• Автобус
 • 3дни / 2нощ.
 • Нощувка и закуска
 • - Сряда

Уикенд екскурзия до Истанбул за фестивала на лалетата 03.04.2020

ТУРЦИЯ - Истанбул

Уикенд екскурзия до Истанбул за фестивала на лалетата 03.04.2020 Уикенд екскурзия до Истанбул за фестивала на лалетата 03.04.2020 Уикенд екскурзия до Истанбул за фестивала на лалетата 03.04.2020 Уикенд екскурзия до Истанбул за фестивала на лалетата 03.04.2020 Уикенд екскурзия до Истанбул за фестивала на лалетата 03.04.2020
избери дата 04:00ч стадион Васил Левски, София
2 възрастни
Дата
Настаняване
Цена
Изберете
 • Отнема само 2 минути
 • Незабавно потвърждение
 • Без такси за резервация или при плащане с кредитна карта!

Цената включва

Цената НЕ включва

*Условия

Плащания
до 1 дни след Резервация  30%
до 21 дни преди Тръгване  100%
Неустойки
за Анулация до 7 дни преди Тръгване 100%
за Анулация до 14 дни преди Тръгване 70%
за Анулация до 30 дни преди Тръгване 50%
Условия за прекратяване

Полезно

Информация за вашето пътуване

 

1. Багаж

 • Самолетни екскурзии – всяка програма включва в описанието на цената съответните размери на багажа, който Ви е разрешен да носите, моля обърнете внимание на размерите на съответния багаж

Позволени   На борда на самолета пътниците имат право да носят: дрехи и обувки; козметика до 100мл всяка опаковка, като всички контейнери трябва да се поберат в една прозрачна найлонова торбичка с вместимост не повече от 1 л.; електронни устройства; лекарства, придружени от съответен документ

Непозволени храна; течности; опасни медикаменти; остри предмети; лесноразваляеми стоки; произведения на изкуството или на изящните изкуства; бижута, ценни метали, скъпоценни или полускъпоценни камъни; предмети и материали, застрашаващи безопасността на полета или живота, здравето, неприкосновеността или вещите на лицата в самолета, потенциално могат да застрашат самолета, хората или вещите; предмети, които не са подходящо опаковани

 • Автобусни екскурзии  - няма ограничение за размера на багажа, като е препоръчително всеки турист да носи 1 брой багаж с размери като стандартен куфар за чекиране - 149cm x 119cm x 179cm

 

2. Документи и разрешителни:

при провеждането на  пътуването по туристическия пакет потребителите – пътуващи се задължават да носят следните необходими документи:

а). валиден задграничен паспорт в страни извън Европа и европейски страни, които са извън Европейския съюз, съответно лична карта за пътуване в страните от ЕС. Документите за самоличност следва да са със срок на валидност най – малко 6 месеца след датата на планираната крайна дата на пътуването. /Представят се на Туроператора за справка при сключването на договора/.

б). валидни визи за страните, за които се изискват такива, освен когато ТУРОПЕРАТОРЪТ се е ангажирал да снабди потребителите - пътуващи с изискуемите визи.

в). когато потребители - пътуващи са лица под 18 години и не са придружени и от двамата си родители:

- когато лицето не е придружено и от двамата си родители - се изисква нотариално заверено разрешение от двамата родители за пътуване и напускане на страната, и копие на акт за раждане.

- когато лицето е придружено само от единия родител – нотариално заверение разрешение от другия родител за пътуване и напускане на страната, съответно заместващо го съдебно решение, и акт за раждане, а в случаите, когато единият родител е починал – акт за смърт.

г/. когато потребители - пътуващи са лица, които не са граждани на страна-членка на Европейския съюз, са длъжни предварително да се информират в посолствата на съответните държави за изискванията за паспортен и визов режим в държавите, включени в Програмата на пътуването или през границите на които е предвидено преминаването за осъществяването на туристическото пътуване, и да извършат всички необходими действия за изпълнението и спазването им преди осъществяване на пътуването.

