• Самолет
 • 8дни / 6нощ.
 • Нощувка и закуска
 • - Сряда

Екскурзия до Валенсия и Барселона със самолет 15.10.2019

ИСПАНИЯ - Барселона, Фигерес, Валенсия

Екскурзия до Валенсия и Барселона със самолет 15.10.2019 Екскурзия до Валенсия и Барселона със самолет 15.10.2019 Екскурзия до Валенсия и Барселона със самолет 15.10.2019 Екскурзия до Валенсия и Барселона със самолет 15.10.2019 Екскурзия до Валенсия и Барселона със самолет 15.10.2019 Екскурзия до Валенсия и Барселона със самолет 15.10.2019 Екскурзия до Валенсия и Барселона със самолет 15.10.2019 Екскурзия до Валенсия и Барселона със самолет 15.10.2019 Екскурзия до Валенсия и Барселона със самолет 15.10.2019 Екскурзия до Валенсия и Барселона със самолет 15.10.2019 Екскурзия до Валенсия и Барселона със самолет 15.10.2019
избери дата 13:30ч Трансфер Хасково
2 възрастни
Дата
Настаняване
Цена
Изберете
 • Отнема само 2 минути
 • Незабавно потвърждение
 • Без такси за резервация или при плащане с кредитна карта!

Цената включва

Цената НЕ включва

*Условия

Плащания
до 1 дни след Резервация  30%
до 21 дни преди Тръгване  100%
Неустойки
за Анулация до 7 дни преди Тръгване 100%
за Анулация до 14 дни преди Тръгване 70%
за Анулация до 30 дни преди Тръгване 50%
Условия за прекратяване

Полезно

Информация за вашето пътуване

 

1. Багаж

 • Самолетни екскурзии – всяка програма включва в описанието на цената съответните размери на багажа, който Ви е разрешен да носите, моля обърнете внимание на размерите на съответния багаж

Позволени   На борда на самолета пътниците имат право да носят: дрехи и обувки; козметика до 100мл всяка опаковка, като всички контейнери трябва да се поберат в една прозрачна найлонова торбичка с вместимост не повече от 1 л.; електронни устройства; лекарства, придружени от съответен документ

Непозволени храна; течности; опасни медикаменти; остри предмети; лесноразваляеми стоки; произведения на изкуството или на изящните изкуства; бижута, ценни метали, скъпоценни или полускъпоценни камъни; предмети и материали, застрашаващи безопасността на полета или живота, здравето, неприкосновеността или вещите на лицата в самолета, потенциално могат да застрашат самолета, хората или вещите; предмети, които не са подходящо опаковани

 • Автобусни екскурзии  - няма ограничение за размера на багажа, като е препоръчително всеки турист да носи 1 брой багаж с размери като стандартен куфар за чекиране - 149cm x 119cm x 179cm

 

2. Документи и разрешителни:

при провеждането на  пътуването по туристическия пакет потребителите – пътуващи се задължават да носят следните необходими документи:

а). валиден задграничен паспорт в страни извън Европа и европейски страни, които са извън Европейския съюз, съответно лична карта за пътуване в страните от ЕС. Документите за самоличност следва да са със срок на валидност най – малко 6 месеца след датата на планираната крайна дата на пътуването. /Представят се на Туроператора за справка при сключването на договора/.

б). валидни визи за страните, за които се изискват такива, освен когато ТУРОПЕРАТОРЪТ се е ангажирал да снабди потребителите - пътуващи с изискуемите визи.

в). когато потребители - пътуващи са лица под 18 години и не са придружени и от двамата си родители:

- когато лицето не е придружено и от двамата си родители - се изисква нотариално заверено разрешение от двамата родители за пътуване и напускане на страната, и копие на акт за раждане.

- когато лицето е придружено само от единия родител – нотариално заверение разрешение от другия родител за пътуване и напускане на страната, съответно заместващо го съдебно решение, и акт за раждане, а в случаите, когато единият родител е починал – акт за смърт.

г/. когато потребители - пътуващи са лица, които не са граждани на страна-членка на Европейския съюз, са длъжни предварително да се информират в посолствата на съответните държави за изискванията за паспортен и визов режим в държавите, включени в Програмата на пътуването или през границите на които е предвидено преминаването за осъществяването на туристическото пътуване, и да извършат всички необходими действия за изпълнението и спазването им преди осъществяване на пътуването.

