• Самолет
 • 9дни / 7нощ.
 • Нощувка и закуска
 • 08.06.2020 - Понеделник

Почивка в Барселона 08.06.2020

ИСПАНИЯ - Барселона, Коста Брава, Манастира Монсерат, Фигерес

Почивка в Барселона 08.06.2020 Почивка в Барселона 08.06.2020 Почивка в Барселона 08.06.2020 Почивка в Барселона 08.06.2020 Почивка в Барселона 08.06.2020 Почивка в Барселона 08.06.2020 Почивка в Барселона 08.06.2020 Почивка в Барселона 08.06.2020
избери дата 14:10ч Трансфер Хасково
2 възрастни
Дата
Настаняване
Цена
Изберете
08.06.2020
дата на тръгване

16.06.2020
дата на връщане

ПОТВЪРДЕНА
TWIN
Нощувка и закуска
пакетна цена за:
2 възрастни
BGN 2 090
DBL
Нощувка и закуска
пакетна цена за:
2 възрастни
BGN 2 090
 • Отнема само 2 минути
 • Незабавно потвърждение
 • Без такси за резервация или при плащане с кредитна карта!

Цената включва

Цената НЕ включва

*Условия

Плащания
до 1 дни след Резервация  50%
до 21 дни преди Тръгване  100%
Неустойки
за Анулация до 7 дни преди Тръгване 100%
за Анулация до 14 дни преди Тръгване 70%
за Анулация до 30 дни преди Тръгване 50%
Условия за прекратяване

Полезно

Информация за вашето пътуване

 

1. Багаж

 • Самолетни екскурзии – всяка програма включва в описанието на цената съответните размери на багажа, който Ви е разрешен да носите, моля обърнете внимание на размерите на съответния багаж

Позволени   На борда на самолета пътниците имат право да носят: дрехи и обувки; козметика до 100мл всяка опаковка, като всички контейнери трябва да се поберат в една прозрачна найлонова торбичка с вместимост не повече от 1 л.; електронни устройства; лекарства, придружени от съответен документ

Непозволени храна; течности; опасни медикаменти; остри предмети; лесноразваляеми стоки; произведения на изкуството или на изящните изкуства; бижута, ценни метали, скъпоценни или полускъпоценни камъни; предмети и материали, застрашаващи безопасността на полета или живота, здравето, неприкосновеността или вещите на лицата в самолета, потенциално могат да застрашат самолета, хората или вещите; предмети, които не са подходящо опаковани

 • Автобусни екскурзии  - няма ограничение за размера на багажа, като е препоръчително всеки турист да носи 1 брой багаж с размери като стандартен куфар за чекиране - 149cm x 119cm x 179cm

 

2. Документи и разрешителни:

при провеждането на  пътуването по туристическия пакет потребителите – пътуващи се задължават да носят следните необходими документи:

а). валиден задграничен паспорт в страни извън Европа и европейски страни, които са извън Европейския съюз, съответно лична карта за пътуване в страните от ЕС. Документите за самоличност следва да са със срок на валидност най – малко 6 месеца след датата на планираната крайна дата на пътуването. /Представят се на Туроператора за справка при сключването на договора/.

б). валидни визи за страните, за които се изискват такива, освен когато ТУРОПЕРАТОРЪТ се е ангажирал да снабди потребителите - пътуващи с изискуемите визи.

в). когато потребители - пътуващи са лица под 18 години и не са придружени и от двамата си родители:

- когато лицето не е придружено и от двамата си родители - се изисква нотариално заверено разрешение от двамата родители за пътуване и напускане на страната, и копие на акт за раждане.

- когато лицето е придружено само от единия родител – нотариално заверение разрешение от другия родител за пътуване и напускане на страната, съответно заместващо го съдебно решение, и акт за раждане, а в случаите, когато единият родител е починал – акт за смърт.

г/. когато потребители - пътуващи са лица, които не са граждани на страна-членка на Европейския съюз, са длъжни предварително да се информират в посолствата на съответните държави за изискванията за паспортен и визов режим в държавите, включени в Програмата на пътуването или през границите на които е предвидено преминаването за осъществяването на туристическото пътуване, и да извършат всички необходими действия за изпълнението и спазването им преди осъществяване на пътуването.

