфера,  богата история и гостоприемство, в които се потапят гостите на града. Програмата ни ще започне с пешеходна разходка с екскурзовод на български език от най-емблематичното място в града, от където започва и неговата история - Пражки храд. Тук ще разгледаме Храдчанске намести, Катедралата „Свети Вит“, Базиликата „Св. Иржи“, Стария кралски дворец, Златната уличка и ще се насладим на великолепната гледка отвисоко над града. Пешеходната обиколка продължава в квартала „Мала страна“, издигнат точно под Пражкия замък през 13 век, църквата”Свети Николай”, Карловия мост, Стария градски площад с Кметството и Часовниковата кула от XV век., Вацлавски площад. Настаняване в хотела.  Нощувка.

 

ВТОРИ ДЕН– 07.09.2019– Закуска. Свободен ден или:

 • По желание - тур с дегустация на пиво и местни деликатеси в избрани ресторанти, с екскурзовод. Кухнята и богатата кулинарна традиция са неразделна част от магията на Прага. Неслучайно местните хора наричат някои заведения „кулинарни храмове“. Тяхната история е от векове назад, а гостоприемството на домакините е чат от „бохемския дух“ на града.

 

 • Вечерта – по желание - вечеря на кораб по река Вълтава. Това е едно несравнимо преживяване, което ще разкрие красотата на нощна Прага, в съчетание с красива музика и вкусна вечеря. Нощувка.

 

ТРЕТИ ДЕН– 08.09.2019– Закуска. Свободен ден в Прага или по желание екскурзия до Чески Крумлов – град,  впечатляващ със своята архитектура в средновековен, ренесансов и бароков стил, включен в списъка на ЮНЕСКО и разглеждане на замъка Хлубока - един от най-красивите и най-посещавани чешки замъци. Нощувка.

 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН– 09.09.2019– Закуска. Свободен ден в Прага. Трансфер хотел - летище. 18.20ч.- Отпътуване от Прага за София. 21.10ч.-Пристигане в София. По желание трансфер за туристите от Пловдив и Хасково.

 

Възрастен в двойна/ тройна стая

лв

Възрастен в единична стая

лв

Дете до 12 г. с двама възрастни

лв

745лв.

945лв.

695лв.

 

 

Отстъпка от цената при записване до 30.07.2019 или до изчерпване на промоционалните места: 50лв.

 

Цената включва:

 • 3 нощувки със закуски в хотел Adeba или подобен;
 • Самолетен билет София-Прага-София с включени летищни такси, ръчен багаж и чекиран багаж до 23кг.;
 • Трансфер летище-хотел-летище;
 • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
 • Медицинска застраховка.

Цената не включва:

 • Входните такси на посещаваните туристически обекти по желание;
 • Тур с дегустация на пиво с екскурзовод /при минимум 20-туристи/- 10 евро*;
 • Екскурзия до Чески Крумлов и замъка Хлубока/автобусен транспорт, екскурзовод, входната такса за замъка "Хлубока", при минимум 20 туристи/- 65 евро; за деца до 18 год - 55 евро; 
 • Кораб по река Вълтава с включена вечеря на блок маса /при минимум 20-туристи/- 25 евро;

*Дегустацията на бира се заплаща допълнително

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на Научете повече.