• Самолет
 • 7дни / 5нощ.
 • Нощувка и закуска
 • 24.06.2020 - Сряда

Екскурзия до Прованс, Френска ривиера, Лигурия и Тоскана 24.06.2020

ФРАНЦИЯ - Оранж, Авиньон, Ним, Ле Бо дьо Прованс, Сен Реми дьо Прованс, Арл, Ница, Кан, Сен Тропе
МОНАКО - Монако, Монте Карло
ИТАЛИЯ - Портофино, Сиена, Сан Джиминяно

Екскурзия до Прованс, Френска ривиера, Лигурия и Тоскана 24.06.2020 Екскурзия до Прованс, Френска ривиера, Лигурия и Тоскана 24.06.2020 Екскурзия до Прованс, Френска ривиера, Лигурия и Тоскана 24.06.2020 Екскурзия до Прованс, Френска ривиера, Лигурия и Тоскана 24.06.2020 Екскурзия до Прованс, Френска ривиера, Лигурия и Тоскана 24.06.2020 Екскурзия до Прованс, Френска ривиера, Лигурия и Тоскана 24.06.2020 Екскурзия до Прованс, Френска ривиера, Лигурия и Тоскана 24.06.2020 Екскурзия до Прованс, Френска ривиера, Лигурия и Тоскана 24.06.2020 Екскурзия до Прованс, Френска ривиера, Лигурия и Тоскана 24.06.2020
избери дата 01:15ч Трансфер Хасково
2 възрастни
Дата
Настаняване
Цена
Изберете
24.06.2020
дата на тръгване

30.06.2020
дата на връщане

ПОТВЪРДЕНА
TWIN
Нощувка и закуска
пакетна цена за:
2 възрастни
BGN 1 990
DBL
Нощувка и закуска
пакетна цена за:
2 възрастни
BGN 1 990
 • Отнема само 2 минути
 • Незабавно потвърждение
 • Без такси за резервация или при плащане с кредитна карта!

Цената включва

Цената НЕ включва

*Условия

Плащания
до 1 дни след Резервация  50%
до 21 дни преди Тръгване  100%
Неустойки
за Анулация до 7 дни преди Тръгване 100%
за Анулация до 14 дни преди Тръгване 70%
за Анулация до 30 дни преди Тръгване 50%
Условия за прекратяване

Полезно

Информация за вашето пътуване

 

1. Багаж

 • Самолетни екскурзии – всяка програма включва в описанието на цената съответните размери на багажа, който Ви е разрешен да носите, моля обърнете внимание на размерите на съответния багаж

Позволени   На борда на самолета пътниците имат право да носят: дрехи и обувки; козметика до 100мл всяка опаковка, като всички контейнери трябва да се поберат в една прозрачна найлонова торбичка с вместимост не повече от 1 л.; електронни устройства; лекарства, придружени от съответен документ

Непозволени храна; течности; опасни медикаменти; остри предмети; лесноразваляеми стоки; произведения на изкуството или на изящните изкуства; бижута, ценни метали, скъпоценни или полускъпоценни камъни; предмети и материали, застрашаващи безопасността на полета или живота, здравето, неприкосновеността или вещите на лицата в самолета, потенциално могат да застрашат самолета, хората или вещите; предмети, които не са подходящо опаковани

 • Автобусни екскурзии  - няма ограничение за размера на багажа, като е препоръчително всеки турист да носи 1 брой багаж с размери като стандартен куфар за чекиране - 149cm x 119cm x 179cm

 

2. Документи и разрешителни:

при провеждането на  пътуването по туристическия пакет потребителите – пътуващи се задължават да носят следните необходими документи:

а). валиден задграничен паспорт в страни извън Европа и европейски страни, които са извън Европейския съюз, съответно лична карта за пътуване в страните от ЕС. Документите за самоличност следва да са със срок на валидност най – малко 6 месеца след датата на планираната крайна дата на пътуването. /Представят се на Туроператора за справка при сключването на договора/.