 

3. Консумация на храна и напитки

Консумацията на храна и напитки е позволена във всички видове транспорт. НО, ако пътувате със самолет, в общоевропейските ограничения за багаж се посочва, че всички течности, превозвани в ръчен багаж трябва да са не повече от 100 мл и трябва да се побират в малък плик. Превозването на храни не е забранено от авиокомпаниите. Някои страни забраняват вноса на определени храни, затова ако планирате да носите храна по време на пътуването, запознайте се с нормативната уредба на страната, до която ще пътувате, или през които ще преминете транзитно. Въпреки всичко, хората, отговарящи за сигурността имат право да отстранят всяка течност, напитка, храна, които потенциално могат да застрашат самолета, хората или вещите и предмети и материали, застрашаващи безопасността на полета или живота, здравето, неприкосновеността или вещите на лицата в самолета  -  всякакви материали, които са забранени според правилата и разпоредбите на държавите, засегнати от превоза или са  неподходящи за превоз предмети поради тяхното тегло, размери или други характеристики.

 

4. Подходяща ли е екскурзията за хора в неравностойно положение

Програмата на пътуването НЕ Е подходяща за лица, които поради възраст или физическо и здравословно състояние са с ограничена подвижност и не могат да се подлагат или не могат да издържат на продължителни и/или интензивни пешеходни обиколки и екскурзии!

 

5. И ... Най-важно – бъдете сигурни, че сте взели:

 • личните си документи – лична карта/паспорт, банкови карти и пари, всички документи, които са ви нужни от т.2
 • Пригответе си многофункционални дрехи и в зависимост от това къде отивате, проверете прогнозата за времето, ден преди да отпътувате за целия период на програмата./ Може би ще Ви е нужно следното -дъждобран, чадър, слънцезащитни кремове, репеленти/
 • Изберете удобни обувки – минимум 2 чифта!
 • една малка чанта с най-необходимите лекарства за първа помощ – обезболяващи, противоалергични, температуропонижаващи, за стомашно-чревно неразположение.
 • Малък несесер с козметика – основни тоалетни принадлежности в тубички с максимални размери 100мл.
 • Не забравяйте телефони, зарядните устройства, допълнителни карти памет и преобразуватели/в зависимост от държавата, в която ще бъдете/.

Изхранване

Нощувка и закуска

ПРОГРАМА

ВАЛЕНСИЯ – БАРСЕЛОНА

Дата на отпътуване: 15.10.2019г.

 

ПЪРВИ ДЕН– 15.10.2019– Отпътуване в 18.50ч. от летище София за Валенсия. 21.10ч.- Пристигане във Валенсия. Настаняване в хотел. Нощувка.

 

ВТОРИ ДЕН– 16.10.2019– Закуска. Пешеходна разходка из историческия център на Валенсия. Ще влезнем през парадния вход на града – Кулите Серранос, олицетворяващи средновековната военна мощ на града. Ще достигнем до историческото ядро на града  Пласа де ла Вирхе . Площадът е обрамчен с емблематичните сгради на Двореца на правителството Паласио де Хенералидад, с ренесансовата базилика „Света Богородица на обречените“, кулата Микалет и величествената  Катедрала, където в един от параклисите „Санто Калис“ се съхранява чаша на повече от 2000 години, призната за Свещения граал.  Ще се отправим към мястото на един от най-големите и стари пазари в Европа с нова изключително модернистична сграда с площ от 8000 кв.м и в непосредствена близост е главната фасада на Копринената борса - Лонха де ла Седа, която е един истински шедьовър на средиземноморската готическа архитектура и е в списъка на световното културно наследство. Впечатлява отвън и Двореца на маркиз Дос Агуас с прекрасна еклектическа фасада. Свободно време или възможност за посещение на Биопарк Валенсия – един от най-добрите зоопаркове в Европа. Нощувка.

 

ТРЕТИ ДЕН– 17.10.2019– Закуска. Свободен ден или по желание посещение на „Градът на изкуствата и науките“ - комплекс с впечатляваща модерна архитектура. С основание това е и визитната картичка на Валенсия. Тук изкуство, наука и природа са в магическо взимодействие. Агората е  мултифункционално пространство за празници и събития. В Музея на науките “Принсипе Фелипе“ е място, където докато се забавлявате научавате много интересни неща. “Хемисферик“ дава възможност да пътувате  виртуално през времето и да посетите други планети. Двореца на изкуствата “Рейна София“ е дом и на Операта. Най-посещаван обаче е един от най-големите аквариуми в Европа-„Океанографик“ с около 45000 животни от над 500 вида – Тропиците, Средиземно море, Арктика, Антарктида, от блата и мочурища. Влизайки в 70-метров тунел под водата около вас ще плуват акули, скатове. А в делфинариума може да потанцувате с делфините. Нощувка.