 

3. Консумация на храна и напитки

Консумацията на храна и напитки е позволена във всички видове транспорт. НО, ако пътувате със самолет, в общоевропейските ограничения за багаж се посочва, че всички течности, превозвани в ръчен багаж трябва да са не повече от 100 мл и трябва да се побират в малък плик. Превозването на храни не е забранено от авиокомпаниите. Някои страни забраняват вноса на определени храни, затова ако планирате да носите храна по време на пътуването, запознайте се с нормативната уредба на страната, до която ще пътувате, или през които ще преминете транзитно. Въпреки всичко, хората, отговарящи за сигурността имат право да отстранят всяка течност, напитка, храна, които потенциално могат да застрашат самолета, хората или вещите и предмети и материали, застрашаващи безопасността на полета или живота, здравето, неприкосновеността или вещите на лицата в самолета  -  всякакви материали, които са забранени според правилата и разпоредбите на държавите, засегнати от превоза или са  неподходящи за превоз предмети поради тяхното тегло, размери или други характеристики.

 

4. Подходяща ли е екскурзията за хора в неравностойно положение

Програмата на пътуването НЕ Е подходяща за лица, които поради възраст или физическо и здравословно състояние са с ограничена подвижност и не могат да се подлагат или не могат да издържат на продължителни и/или интензивни пешеходни обиколки и екскурзии!

 

5. И ... Най-важно – бъдете сигурни, че сте взели:

 • личните си документи – лична карта/паспорт, банкови карти и пари, всички документи, които са ви нужни от т.2
 • Пригответе си многофункционални дрехи и в зависимост от това къде отивате, проверете прогнозата за времето, ден преди да отпътувате за целия период на програмата./ Може би ще Ви е нужно следното -дъждобран, чадър, слънцезащитни кремове, репеленти/
 • Изберете удобни обувки – минимум 2 чифта!
 • една малка чанта с най-необходимите лекарства за първа помощ – обезболяващи, противоалергични, температуропонижаващи, за стомашно-чревно неразположение.
 • Малък несесер с козметика – основни тоалетни принадлежности в тубички с максимални размери 100мл.
 • Не забравяйте телефони, зарядните устройства, допълнителни карти памет и преобразуватели/в зависимост от държавата, в която ще бъдете/.

Изхранване

Нощувка и закуска

ПРОГРАМА

ИСТАНБУЛ

Фестивал на лалетата в Истанбул

 

Дата на отпътуване: 03.04.2020г

 

ПЪРВИ ДЕН– 03.04.2020– Отпътуване в 04.00ч. от стадион „Васил Левски“ в гр.София,  06.00ч. от хотел "Тримонциум” в гр.Пловдив, 07.15ч.от стадион ”Младост“ в гр.Хасково за Истанбул. Преминаване през границата Капитан Андреево. Пристигане в Истанбул на Златния рог.  По желание разходка с корабче по Босфора /корабът е индивидуален, с екскурзовод на български език и се разглеждат всички забележителности, които се намират на европейския и азиатския бряг на града/. Посещение на Желязната църква“ Свети Стефан“, единствената православна желязна църква, която беше изцяло реставрирана и отворена за посетители на 07.01.2018. Около 16 млн. турски лири са вложени в цялостната реконструкция на българската църква - реставрирани са всички декоративни елементи по олтара, иконописите, патриаршеските два трона и иконостаса. Въз основа на новоизградения фундамент на храма се е оформило ново многофункционално помещение-крипта, което ще бъде използвано като изложбена зала и други културни прояви на българската общност. Изградена е съвременна климатична и вентилационна система. Подменени са всички пейки за богомолците и посетителите на църквата. Във външно-архитектурен план е извършен цялостен ремонт на металните конструктивни и корпусни елементи на храма.  Желязната църква в Истанбул е един от най-значимите български паметници на архитектурата и културата. Нощувка.