б). валидни визи за страните, за които се изискват такива, освен когато ТУРОПЕРАТОРЪТ се е ангажирал да снабди потребителите - пътуващи с изискуемите визи.

в). когато потребители - пътуващи са лица под 18 години и не са придружени и от двамата си родители:

- когато лицето не е придружено и от двамата си родители - се изисква нотариално заверено разрешение от двамата родители за пътуване и напускане на страната, и копие на акт за раждане.

- когато лицето е придружено само от единия родител – нотариално заверение разрешение от другия родител за пътуване и напускане на страната, съответно заместващо го съдебно решение, и акт за раждане, а в случаите, когато единият родител е починал – акт за смърт.

г/. когато потребители - пътуващи са лица, които не са граждани на страна-членка на Европейския съюз, са длъжни предварително да се информират в посолствата на съответните държави за изискванията за паспортен и визов режим в държавите, включени в Програмата на пътуването или през границите на които е предвидено преминаването за осъществяването на туристическото пътуване, и да извършат всички необходими действия за изпълнението и спазването им преди осъществяване на пътуването.

 

3. Консумация на храна и напитки

Консумацията на храна и напитки е позволена във всички видове транспорт. НО, ако пътувате със самолет, в общоевропейските ограничения за багаж се посочва, че всички течности, превозвани в ръчен багаж трябва да са не повече от 100 мл и трябва да се побират в малък плик. Превозването на храни не е забранено от авиокомпаниите. Някои страни забраняват вноса на определени храни, затова ако планирате да носите храна по време на пътуването, запознайте се с нормативната уредба на страната, до която ще пътувате, или през които ще преминете транзитно. Въпреки всичко, хората, отговарящи за сигурността имат право да отстранят всяка течност, напитка, храна, които потенциално могат да застрашат самолета, хората или вещите и предмети и материали, застрашаващи безопасността на полета или живота, здравето, неприкосновеността или вещите на лицата в самолета  -  всякакви материали, които са забранени според правилата и разпоредбите на държавите, засегнати от превоза или са  неподходящи за превоз предмети поради тяхното тегло, размери или други характеристики.

 

4. Подходяща ли е екскурзията за хора в неравностойно положение

Програмата на пътуването НЕ Е подходяща за лица, които поради възраст или физическо и здравословно състояние са с ограничена подвижност и не могат да се подлагат или не могат да издържат на продължителни и/или интензивни пешеходни обиколки и екскурзии!

 

5. И ... Най-важно – бъдете сигурни, че сте взели:

 • личните си документи – лична карта/паспорт, банкови карти и пари, всички документи, които са ви нужни от т.2
 • Пригответе си многофункционални дрехи и в зависимост от това къде отивате, проверете прогнозата за времето, ден преди да отпътувате за целия период на програмата./ Може би ще Ви е нужно следното -дъждобран, чадър, слънцезащитни кремове, репеленти/
 • Изберете удобни обувки – минимум 2 чифта!
 • една малка чанта с най-необходимите лекарства за първа помощ – обезболяващи, противоалергични, температуропонижаващи, за стомашно-чревно неразположение.
 • Малък несесер с козметика – основни тоалетни принадлежности в тубички с максимални размери 100мл.
 • Не забравяйте телефони, зарядните устройства, допълнителни карти памет и преобразуватели/в зависимост от държавата, в която ще бъдете/.