 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН– 18.10.2019– Закуска. Свободно време. 14.30ч.- Отпътуване от Валенсия за Барселона с автобус. 18.45ч.-Пристигане в Барселона. Настаняване в хотел. Нощувка.

 

ПЕТИ ДЕН– 19.10.2019– Закуска. Разглеждане на Барселона с екскурзовод на български - най-динамичният и най-новаторски град на Средиземноморието, който проектира топлите си средиземноморски покоряващи „лъчи“ върху сърцето на туриста завинаги.  Панорамната обиколка на Барселона ще започне от най-големия стадион в Европа„ Камп Ноу“ и ще продължи към площад „Испания”, Побле Еспаньол, Олимпийския стадион с изкачване на хълма Монджуик, откъдето се открива прекрасна гледка към Барселона, където ще направим и фотопауза. После ще се спуснем към площад “Колумб”, пристанището – Порта де ла Пау, към старите корабостроителници, в които се намират Морския музей и Аквариума, където под 80-метров прозрачен тунел са представени над 8000 екземпляра от морската флора и фауна. Покрай разкошния парк на Цитаделата ще видим Триумфалната Арка в стил мудехар, построена за международното изложение през 1888г и ще достигнем до жизнения, пулсиращ център на града „Пласа де Каталуня“. Няма да пропуснем и бронзовата чешма Каналетас, чиято вода, след отпиване задължително ще ви накара да се връщате  отново и отново в Барселона. Пешеходната разходка по емблематичната улица “Ла Рамбла”/можете да почувствате малка част от това тук/ до Готическия квартал/Барио готико/ и до Катедралата в центъра на града е незабравимо преживяване, пленително по един необикновен начин със своята завладяваща гама от емоции, чувства, усещания, наситеност и яркост. Посещение на шоуто „Звук и светлина” с магическите фонтани на площад „ Испания“. Нощувка.

 

ШЕСТИ ДЕН– 20.10.2019– Закуска. Ден посветен на архитектурните шедьоври на великия каталонски архитект Антонио Гауди, обявени за паметници на културата под егидата на ЮНЕСКО. По желание посещение на парка “Гюел” и  Катедралата „Саграда Фамилия”- най-завладяващия му архитектурен проект и символ на Барселона. Пешеходна разходка по „Пасео де Грасия” до къщата „Каса Мила“, позната още като „Ла Педрера“/ каменоломната / и причудливата къща „Каса Батло”. По желание посещение на фламенко спектакъл.  Нощувка.

 

СЕДМИ ДЕН– 21.10.2019– Закуска.  Свободен ден в Барселона. 18.30ч.- Трансфер от хотела до  летището в Барселона. 22.05ч. Отпътуване от Барселона за София.            

                   

ОСМИ ДЕН– 22.10.2019– 01.55ч.- Пристигане в София. По желание трансфер за туристите от Хасково и Пловдив.

 

 

Възрастен в двойна/ тройна стая лв

Възрастен в единична стая лв

Дете до 12 г. с двама възрастни лв

1495лв.

1995лв.

1445лв.

 

Цената включва:

 • 6 нощувки със закуски в хотели/3-нощувки във Валенсия и 3-нощувки в Барселона/;
 • Самолетен билет София-Валенсия с включени летищни такси и ръчен багаж с максимални р-ри  40 x 30 x 20 cm;
 • Самолетен билет Барселона- София с включени летищни такси и ръчен багаж с максимални р-ри  40 x 30 x 20 cm;
 • Трансфер летище-хотел-летище;
 • Автобусен транспорт от Валенсия до Барселона;
 • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
 • Медицинска застраховка.

                                                                     

Цената не включва:

 • Входните такси на посещаваните туристически обекти
 • Фламенко спектакъл / напитка и спектакъл Фламенко/: 45 евро *;
 • Багаж до 10кг./ръчен или чекиран/- с максимални р-ри 55см Х 40см Х 20 см- 70лв.
 • Доплащане за регистриран багаж до 20кг: 160 лв
 • Билети за метро по програмата около 15 евро;
 • парка “Гюел”/екскурзовод, резервация и входна такса/- 25 евро
 • катедралата „Саграда Фамилия”/резервация, екскурзовод и входна такса/- 45 евро
 • Трансфер от летище София до Пловдив и Хасково: 50лв. *.
 • Градска такса – заплаща се на рецепция

 

*Посещението на Фламенко спектакъл, парка „Гюел“, катедралата „Саграда Фамилия“ и багажът се заявяват и заплащат предварително,при записване за екскурзията

 

 

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на Научете повече.