 

3. Консумация на храна и напитки

Консумацията на храна и напитки е позволена във всички видове транспорт. НО, ако пътувате със самолет, в общоевропейските ограничения за багаж се посочва, че всички течности, превозвани в ръчен багаж трябва да са не повече от 100 мл и трябва да се побират в малък плик. Превозването на храни не е забранено от авиокомпаниите. Някои страни забраняват вноса на определени храни, затова ако планирате да носите храна по време на пътуването, запознайте се с нормативната уредба на страната, до която ще пътувате, или през които ще преминете транзитно. Въпреки всичко, хората, отговарящи за сигурността имат право да отстранят всяка течност, напитка, храна, които потенциално могат да застрашат самолета, хората или вещите и предмети и материали, застрашаващи безопасността на полета или живота, здравето, неприкосновеността или вещите на лицата в самолета  -  всякакви материали, които са забранени според правилата и разпоредбите на държавите, засегнати от превоза или са  неподходящи за превоз предмети поради тяхното тегло, размери или други характеристики.

 

4. Подходяща ли е екскурзията за хора в неравностойно положение

Програмата на пътуването НЕ Е подходяща за лица, които поради възраст или физическо и здравословно състояние са с ограничена подвижност и не могат да се подлагат или не могат да издържат на продължителни и/или интензивни пешеходни обиколки и екскурзии!

 

5. И ... Най-важно – бъдете сигурни, че сте взели:

 • личните си документи – лична карта/паспорт, банкови карти и пари, всички документи, които са ви нужни от т.2
 • Пригответе си многофункционални дрехи и в зависимост от това къде отивате, проверете прогнозата за времето, ден преди да отпътувате за целия период на програмата./ Може би ще Ви е нужно следното -дъждобран, чадър, слънцезащитни кремове, репеленти/
 • Изберете удобни обувки – минимум 2 чифта!
 • една малка чанта с най-необходимите лекарства за първа помощ – обезболяващи, противоалергични, температуропонижаващи, за стомашно-чревно неразположение.
 • Малък несесер с козметика – основни тоалетни принадлежности в тубички с максимални размери 100мл.
 • Не забравяйте телефони, зарядните устройства, допълнителни карти памет и преобразуватели/в зависимост от държавата, в която ще бъдете/.

Изхранване

Нощувка и закуска

ПРОГРАМА

БАРСЕЛОНА– ФИГЕРЕС– МАНАСТИРА“МОНСЕРАТ“– ПАРКА „ГЮЕЛ“– КАТЕДРАЛАТА „САГРАДА „ФАМИЛИЯ“

 

ПЪРВИ ДЕН–08.06.2020 – Отпътуване в 19.20ч.от летище София за Барселона./По желание трансфер до летище София за туристите от Пловдив и Хасково./ 21.15ч.- Пристигане в Барселона. Трансфер до хотела. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН– 09.06.2020 – Закуска. Разглеждане на Барселона – най-динамичният и най-новаторски град на Средиземноморието, който проектира топлите си средиземноморски покоряващи „лъчи“ върху сърцето на туриста завинаги.  Панорамната обиколка на Барселона ще започне от най-големия стадион в Европа„ Камп Ноу“ и ще продължи към площад „Испания”, Побле Еспаньол, Олимпийския стадион с изкачване на хълма Монджуик, откъдето се открива прекрасна гледка към Барселона, където ще направим и фотопауза. После ще се спуснем към площад “Колумб”, пристанището – Порта де ла Пау, към старите корабостроителници, в които се намират Морския музей и Аквариума, където под 80-метров прозрачен тунел са представени над 8000 екземпляра от морската флора и фауна. Покрай разкошния парк на Цитаделата ще видим Триумфалната Арка в стил мудехар, построена за международното изложение през 1888г и ще достигнем до жизнения, пулсиращ център на града „Пласа де Каталуня“. Няма да пропуснем и бронзовата чешма Каналетас, чиято вода, след отпиване задължително ще ви накара да се връщате  отново и отново в Барселона. Пешеходната разходка по емблематичната улица “Ла Рамбла”/можете да почувствате малка част от това тук/ до Готическия квартал/Барио готико/ и до Катедралата в центъра на града е незабравимо преживяване, пленително по един необикновен начин със своята завладяваща гама от емоции, чувства, усещания, наситеност и яркост. Връщане в хотела за вечеря. По желание посещение на Рицарски турнир и спектакъл Фламенко. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – 10.06.2020 – Закуска. Свободен ден за плаж или по желание:                      