Изхранване

Нощувка и закуска

ПРОГРАМА

ОРАНЖ – АВИНЬОН – НИМ – ЛЕ БО ДЬО ПРОВАНС – СЕН РЕМИ ДЬО ПРОВАНС – АРЛ – ЕКС-АН-ПРОВАНС – МОНАКО – МОНТЕ КАРЛО – НИЦА – КАН – СЕН ТРОПЕ –  САНТА МАРГАРИТА – ПОРТОФИНО – СИЕНА – САН ДЖИМИНЯНО

 

 

Дата на отпътуване: 24.06.2020

 

ПЪРВИ ДЕН– 24.06.2020 – 06:20ч. – Отпътуване от летище София за Марсилия. / По желание трансфер до летище София за туристите от Хасково и Пловдив /. 09.45 ч.- Пристигане на летището в Марсилия. Отпътуване и разглеждане на две от бижутата на френската област Прованс – Оранж и Авиньон. Разходка в Оранж, дом на едни от най-добре запазените римски паметници във Франция, сред които Триумфалната арка и Античния театър. При възможност посещение на папската лятна резиденция  Шатоньоф дю пап и магазин за вино от засадени още от папите лозя с най-добри качества. Отпътуване към Авиньон, наречен „града на папите“, тъй като в рамките на няколко десетилетия (от 1309 до 1377 г) тук е било седалището на Папската институция. Разходка в старата част:  внушителния Папски дворец , красивия Пти Пале/ малък дворец/, катедралата “Света Богородица“, Площада с часовника, Старото кметство и Авиньонския мост. Нощувка в района на Ним.

 

ВТОРИ ДЕН– 25.06.2020 – Закуска. Разглеждане на Ним - едно съчетание от древна история и съвремие: Римския амфитеатър, Катедралата и Мезон Каре. Отпътуване за кратък престой в Арл: Арената, Античния театър, църквата към манастира “Св.Трофим”, любимото кафене на Ван Гог и някогашната болница, където за кратко великият художник се лекува. Отпътуване и разходка в едно от най- впечатляващите и красиви села във Франция- Ле Бо дьо Прованс, наречено от Кардинал Ришельо “орлово гнездо“. Отпътуване и разходка в Сен Реми дьо Прованс, родното място на Нострадамус.  По пътя кратка фотопауза на най-високия  древноримски акведукт Пон дю Гар – паметник за  размаха и мащабите на строителството в Римската империя.  Нощувка в района на Ним.

 

ТРЕТИ ДЕН– 26.06.2020Закуска. Отпътуване към Екс ан Прованс- изключително красив и елегантен, с изискани булеварди, сенчести площади и множество изваяни каменни фонтани, които разкриват факта, че градчето е дом на много термални извори с кристално чиста вода. Разходка в старият град- Кметсвото, площада и катедралата „Свети Спасител“. Градът е родно място на художника Пол Сезан. Отпътуване за Сен Тропе – един от най-живописните курорти на Френската ривиера – със своята неповторима атмосфера, малки, но емблематични за плажната култура плажове, бохемски заведения и филмова история – това е „черешката на тортата“ сред световния елит. Ще се разходим по малките средновековни улички, ще се полюбуваме на небрежния живот тук и ще завършим обиколката пред един от малкото, но много забавни и интересни музеи – този на киното-  в жандармерията, където през 1961 френския режисьор Жан Жиро снима „Полицаят от Сен Тропе“ с участието на Луи дьо Финес. Този филм е една от главните причини градчето да придобие своята популярност. До Сен Тропе ще стигнем с лодка/яхта, която ще вземем от пристанището на друго крайморско градче – Сент Максим. Цената на морското пътуване не е включена в пакетната цена и е 20 евро в двете посоки (Сент Максим – Сен Тропе – Сент Максим). Отпътуване за Кан, също обгърнат със звездна суета, тъй като ежегодно тук се провежда най-престижния европейски кинофестивал. Разходка по изискания крайбрежен булевард „Кроазет”,  Фестивалния дворец и Алеята на славата. Нощувка в района на Кан.