 

ВТОРИ ДЕН– 04.04.2020– Закуска. Панорамна обиколка на Истанбул с местен професионален екскурзовод: църквата “Света София” /отвън/  най-мащабната и внушителна забележителност в града , водохранилището Йеребатан - един от малкото запазени водохранилища, уникален арихитектурен паметник, който след обновяването си, може да бъде разгледан и отвътре, Хиподрумът с Теодосиевата колона - един от най-важните площади в културния и политическия живот на Византийската империя, Синята Джамия –  този скъпоценен паметник на турското и ислямското изкуство, построен през 537 година впечатлява всички свои посетители с внушителните си куполи, градини и изтънчени минарета, района "Сиркеджи” и гарата на Ориент експрес, кварталът "Емин Оню” със съборната джамия "Йени джами”, строена 66 години, заради трагичен случай, свързан с построяванетo ѝ, Египетския пазар, Златния рог. По желание разглеждане на двореца“Долмабахче“ срещу допълнително заплащане. Свободно време или по желание посещение на Парк „Емирган“ - един от най-големите обществени паркове в Истанбул, известен с пролетните си лалета. 

 

ТРЕТИ ДЕН– 05.04.2020– Закуска. Отпътуване към азиатския континент с преминаване по първи босфорски мост "Мустафа Кемал Ататюрк" . Ще се насладим на прекрасни гледки към цял Истанбул, разположен над Босфора. Кратка почивка и възможност за снимки от Азия към Европа. Посещение на Сапфир жилищната сграда на 238 метра височина, в която има МОЛ, голф игрище и най-известната платформа с 360-градусова панорамна гледка към целия град и всички негови забележителности. По желание алтернативно разглеждане на града чрез т.нар. "Хеликоптер", с който се осъществява „виртуална“ разходка над/из/в забележителностите на Истанбул в 4D киното на Сапфир - ще имате чувството, че се усещате във водите на Босфора, че докосвате стенописите на "Света София", ще "влезнете" в Синята Джамия, Хиподрума, Водохранилището и др. Отпътуване за МОЛ Форум. По желание посещение на "Тюркоазоо един от най-новите аквариуми на Балканите, който ще ви потопи в един цял, безметежен, безкраен воден свят с над 10 000 водни обитатели. Разходката в 80-метровия тунел ви дава усещането, че можете да докоснете всяко едно водно създание, като от всяка страна сте заобиколени от свободно плуващи октоподи, акули, безопасни и страховити "жители" на всички видове водни басейни. Отпътуване за България.

 

 

Цена за туристи от Пловдив и Хасково:

Възрастен в двойна/ тройна стая

Възрастен в единична стая

Дете до 12 г. с двама възрастни

185лв.

245лв.

145лв.

 

 

 

Цена за туристи от София:

Възрастен в двойна/ тройна стая

Възрастен в единична стая

Дете до 12 г. с двама възрастни

205лв.

265лв.

165лв.

 

Цената включва:

 • 2 нощувки със закуски в хотел в Истанбул;
 • Автобусен транспорт по програмата;                                                                                                                        
 • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;                                                              
 • Медицинска застраховка.

Цената не включва:

 • Входни такси на посещаваните туристически обекти.
 • Разходка с корабче по Босфора: 40лв.;
 • небостъргач „Сапфир“/ входна такса и билет за разходка – кино 4D/ – 60лв.;
 • Аквариум “Тюркоазо“- 40лв;
 • дворец " Долмабахче " /екскурзовод, входна такса и автобусен транспорт/ – 50лв;
 • Градска такса – заплаща се на рецепция 

 

*Горепосочените цени за входни такси, включват и допълнителни разходи, и посреднически такси за резервация, екскурзоводски възнаграждения, автобусен транспорт и паркинг.

Допълнителните туристически услуги и багажа се ползват ПО ЖЕЛАНИЕ на потребителите срещу допълнително заплащане,  заявяват се и се заплащат при сключването на договора за туристически  пакет, и се провеждат при минимум  15 туристи.

При по-късно заявяване, туроператорът може да откаже предоставянето им, ако има обективни пречки за това, или да поиска заплащането на допълнителна такса, в зависимост от разходите за по–късната резервация.

**В цената не се включват и градски (сити) туристически такси, които потребителите–пътуващи са длъжни да заплащат в местата за настаняване (хотелите) в размери, определени за съответното населено място.

 

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на Научете повече.