08.30ч. – Полудневна екскурзия до Фигерес с посещение на театъра-музей на Салвадор Дали. Без значение дали сте почитатели на Салвадор Дали или не сте, посещението на театъра-музей в родния му град Фигерес ще провокира въображението и сетивата ви. Безспорно творчески талантлив и гениален в хрумванията си, той зашеметява със странностите в проектирания и създаден от самия него сюрреалистичен музей. Този театър впечатлява с футуристичния си декор, с невероятните елементи на инсталациите, със странните склуптури, картини, бижута. Неусетно ще се пренесете в един приказно-налудничав свят, където екстравагантното и ексцентричното умело са преплетени в едно хомогенно цяло, превърнато в изкуство.                   

13.00ч.-  Полудневна екскурзия до манастира „Монсерат"- свещената планина, където сред величествената природа се намира бенедектински манастир, приютил статуята на Черната Богородица- „Ла Моренета“ и безброй произведения на изкуството. Вечеря.

20:30ч-По желание посещение на шоуто „Звук и светлина” с магическите фонтани на площад „ Испания“. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 11.06.2020 – Закуска. Свободен ден в Барселона или ден посветен на архитектурните шедьоври на великия каталонски архитект Антонио Гауди, обявени за паметници на културата под егидата на ЮНЕСКО. По желание посещение на парка “Гюел” и Катедралата „Саграда Фамилия”– най-завладяващия му архитектурен проект и символ на Барселона. Пешеходна разходка по „Пасео де Грасия” до къщата „Каса Мила“, позната още като „Ла Педрера“/ каменоломната / и причудливата къща „Каса Батийо”. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – 12.06.2020 – Закуска. Свободен ден за плаж. Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН– 13.06.2020 – Закуска. Свободен ден за плаж. Вечеря. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН– 14.06.2020 – Закуска. Свободен ден за плаж. Вечеря. Нощувка.

ОСМИ ДЕН– 15.06.2020 – Закуска. Трансфер до  летището в Барселона. 21.55ч. Отпътуване от Барселона за София.                         

ДЕВЕТИ ДЕН– 16.06.2020 – 01.50ч.- Пристигане в София. По желание трансфер на туристите с автобус до Пловдив и Хасково.

Възрастен в двойна/ тройна стая

Възрастен в единична стая

Дете до 12 г. с двама възрастни

1045 лв.

995лв

1395 лв.

995 лв.

Отстъпка:РАННО ЗАПИСВАНЕ до 03.03.2020 или до изчерпване на промоционалните места

 

Цената включва:

 

 • 7 нощувки на база закуска и вечеря;
 • Самолетен билет София-Барселона-София с включени летищни такси и ръчен багаж с максимални р-ри  40 x 30 x 20 cm;
 • Автобусен транспорт по програмата;
 • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
 • Медицинска застраховка.

 

Цената не включва:

 • Входните такси на посещаваните туристически обекти
 • Екскурзия до Фигерес с посещение на театъра-музей на Салвадор Дали /автобусен транспорт, резервация и входна такса/: 40 евро*; за деца до 8 год, - 25 евро;
 • Екскурзията до манастира “Монсерат”: 30 евро*;
 • Катедралата „Саграда Фамилия“ /транспорт, входна такса и екскурзовод/- 45 евро; *
 • парка “Гюел”/транспорт и входна такса /- 25 евро
 • Рицарски турнир /автобусен транспорт, напитка и спектакъл Фламенко/: 45 евро, за деца до 12г.: 25 евро*;
 • Екскурзия  “Нощна Барселона”: 20 евро*;
 • регистриран багаж до 20 кг.- 100 лв.*;
 • Багаж до 10 кг. /ръчен или чекиран/- с максимални р-ри 55см Х 40см Х 20 см- 70лв*;
 • Трансфер до летище София и обратно от  Пловдив и Хасково: 60лв. *.
 • Градска такса – заплаща се на рецепция**.