 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН– 27.06.2020– Закуска. Отпътуване за Ница, столицата на Лазурния бряг. Панорамната обиколка е по крайбрежния булевард “Променад  де–з–англе”, който и до днес пази част от духа на „Бел Епок“, когато Ница е притегателен център за висшето европейско общество. Тук е и знаменитият хотел „Негреско“, неразривно свързан с възхода на Ница по такъв специфичен начин, че през 1974 г е обявен за паметник,  ползващ се от защитата на закона. Пешеходната разходка е от централния площад “Масена” до Стария град. Отпътуване към Княжество  Монако– символ на богатството и лукса. Туристическата програма ще започне от старата част, където е Океанографския музей- един шедьовър на монументалната архитектура. Този уникален музей, на който за дълъг период от време е директор самият световноизвестен естествоизпитател  Жан Ив Кусто. Музеят е център на морски научни изследвания, в който можем да се полюбуваме на Аквариума, в който плуват над 4000 риби от всички океани на света. Ще посетим Катедралата, построена от белокаменен мрамор в романо-византийскистил, която освен като църква служи и за съхранение тленните останки на монакските князе. Тук е погребана и легендарната принцеса Грейс Кели. Ще завършим нашата обиколка пред дворцовия площад, където е Двореца на династия Грималди. След това по част от трасето на Формула 1 ще се отправим към най-скъпата част на княжеството – Монте Карло. Тук желаещите могат да опитат късмета си в прочутото Казино, построено 1878 г. от архитект Шарл Гарние. Нощувка в Италия, в района на Генуа.

 

ПЕТИ ДЕН – 28.06.2020 – Отпътуване към източната част на Лигурската ривиера. Разходка с корабче от Рапало до едни от най-скъпите и престижни курорти в Европа - Санта Маргарита и Портофино. Най-напред ще се насладим на прекрасния залив на Санта Маргарита и шикозната атмосфера на градчето, носещо името на християнската светица. Оттам ще се отправим по вода към Портофино - едно наистина незабравимо преживяване - живописните хълмове спускащите се към морето терасирани с палми, маслини, лимони, портокали, цветя и красиви вили. Незабравими гледки към закътани заливчета, назъбени скали надвесени над лазурното море. Портофино с пъстроцветните фасади на своите къщи, безброй луксозни яхти и не толкова лъскави рибарски лодки има своя неповторима атмосфера, дух на безметежност и очарование. Отпътуване за италианската област Тоскана и нощувка в Монтекатини Терме.

 

ШЕСТИ ДЕН– 29.06.2020– Закуска. Отпътуване  за Сиена- най-добре запазеният средновековен град в Италия. Неговите тухлени сгради и керемидени покриви му предават необикновен колорит и топлина. Разположения между три хълма централен площад “Дел Кампо“ е истинска перла на средновековната архитектура. Той е във формата на мида, в подножието на която се намира общинския дворец „ Палацо Публико“, увенчан с гордо стоящата Кула „Манджа“. Това е мястото, където се провежда най-известното в Италия конно надбягване-Палио, пуснало корени дълбоко в сърцето на всеки местен жител. Катедралата на Сиена е не само една от най-красивите църкви в цяла Италия, но и истинска съкровищница на изкуството с творби на Никола и Джовани Пизано, Микеланджело, Бернини, Донатело . Отпътуване  за удивителното градче Сан Джиминяно. Още отдалече ще ни очарова  неговият силует  от многобройни високи кули, които през 14 в. са били повече от 70, но днес все пак са останали 13 от тях, които доминират над средновековния градски пейзаж. Ще се потопим в облика на града, който е останал практически почти недокоснат от следващите столетия. През красивата и внушителна  Порта „Сан Джовани“ ще достигнем до двата  главни площада „Пияца де ла Чистерна“ и „Пиаца Дуомо“, където са Комуналния дворец, Палацо дел Подеста и църквата „Коледжата“- съхранили безброй произведения на изкуството. Ще си оставим време да опитаме „най-вкусния сладолед на света“ и задължително ще опитаме от емблематичното за Сан Джиминяно бяло вино Вернача. .Трансфер до летище Болоня. 21:55 – Отпътуване от Болоня за София.

 

СЕДМИ ДЕН – 30.06.2020 – 0:45 ч. – Пристигане на Летище София, Терминал 1. По желание трансфер от летище София за туристите от Хасково и Пловдив.