 

*Посещението натеатъра-музей на Салвадор Дали, манастира „Монсерат“, Рицарски турнир, Катедралата „Саграда Фамилия“, парка „Гюел“, екскурзията „Нощна Барселона“, багажа и трансфера до летище София и обратно се заявяват и заплащат предварително, при записване за екскурзията и се провеждат при минимум 20 туристи.

 

*Цените включват освен входни такси, също и допълнителни разходи и посреднически такси за резервация, екскурзоводски възнаграждения, автобусен транспорт и паркинг.

Допълнителните туристически услуги и багажа се ползват по желание на потребителите срещу допълнително заплащане и се заявяват и заплащат при сключването на договора за туристически  пакет и се провеждат при минимум 15 туриста.

 

При по-късно заявяване туроператорът може да откаже предоставянето им, ако има обективни пречки за това, или да поиска заплащането допълнителна такса в зависимост от разходите за по – късната резервация.

**В цената не се включват и градски (сити) туристически такси, които потребителите – пътуващи са длъжни да заплащат в местата за настаняване (хотелите) в размери, определени за съответното населено място.

 

Хотели по програмата


Hotel Riviera, Santa Susanna или подобен

ИСПАНИЯ, Барселона

Вътрешни турове по програмата


Цена за възрастен: 79 BGN
Цена за дете: до 7.99г. 49 BGN

Екскурзия до Фигерес с посещение на театъра-музей на Салвадор Дали
ИСПАНИЯ, Фигерес ()

Безспорно творчески талантлив и гениален в хрумванията си, Салвадор Дали зашеметява със странностите в проектирания и създаден от самия него сурреалистичен музей. Този театър впечатлява с футуристичния си декор, с невероятните елементи на инсталациите,със странните склуптури, картини, бижута. Неусетно ще се пренесете в един приказно-налудничев свят, където екстравагантното и екцентричното умело са превърнати в изкуство.                   

Цената включва
Цената не включва
Цена за възрастен: 59 BGN

Екскурзия до манастира „Монсерат“
ИСПАНИЯ, Манастира Монсерат ()

Манастира „Монсерат“ е разположен на свещената планина, където сред величествената природа се намира бенедектински манастир, приютил статуята на Черната Богородица - „Ла Моренета“ и безброй произведения на изкуството.

Цената включва
Цената не включва
Цена за възрастен: 88 BGN
Цена за дете: до 11.99г. 49 BGN

Посещение на Рицарски турнир и спектакъл Фламенко
ИСПАНИЯ, Барселона ()

Първият шоу спектакъл ще ни върне в отминали времена,като рицари в средновековни доспехи ще демонстрират своите бойни умения.След турнира в балната зала на замъка ще се насладим на една истинска компилация от звуци и движения, характерни за страстния свят на фламенкото.

Цената включва
Цената не включва
Цена за възрастен: 39 BGN

Екскурзия “Нощна Барселона”
ИСПАНИЯ, Барселона ()

Посещение на шоуто „Звук и светлина” с магическите фонтани на площад „ Испания“.

Цената включва
Цената не включва
Цена за възрастен: 88 BGN

Катедралата „Саграда Фамилия”/резервация, екскурзовод и входна такса/- 45 евро
ИСПАНИЯ, Барселона ()

Саграда Фамилия е от най-посещаваните обекти на гениалния архитект Антонио Гауди и безспорно визитна картичка на Барселона.Отвън впечатляват фасадите, порталите и кулите, наситени с много християнска символика. Вътрешността на храма носи от силното  влияние на природата, която Гауди счита за най-добър учител за човека. Високо издигнатите колони създават чувството на омагьосана гора от разклонени дървета, между които струи разноцветна светлина от ярките и модернистични стъклописи.

Цената включва
Цената не включва
Цена за възрастен: 49 BGN
Цена за дете: до 11.99г. 49 BGN

Парка “Гюел”/екскурзовод, резервация и входна такса/- 25 евро
ИСПАНИЯ, Барселона ()

Цената включва

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на Научете повече.