Възрастен в двойна/ тройна стая

лв

Възрастен в единична стая

лв

Дете до 12 г. с двама възрастни

лв

995лв.

945 лв. 

1295лв.

945лв.

 

Отстъпка:РАННО ЗАПИСВАНЕ до 03.03.2020 или до изчерпване на промоционалните места

 

Цената включва:

 • Самолетен билет София - Марсилия с включена летищна такса  и ръчен багаж с максимални р-ри  40 x 30 x 20 cm;
 • Самолетен билет Болоня- София  с включена летищна такса  и ръчен багаж с максимални р-ри  40 x 30 x 20 cm;
 • 5 нощувки със закуски в хотели 3 звезди;
 • Автобусен транспорт по програмата;
 • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
 • Медицинска застраховка.

 

Цената не включва:

 • Входните такси на посещаваните туристически обекти.
 • Посещение на Сен Тропе с корабче– 20 евро; *
 • Посещение на Портофино и Санта Маргарита с корабче– 35 евро; *
 • Регистриран багаж до 20кг.– 140 лева; *
 • Багаж до 10кг./ръчен или чекиран/- с максимални р-ри 55см Х 40см Х 20 см- 80лв. *
 • Трансфер с автобус до летище София и обратно за туристите от Пловдив и Хасково-60лв.; *
 • Градска такса – заплаща се на рецепция. **

*Корабчетата до Сен Тропе и Портофино, багажа, трансфера до София и обратно се заявяват и заплащат предварително, при записване за екскурзията и се провеждат при минимум - 20 туристи*.

*Горепосочените цени за входни такси, включват и допълнителни разходи, и посреднически такси за резервация, екскурзоводски възнаграждения, автобусен транспорт и паркинг.

Допълнителните туристически услуги и багажа се ползват ПО ЖЕЛАНИЕ на потребителите срещу допълнително заплащане,  заявяват се и се заплащат при сключването на договора за туристически  пакет, и се провеждат при минимум  20 туристи.

При по-късно заявяване, туроператорът може да откаже предоставянето им, ако има обективни пречки за това, или да поиска заплащането на допълнителна такса, в зависимост от разходите за по–късната резервация.

**В цената не се включват и градски (сити) туристически такси, които потребителите–пътуващи са длъжни да заплащат в местата за настаняване (хотелите) в размери, определени за съответното населено място.

Хотели по програмата


Hotel Kyriad Nîmes Ouest или подобен

ФРАНЦИЯ, Ним

Hotel Kyriad Frejus - Centre или подобен

ФРАНЦИЯ, Фрежус

Hotel Marinacelle или подобен

ИТАЛИЯ, Челе Лигуре

Hotel Massimo DAzeglio или подобен

ИТАЛИЯ, Монтекатини Терме

Вътрешни турове по програмата


Цена за възрастен: 39 BGN

Посещение на Сен Тропе с корабче– 20 евро
ФРАНЦИЯ, Сен Тропе ()

Посещение на Сен Тропе  с корабче – през летния сезон Сен Тропе е буквално блокиран от сухопътния трафик и наплива на туристите. Затова голяма част от летуващите достигат градчето по вода или въздух. Ние ще заходим до Сен Тропе с лодка и ще имаме възможност да се насладим на ведрата атмосфера и естествения чар на това провансалско морско градче. 

Цената включва
Цената не включва
Цена за възрастен: 69 BGN

Посещение на Портофино и Санта Маргарита с корабче
ИТАЛИЯ, Портофино ()

Най-напред ще се насладим на прекрасния залив на Санта Маргарита и шикозната атмосфера на градчето, носещо името на христианската светица. Оттам ще се отправим по вода към Портофино - едно наистина незабравимо преживяване - живописните хълмове спукащите се към моретотерасирани с палми, маслини, лимони, портокали, цветя и красиви вили. Незабравими гледки към закътани заливчета, назъбени скали надвесени над лазурното море.

Цената включва
Цената не включва

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на Научете повече.